GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Mimarisi Uçhisar Kalesi’ni andırıyor

Kapadokya’daki LykiaLodge, Nevşehir ve Göreme’ye sadece birkaç kilometre mesafede. Bulunduğu çevrenin doğal görünümüne uygun, Uçhisar Kalesi’ne benzeyen özgün mimarisi ile dikkat çekiyor. Klimalı 146 odası ile yarım pansiyon hizmet veriyor. Sabah ve akşam yemekleri açık büfe olarak servis ediliyor. Otelde yöresel lezzetleri keşfetmek isteyenler için açık ve kapalı iki restoran bulunuyor. İsterseniz otelden peribacaları içine oyulmuş kapalı mekânlara veya diğer doğâl, tarihi ve kültürel mekanlara catering hizmeti alabiliyorsunuz. Otelde basketbol, voleybol, kuvars kumlu kortta tenis, mini futbol, bilardo, masatenisi oynayabilir, yüzme havuzundan yararlanabilir ya da meyve bahçesinde küçük gezintiler yapabilirsiniz. Bölgede at ya da bisiklet gezileriyle peribacalarının ve vadilerin arasında özel keşiflere çıkabilir, yeraltı şehirlerine ve açık hava müzelerine, diğer ören yerlerine düzenlenen yürüyüş ve cip turlarına katılabilirsiniz. Balon turu yapabilir arazi aracıyla (atv) gezebilirsiniz. Otelin fiyatları dönemlere göre değişiyor. İlkbahar-sonbahar dönemi hafta içi çift kişilik odada iki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı gecelik 180 TL. Bu fiyat hafta sonu 200 TL oluyor. (Tel: 384 213 99 45), (www.lykialodge.com)

399 Euro’ya 5 gün Barselona
Kappatur 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İspanya’nın Barselona kentine 4 gece 5 günlük tur düzenliyor. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. (www.kappatur.com)

Vizesiz Moskova turu 199 Euro
Mika Tur her hafta Moskova’ya iki gece üç gün tur düzenliyor. Vize almanıza gerek yok. Fiyatlar 199 Euro’dan başlıyor.  (www.tatilbudur.com)

Pegasus’un Şanlıurfa-İstanbul karşılıklı seferleri başladı
Pegasus Hava Yolları Şanlıurfa-İstanbul karşılıklı seferlerine başladı. Pazartesi, perşembe ile cumartesi günleri saat 07.30’da ve salı günleri 22.05’te Şanlıurfa GAP Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na seferler düzenleniyor. İstanbul’dan Şanlıurfa’ya uçmak isteyenler için ise pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri saat 05.35’te ve salı günleri 20.10’da seferler var. (www.flypgs.com)

Eski Rum evinde nostalji
Nar Adaevi Bozcaada’da bulunuyor. 5 odalı. 3 farklı tipte odası var. Eski bir Rum evi olduÄŸu ve restore edildiÄŸi için bazı odalarında tuvalet ve duÅŸ ortak kullanılıyor. Tesiste Nar BuÄŸdayevi’nden gelen taze, hormonsuz yiyecekler servis ediliyor. Alt katında dar sokağın önünde küçük bir kafesi bulunuyor. Oda+ kahvaltı+konaklamanın fiyatı iki kiÅŸi için gecelik 100 TL’den baÅŸlıyor. Bu fiyat 3 Mayıs’a kadar geçerli. (Tel: 286 697 00 08) (www.narbozcaada.com) Â

Tarihi yarımada manzaralı
Beyoğlu’ndaki Ceylan InterContinental İstanbul’un N katındaki City Lights Restaurant & Bar, tarihi yarımada ve Boğaz manzaralı. Perşembe, cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik dinleyebilir, dünya mutfağından yemekler tadabilirsiniz. (istanbul.intercontinental.com.tr)

Batı Karadeniz Kastamonu turu
Prontotour 21-23 Nisan tarihlerinde Batı Karadeniz Kastamonu turu düzenliyor. Safranbolu, Kastamonu, Bartın, Amasra gezilecek yerler arasında. 2 gece 3 günlük turun fiyatı 328 TL. (www.prontotour.com)

23 Nisan’da İsviçre turu
Setur, 20-23 Nisan tarihlerinde İsviçre’ye tur düzenliyor. Zürih’te bir, Cenevre’de iki gün geçirilecek. Fiyatı 897 Euro.  (www.setur.com.tr)

Doğal yemeklerinden tadın
Hünnaphan, Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesindeki Adatepe Köyünde bulunuyor. 22 odalı tesis, 12 ay hizmet veriyor. 275 yaşındaki konak, 180 yaşındaki hünnap ağacı, doğal yemekleriyle ünlü. Adatepe Köyü, endemik bitkilerin bol olduğu bir yöre. Bu yıl Hünnaphan’a yüzme
havuzu ve ayrıca 4 odalı Mavi Ev eklendi. Ä°ki kiÅŸi konaklamanın fiyatı oda kahvaltı 200 TL. Yarım pansiyon olduÄŸunda bu fiyat 270 TL oluyor.Â
(Tel: 286 752 65 81) (www.hunnaphan.com)

Dünyanın en iddialı robotları yarışıyor
ABD’nin San Francisco Körfezi kıyısındaki küçük kentlerinden San Mateo gelecek hafta sonunda Dokuzuncu Robot Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. 50 farklı kategorideki yarışmalarda robotlar savaşacak, yangın söndürecek, hokey, kung-fu, sumo yapacak. Bazı yarışmalarda uzaktan kontrollü robotlar kullanılırken, bazılarında tamamen bilgisayar kontrollu robotlar yarışacak. San Mateo’da 2004’te başlayan Robot Olimpiyatları her yıl büyüyerek sürüyor. San Mateo Fairgrounds’da 20-22 Nisan’da yapılacak yapılacak gösterilerin giriş ücreti yetişkinlere 20 dolar, çocuklara 15 dolar. (http://robogames.net)

False