GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Uçak biletine indirimli okyanus ötesi tatiller

Karayipler’deki turizm işletmeleri uçak biletlerindeki fiyat artışı sonrasında bölgeye turist çekmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Kıtalararası uçuşla bölgeye ulaşacak turistlere ekim-aralık döneminde "uçak bileti kredisi" adı altında özel indirim uygulanıyor. New York Times’ın haberine göre, oda fiyatları ve kalış süresine göre ayarlanan indirim kimi otellerde 1200 dolara kadar ulaşıyor. Örneğin Sandal Resorts, Jamaika’daki tesisinde 20 Aralık’a kadar tatil yapacaklara 350 dolar, Antigua’daki tesisinde 550 dolar bilet indirimi uyguluyor. Bunun dışında otel fiyatlarında da yüzde 35 indirim yapılıyor. Kampanyadan yararlanmak için en az üç gecelik rezervasyonun 31 Ekim’e kadar yaptırılması gerekiyor. (www.sandals.com) Turks and Caicos adasındaki The Regent Palms (www.regentturksandcaicos.com) 30 Kasım’a kadar beş gecelik rezervasyon yaptıran konuklarına oda fiyatına göre, 400 ila 1200 dolar arasında uçak bileti indirimi yapıyor. Son rezarvasyon tarihi 31 Ekim.

Beethoven’ı festivalinde anın

Beethoven’in doğduğu şehir Bonn bir kez daha büyük müzik ustasının doğum gününü uluslararası festivalle kutluyor. Her yıl ağustos sonunda başlayan, ekime kadar süren Beethoven Festivali en iyi uluslararası orkestraları, tanınmış solistleri, büyük koroları ve gelecek vaat eden genç müzisyenleri ağırlıyor. Bu sürede Bonn ve çevresindeki 25 farklı mekanda toplam 60 konser sunuluyor. Sergiler, seminerler, film gösterileri, konferanslar ve konuşmalar düzenleniyor. Her sene yaklaşık 2 bin sanatçının yer aldığı festivalde, bu sene yaklaşık 38 bin bilet satışa sunuldu. Alman Havayolu şirketi Germanwings de İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’den 144 kişilik Airbus A319’larla Köln-Bonn’a direkt uçuşlar gerçekleştiriyor. (www.germanwings.com)

Viyana’ya, Van Gogh sergisine

Son yılların en iddialı Van Gogh sergilerinden biri 5 Eylül’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da açılıyor. Albertina Müzesi’ndeki sergide Moskova’daki Puşkin Müzesi, Paris’teki Musee d’Orsay, Amstrerdam’daki Van Gogh Müzesi dahil 60’ın üzerinde farklı koleksiyondan seçilen eserler sergilenecek. Hasat Zamanı, Hasır Şapkalı Otoportre, Arles Yakınlarındaki Yol gibi çok ünlü 50 yağlıboyanın yanı sıra 100 civarındaki suluboya tablo ve karakalem çalışmadan oluşan sergi 8 Aralık’a kadar açık kalacak. (www.albertina.at)

Bodrum’da sakinlik

Turgutreis, Bodrum karayolu üzerindeki Gürece Köyü, Bodrum’dan 12 kilometre uzaklıkta. Köy dokusuna uygun olarak tasarlanan otelde oda kahvaltı hizmet veriliyor. Dört odası sakinliği arttırıyor. Herbiri değişik çiçek isimlerine sahip odalarda, teras ya da balkon, çift kişilik yatak ve sofa, uydu kanallı televizyon, minibar, telefon, klima, saç kurutma makinesi, özel kasa bulunuyor. (0252 348 31 99)

İstanbul’a yakın serinlik

Sedef Adası’nda açılan Port Sedef Restaurant Beach, çam ormanları ve selvilerle dolu adada gün boyu denize girmek ve lezzetli yemekler tatmak isteyenlere hitap ediyor. Haftanın yedi günü açık olan mekanda akşam üzeri şezlonglarda içecek sefası yapılabiliyor. Akşam yemeklerindeyse minik abajurlarla aydınlatılmış masalarda Akdeniz mutfağından yemekler sunuluyor. İşletme, özel kutlamalar ve organizasyonlara da açık. Port Sedef’e İstanbul Bostancı’dan kalkan ada vapuru, özel tekne ya da deniz taksileriyle ulaşabilirsiniz. (www.portsedef.com)

Businness class bilet alın first class uçun

British Airways, 31 Ekim tarihine kadar İstanbul’dan New York, Miami, Chicago, Boston, Philadelphia, San Francisco, Los Angeles, Washington, Vancouver, Toronto ve Hong Kong’a bilet alan ve seyahatlerini o tarihe kadar yapan Business Class (Club World) yolcularının, uçuşlarının gidiş veya dönüş kısımlarını first class’a dönüştürüyor. (212 317 66 00)

False