GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Çin’in en güzel uçurtmaları nisanda iki şehirde uçacak

Dünyanın beş büyük uçurtma festivalinden biri pazar günü Çin’in Beijing kentinde başlıyor. Chaoyang Parkı ve Men Tou Gou’da ay sonuna kadar dünyanın en eski, en yeni uçurtma modelleri birlikte uçacak. Ejdarha şeklindeki dev uçurtmalar yarışacak. Akrobasi gösterileri yapılacak. Uluslararası Beijing Uçurtma Festivali’nden sonra ülkenin en büyük ikinci uçurtma etkinliği ise doğudaki Shandong’un Weifang kentinde 20-25 Nisan’da yapılıyor. Dünyanın diğer büyük uçurtma festivalleri Hindistan’ın Ahmadabad (14 Ocak), ABD’nin Berkeley (28-29 Temmuz) ve Washington (18-19 Ağustos) kentlerinde yapılıyor.

Köy evinde dinlenin

Mavi Boncuk Konukevi Bursa’nın Cumalıkızık köyünde. 12 ay açık, 9 odasıyla hizmet veriyor. Tipik bir köy evindeki gibi danteller, yorganlar, yeni toplanan sebzelerle hazırlanan köy kahvaltılarıyla beğeni topluyor. İki kişi konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 150 TL. (Tel: 0224 373 09 55)

Doğayla baş başa

Sailorsotel Ev, İzmir Alaçatı’da. 12 ay açık otel, 4 odayla hizmet veriyor. Tipik bir Ege evi. Merdivenleri çıktığınızda, sizi sevimli iki oda ve bahçe manzaralı bir banyo karşılıyor. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 120 TL. (Tel: 0533 355 27 44)

Dünyanın ilk tapınma merkezi Göbeklitepe

Heykel sanatçısı Prof. Dr. Erdinç Bakla’nın dünyanın ilk tapınma merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe kazı alanından çıkan buluntulardan esinlenen eserleri Feyziye Mektepleri Vakfı Galeri Işık Teşvikiye’de sergileniyor. Sanatçının Anadolu uygarlıkları bağlamıyla 1996 yılında başladığı “Hitit Rüzgarı”, “Troia Rüzgarı”, “Çatalhöyük Rüzgarı” adlı sergiler dizisinin son halkası olan “Göbeklitepe Rüzgarı” 14 Nisan tarihine dek izlenebilecek. Şanlıurfa’ya 20 kilometre uzaklıktaki Göbeklitepe kazı alanında arkeolojik çalışmalar sürdüyor. MÖ 10 bin’li yıllara ışık tutacak 20 kadar tapınağa ait kalıntılar UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek üzere. Kazı alanının en göze çarpan buluntuları T şeklindeki taşlar. Üzerinde çeşitli hayvan kabartmaları olan 50 ton ağırlığındaki eserler yaklaşık 200’ü bulundu.(www.galeriisik.com.tr)

Madrid, Endülüs

Pronto Tour, 28 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında, 7 gece, 8 gün İspanya turu düzenliyor. Madrid, Cordoba, Sevilla, Granada gezilecek yerler arasında. Fiyatı 699 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

23 Nisan’da Antakya Gaziantep turu

Geziciyak Turizm, 21 Nisan’da üç günlük Antakya ve Gaziantep turu düzenliyor. Antakya’da Mozaik Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Harbiye Şelaleleri, Samandağ, Titus Tüneli, Beşikli Mağaraları, Gaziantep’te Bey Mahallesi, Zeugma Antik Kenti’nden çıkartılan Zeugma’nın dünyaca ünlü mozaiklerinin sergilendiği Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Kalesi, Otantik Bakırcılar Çarşısı gezilecek yerler arasında.  Fiyat 835 TL. (www.geziciyak.com)

136 TL’ye Üsküp’e uçun
Pegasus Hava Yolları’yla İstanbul Sabiha Gökçen-Üsküp arası uçuşlar mayıstan ağustosa 136 TL’den başlıyor. (www.flypgs.com)

 

False