GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Sihirbazlar South Shields’ta toplanıyor

Avrupa’nın önemli uluslararası sihirbaz festivallerinden biri bu hafta İngiltere’nin kuzeybatısındaki South Shields’ta gerçekleştirilecek. Farklı ülkelerden gelen sihirbazların yeni geliştirdikleri teknikleri sergiledikleri, meraklı amatörler için atölye çalışmaları düzenledikleri Uluslararası Sihirbaz Festivali 7 Mart’ta başlayıp dört gün sürecek. Tüm gösteriler Customs House kültür merkezinde. Gala şovuna giriş ücreti 13 sterlin. (www.customshouse.co.uk)

Bozulmamış doğayı keşfedin

Geçmişte Kilözü köyünün değirmeni olan ve adını da buradan alan Bolu-Mudurnu’daki Değirmenyeri Tatil Köyü’nde 5 ev ve 1 restoran var. Toplam 28 yatak kapasiteli tatil köyünde; evlerde sürekli sıcak su, kalorifer, banyo, şömine, televizyon bulunuyor. Yılın 12 ayı açık mekan bozulmamış doğası ile sakin ve huzurlu bir tatil arayanlara hitap ediyor. Villalarda hafta içi yarım pansiyon konaklamanın gecelik fiyatı çift kişi 220, hafta sonu 260 TL. (Telefon: 0374 421 26 77)

İsviçre’den İspanya’ya iki nehirde şato turu

Lüks nehir turlarında uzmanlaşan Amadeus şirketi 27 Mart’ta İspanya, Fransa ve İsviçre’de 12 günlük bir gezi gerçekleştirecek. Beş yıldızlı Amadegio gemisi, Rhone ve Saone nehirleri kıyısındaki şatolara uğrayacak. Tur Barselona’dan başlıyor. Daha sonra Arles, Avignon, Viviers, Touron, Vienne, Trevoux, Lyon’dan geçecek, Cenevre’de seferini noktalayacak. Tur fiyatı vergiler dahil 2550 Euro’dan başlıyor. (www.goldenbaycruises.com)

Safranbolu’ya müzikli mayıs gezisi

Fest Travel mayısın son haftasında baharı yaşayan Safranbolu’da müzikle yerel kültürü buluşturan özel bir tur gerçekleştirecek. 31 Mayıs’ta başlayacak sanat tarihçisi Çiçek Akçıl liderliğindeki dört günlük gezide bölgenin doğası, kültürü, tarihi, mimarisi tanıtılacak. Katılımcılar ayrıca kemancı Cihat Aşkın, çellist Rahşan Apay’ın icralarını, Amerikan Besteciler Birliği üyesi Armağan Durdağ’ın eserlerini dinleyecek. Tur ücreti her şey dahil 1850 TL. (www.festtravel.com)

46.99 TL’ye Lefkoşa bileti

Pegasus Havayolları, 24 Mart’a kadar olan İstanbul-Lefkoşa uçuşlarının biletlerini 49.99 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Biletlerin 10 Mart’a kadar alınması gerekiyor. Uçuşlar Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılıyor. (www.flypgs.com)

Benelux turu 669 Euro

Pronto Tur, 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında 6 gece 8 gün süren Benelux turu düzenliyor. Amsterdam,Brüksel,Paris,Luxembourg, Köln gezilecek yerler arasında. Fiyatı 669 Euro. (www.prontotour.com)

 

False