GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Cebu’nun sokakları binbir renge boyanacak

Her yıl ocak ayının üçüncü pazarında Filipinler’in Cebu kenti rengarenk bir dini festivale ev sahipliği yapıyor. Cebu Sinulog Festivali’nde sinulog dansçıları parlak ipekli giysileriyle caddeleri dolduruyor. Santo Nino, yani çocuk İsa’nın anısına düzenlenen geçit töreninde ritüeller eşliğinde yürüyor. Eğer pazar günü kente yolunuz düşerse, sabah erken saatlerde mutlaka Magellan Haçı ve Minore del Santo Nino bazilikasına gidin. Nehrin şehrin içinden huzur içinde akışını simgeleyen özel dansları izlemeye doyamayacaksınız.

99 Euro’ya hafta sonunda Selanik

Ets kış sezonunun avantajlarından yararlanmak isteyen gezginlere sürpriz fiyatlarla iki Yunanistan turu hazırladı. Lüks otobüslerle, dört ve beş yıldızlı otellerde konaklamalı turlardan ilki 27 Ocak’ta. Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kalava ve Selanik’i içeren tek gece konaklamalı turun fiyatı 99 Euro. 29 Ocak’taki dört gecelik Selanik, Atina, Kalambaka turu ise 299 Euro. (www.etstur.com)

Afrika’ya Kilimanjaro’nun zirvesinden bakın

GeziciYAK, 26 Ocak’ta 11 günlük Tanzanya, Kenya turu düzenliyor. Tura katılanlar Masai kabilesiyle tanışacak, Serengeti Milli Parkı’nda safariye çıkacak. Düzenli spor yapan, gereken donanıma sahip herkesin çıkabileceği bir rotadan Kilimanjaro’nun zirvesine tırmanacak. Tur ücreti 3 bin 350 dolar. (www.geziciyak.com)

Markaları zirvede buluşturdu

40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan ve geçen ay Kartalkaya’da açılan Kaya Palazzo Ski Mountain Resort lüksün sınırlarını zorluyor. Odalarda Hermes markalı temizlik ürünleri kullanılıyor, konuklar Godiva çikolatayla karşılanıyor, mini barda Bvlgari’nin maden suyu S. Pellegrino bulunuyor. Swiss Fondue Restaurant’ta, Alpler’in lezzetleri sunuluyor. Dokuz katlı otelin her cephesi farklı bir manzaraya sahip. Emre Ergani, İstanbul’un eğlencesini Biber Chalet’le Kartalkaya’ya taşıyor. Gilan Mücevherat da otelde bir şube açtı. Otelin SPA’sında 11 masaj odası, ikişer Türk hamamı, sauna, buhar banyosu bulunuyor. İkinci kattaki ısıtmalı yüzme havuzu ise panoramik dağ manzarasına hakim. (www.kayatourism.com.tr)

Çocuklar için özel indirim

Renaissance Polat Erzurum Hotel sömestr tatili için “kar paketi” hazırladı. Otelde 20 Ocak - 06 Şubat arasında,
gecelik tam pansiyon konaklamanın fiyatı kişibaşı 250 TL’den başlıyor. 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor, ikinci çocuk ve 7-12 yaş arası çocuklar için ise yüzde 50 indirimli fiyatlar ödeniyor. Çocuklarınız eğitimli hocalar eşliğinde kayak yapmayı öğrenirlerken, Mini Clup’ta da eğitmen ve animatörler eşliğinde eğlenceli zaman geçirebilirler. (Tel: 0 442 232 00 10)

Hafta içinde beş gece kalana uçak bedava

Palandöken’de 50 milyon dolar yatırımla 60 dönüm araziye kurulan Xanadu Snow White, bu yıl açıldı. 181 odalı otelin 4,5 kilometrelik özel pistlerinin bin 600 metresi kar makineleriyle donatıldı, 800 metrelik bölümü gece kayağı yapılabilecek şekilde aydınlatıldı. 2 bin 500 metrekarelik SPA’ya sahip otelin ayrıca güzellik merkezi, spor, masaj, oyun salonları, kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Touristica, oteli tanıtım amacıyla sömestr öncesi ve sonrasında özel bir kampanya düzenledi. Pazardan perşembeye en az beş gün konaklayan misafirlerine İstanbul’dan ücretsiz uçak bileti veriyor. (www.touristica.com.tr)

Ekonomik Avrupa turları

Mika Tur, Vodafone Freezone ile ortaklaşa, promosyonlu Amsterdam ve Roma turları yapıyor. Freezone sitesinden Roma ve Amsterdam turlarını 299 TL’ye alarak promosyondan yararlanmak mümkün. Tura 2 gece 3 gün, 3 yıldızlı otellerde konaklama, transferler ve şehir turu dahil. Amsterdam turu için tarihler 16 Ocak, 18 Ocak, Roma turu için tarihler 18 Ocak, 6, 8, 13, 14, 23 Şubat. (www.tatilbudur.com)

Ucuz uçak biletleri için bugün son gün

Işıl Tur, Ortadoğu’ya 309, Afrika’ya 499, Güney Afrika’ya 449, Hint Okyanusu’na 549, Hint Yarımadası’na 449, Uzakdoğu’ya 499, Avustralya’ya 699, Yeni Zelanda’ya 699 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçak biletleri satıyor. Seyahat dönemi 22 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında. Garanti Bonus ve World kartlarına 5 artı 3 taksit avantajı sağlanıyor. Rezervasyon ve satış dönemi için bugün son gün. (www.isiltur.com.tr)

Sömestr dönemine özel paket

Sapanca’daki Richmond Nua Wellness SPA, sömestr dönemine özel olarak 21 Ocak-5 Şubat arasında gençler ve aileler için paketler hazırladı. Paket, gündüz Kartepe’de kayak keyfi; günün kalan saatlerinde otelde SPA keyfi yapmak isteyenlere hitap ediyor. 3 gecelik programın gecelik kişi başı fiyatı 171 Euro. 5 gecelik programda bu fiyat 149.5, 7 gecelik programda ise 138 Euro. (www.richmondnua.com)

Konaklayın mil kazanın

Atlasjet havayolu ile yapılan tüm tarifeli uçuşlardan (yurtiçi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) kazanılan jetmiller ile indirimli veya ücretsiz uçma imkanı sağlayan Jetmil karta sahip olanlar Rixos Otelleri’nde yapacakları konaklamalarda jetmil kazanıyor. Jetmil kart sahipleri yurt içi ve yurt dışı dahil, tüm Rixos Otelleri’nde yapacakları her konaklama için, anında uçuş millerine ekleyebilecekleri 500 jetmil kazanıyor. Bu avantajdan yararlanabilmek için rezervasyonların www.atlasjet.com adresinde yer alan otel bölümünden Jetmil üye numarası ve şifre girişiyle ya da Rixos otellerine münferit başvuru ile yapılması gerekiyor. Rixos otellerine giriş esnasında Jetmil üyelik kartı gösterilmesi yeterli oluyor.

Kayak keyfi yapın

Kartepe’deki The Green Park Resort, 250 oda ve 50 apart olmak üzere toplam 850 yatak kapasiteli. En kolay pistten, profesyonele kadar toplam 17 kayak pisti bulunuyor. Bir tarafta Sapanca Gölü diğer yanda İzmit Körfezi manzarası var. İstanbul’a otomobille sadece bir saat mesafede. İki kişi standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı
260 TL’den başlıyor. Konaklayanlar skipass’lardan ücretsiz faydalanabiliyor. (Tel: 0262 315 47 00)

False