GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Palyaçolar Svendborg’u şenlendirecek

Danimarka’nın Funen Adası’ndaki tarihi Svendborg kasabası bu hafta dünyanın dört bir yanından palyaçoları ağırlayacak. Svendborg Uluslararası Palyaço Festivali çarşamba günü geçit töreniyle başlayacak. Pazartesi gününe kadar kentin meydanlarında, caddelerinde, okullarında, hastanelerinde palyaçolar gösteriler yapacak. Palyaçoluk konusunda atölye çalışmaları, yarışmalar düzenlenecek. (www.clownfestival.dk)

Nepal’de trekking

Geziciyak 24 Mayıs’ta Nepal’e 10 günlük trekking turu düzenliyor. Katmandu Vadisi, Himalayalar, Annapurna keşfedilecek yerler arasında. Turda her katılımcının kendi yolculuğunu yapabilmesine olanak sağlanacak. Tur, sınırlı sayıda katılımcıyla yapılacak. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı nakit 1600 Euro. (www.geziciyak.com)

Sokak Sporları Yarışması cumartesi günü başlıyor

İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde 26-27 Mayıs’ta Sokak Sporları Yarışması yapılacak. Gençler, yeteneklerini profesyonel bir parkurda, binlerce kişinin ve bir jürinin önünde sergileme imkanı bulacak. BMX, kaykay (skate board) ve patenciler (in-line skate) kıyasıya yarışacak. Sokak Sporları Yarışması’nın açılış ve kapanışında Türkiye Kaykay Şampiyonu Cenk Kuli’nin özel gösterileri olacak. İki gün boyunca Yetenek Sizsiniz Türkiye finalisti Güney Cino ve ekibi de özel şovlarıyla festival alanında yer alacak. 10 bin TL ödüllü yarışmaya katılmak için www.facebook.com/istanbulforum sayfasından on-line olarak ve Forum İstanbul AVM danışma masalarından ön kayıt yaptırılabiliyor. Dereceye girenleri ve yarışmacıları sürpriz hediyeler bekliyor. 18 yaşından küçük yarışmacılar velilerinin yazılı izniyle yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın yapılacağı parkur, isteyen yarışmacıların antrenman yapabilmeleri için, Forum İstanbul açık otoparkında 14 Mayıs’ta kuruldu. (www.forumistanbul.com.tr)

Ekonomik Hilton’ların ilki Ordu’da açıldı

Hilton Worldwide bünyesindeki Hampton Otelleri (www.hampton.com), Türkiye’deki ilk tesisini Ordu’da açtı. Hilton Worldwide markası Hampton by Hilton Ordu’nun açılışı ile Türkiye’de şimdiye kadar hizmet verdiği lüks, tam donanımlı hizmet ve orta ölçekli otel kategorilerine, ekonomi kategorisini de eklemiş oldu. Ordu şehir merkezinde yer alan Hampton by Hilton, sahil kıyısına ve eğlence mekanlarına yakın. Oda kahvaltı hizmet veren otelde 77 konuk odası var. Otelde açık yüzme havuzu, toplantı mekanı, ücretsiz yüksek hızlı internetten faydalanabilirsiniz. Çift kişi konaklamanın gecelik fiyatı kahvaltı dahil 140 TL. (www.ordu.hamptonbyhilton.com)

19 Mayıs’ta Safranbolu

Ets Tur, 19 Mayıs’ta iki günlük Safranbolu turu düzenliyor. Otobüsle yapılacak, Amasra ve Bartın’ın da gezileceği turun fiyatı kişi başı 225 TL’den başlıyor. (www.etstur.com)

Berlin’deki Kültürler Karnavalı’na katılın

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Kültürler Karnavalı’na Alman Havayolu Şirketi Germanwings’in sunduğu avantajlı fiyatlarla katılabilirsiniz. Kültürler arasında yakınlaşmayı hedefleyen karnavalda, dünyanın her yöresinden gelenlerin uyum içinde yaşaması kutlanıyor. Çin’den, Güney Afrika’ya, Brezilya’dan Kore’ye farklı ülke ve kültürden gelenlerin yöresel kıyafetleriyle yaptıkları dans ve gösteriler izleniyor. Yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçinin katılması beklenen festival 25 Mayıs’ta başlayacak. Dört gün sürecek festivalde egzotik yiyecekler, içecekler bulunacak, konserler ve partiler düzenlenecek. Germanwings’in Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan İstanbul-Berlin uçuşlarının fiyatı 29 Euro’dan başlıyor. (www.germanwings.com)

Her cumartesi Rodos

Ekovip Turizm, 31 Ekim’e kadar, Marmaris limanından hızlı katamaranla, her cumartesi hareketle 3 gece 4 gün Rodos turu düzenliyor. Fiyatı 168 Euro’dan başlıyor. (www.ekovip.com)

Kıbrıs’a kültür turu

Pronto Tour, 24 Mayıs’ta 2 gece 3 gün Kıbrıs’a kültür ve tarih turu düzenliyor. Girne-Lefkoşa-Gazimağusa gezilecek yerler arasında. Fiyatı 272 TL’den başlıyor. (www.prontotour.com)

False