GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Yedi katlı insan kulesi kuracaklar

İspanya’nın Katalan Bölgesi’nde, Barselona’ya 60 kilometre uzaklıktaki Villafranca kenti bu hafta yılın en renkli festivallerinden birini kutluyor. 29 Ağustos’ta başlayacak Festa Major, 2 Eylül’e kadar sürecek. Beş gün boyunca şehrin sokaklarında geçit törenleri düzenlenecek, konserler verilecek. 30 Ağustos’ta Aziz Felix Günü nedeniyle meşhur insan piramidi kurulacak. Birbirinin omzuna basan gençler kimi zaman yedi kata kadar çıkan kuleler kuruyor. En yüksek kuleyi kuran ekip yılın kahramanı ilan ediliyor. Kentin merkez meydanındaki gösteriye dev kartal, canavar, şeytan figürleri eşlik ediyor. (www.festamajorvilafranca.cat)

Üç günde Selanik Kuzey Yunanistan

Anı Tur, 31 Ağustos’tan itibaren her cuma otobüsle 2 gece 3 günlük Selanik ve Kuzey Yunanistan turu düzenliyor. İstanbul’dan hareket edecek tur Dedeağaç, Gümülcüne, İskeçe, Kavala üzerinden Selanik’e varacak. Selanik’te Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan’ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros, Büyük İskender Heykeli, Atatürk’ün evi görülecek yerler arasında. Fiyatı iki ya da üç kişilik odada kişi başı 69 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com.tr)
Bozburun’da, doğanın kucağında
Sabrinas Haus, Marmaris’e bağlı Bozburun’da. 3 suit 12 deluxe olmak üzere 15 odayla hizmet veriyor. Kahvaltısı yerel ürünlerle hazırlanıyor. Taş fırında üretilen ev yapımı ekmekler, ev yapımı reçeller ve doğal yumurta sunuluyor. Ödüllü şef Emre Yerlikaya’nın hazırladığı akşam mönüsünde ağırlık balık ve deniz ürünlerinde. İki kişi yarım pansiyon konaklama ücreti 355 TL’den başlıyor. (www.sabrinashaus.com)

Konya’nın ekolojik pazarı

Konya çevresinin yerel gıda ürünlerini merak ediyorsanız, kente yolunuz düştüğünde Meram semtinde yeni açılan ekolojik pazara uğrayabilirsiniz. Buğday Derneği’nin girişimiyle İstanbul’un Şişli, Bakırköy, Beylikdüzü semtlerinde kurulan ekolojik pazarların dördüncüsü 25 Ağustos’ta Meram’da açıldı. 5.6 dönümlük kapalı alanda hizmet verecek pazar yerinde Meram ve Beyşehir’de organik tarım yapan 170 çiftçinin ürünleri satılıyor. Pazar yerindeki dokuz dükkan hafta içinde de açık olacak.
 
Tekirova’da tatil kazanın

Setur, Facebook sayfasında genel kültür yarışması başlatı. Katılımcılar haftada 1 kez, seçilen ülkeler üzerine hazırlanmış genel kültür sorularını yanıtlayacak. En yüksek puan alan lider tablosundaki yerini alacak. En çok doğru cevabı veren yarışmacı, gidiş ve dönüş biletleri Sunexpress’ten, Rixos Tekirova’da çift kişilik her şey dahil 6 günlük tatil, kazanacak. (www.setur.com.tr)

Günübirlik İznik gezisi

Antonina Turizm, 16 Eylül’de İznik’e İstanbul’dan hareketli günübirlik tur düzenliyor. Yeşil Cami, Nilüfer Hatun İmareti (İznik Müzesi), İstanbul Kapısı, Lefke Kapısı, Yenişehir Kapısı, Ayasofya Müzesi, Roma Tiyatrosu, Çini Fırını, Şehir Surları ve Kapıları, İznik Gölü gezilecek yerler arasında. Fiyatı 145 TL. (www.antoninaturizm.com)

Japonya kültür gezisi

Fest Travel, 19 Ekim’de Japonya’ya 12 günlük kültür gezisi düzenliyor. Fuji Dağı, Budist tapınakları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kyoto, Hiroşima, Miyajima, Nara, Nikko gezilecek yerler arasında. Fiyatı 5100 Euro. (www.festttavel.com)

Eko Tatil Çiftliği’nde konaklayın

Aral Eko Tatil Çiftliği Bozcaada’da. 23 odası var. 31 Ekim’e kadar açık. Ahmet Aral, yıllar önce Bozcaada’daki çiftliklerini eşiyle beraber otele dönüştürmeye karar verdi. 1999 yılında oteli hizmete sokup, organik tarım çalışmalarına yöneldiler. Otel merkezden uzakta, doğayla iç içe. Çocuklar için uygun bir tesis. Buraya gidenler doğal hayatı yaşıyor, kümes hayvanlarını tanıyor. Romantikler için gün batımı turları düzenleniyor. Kahvaltıda zengin çeşit bulabiliyorsunuz. Arzu Aral’ın çeşitli el işi tasarımları Bozcaada merkezinde bulunan Kasaba Aral’ın hediyelik eşya dükkanında sergileniyor. Aral Eko Tatil Çiftliği’nde iki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 260 TL. (www.araltatilciftligi.com)

False