GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Çılgın yüzücüler mayolarını hazırladı

Avrupa’nın üç büyük kentinde soğuğa meydan okuyan yüzücüler yılın son gösterisine hazırlanıyor. Fransa’nın Nice kentindeki geleneksel Noel Yüzme Yarışması 18 Aralık’ta yapılacak. Ruhl sahilinde toplanan demiradam adayları saat 11.30’da denize atlayıp tam bir saat boyunca soğuğa meydan okuyacak. Barcelona Yüzme Kulübü’nün 1908’den bu yana düzenlediği Noel Yüzme Kupası, 25 Aralık’ta eski Barcelona Limanı’nda yapılacak. 200 metrelik parkurda dileyen Noel Baba kıyafetiyle yüzebiliyor. Berlin Fokları kulübünün üyeleri ise 32 yıldan bu yana olduğu gibi yine Neptün dahil birbirinden ilginç kostümlerle 25 Aralık’ta Oranke Gölü’nde yüzecek.

Sömestre tatilinde ABD’de dört kent

Rena Travel, 23 Ocak’ta çocuklu ailelere hitap eden özel bir ABD turu düzenledi. Miami, Orlando, New York ve Washington DC’yi kapsayan turlarda kentler kadar tematik parklara da zaman ayırılacak. Saffet Emri Tonguç’un liderliğindeki turun fiyatları 2 bin 599 Euro’dan başlıyor. Ayrıntılı bilgi için: asli@renatravel.com

Doğanın kucağında stresten uzak

Ay-Fi Dam Dağ Evi, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Karacaören Köyü, Davutlar Mevkii’nde. İlçeye 7 kilometre mesafedeki tesis, orman kenarındaki üç katlı yapıda, sekiz oda ve bir süitle hizmet veriyor. 20 kişilik şömineli restaurantı, 15 kişilik şömineli Türk sofası, fitness salonu, saunası, dart salonu, doğada gezmek için dağ bisikletleri bulunuyor. Dinlenmek, eğlenmek, kızak kaymak, spor yapmak, ormanda yürüyüş yapmak isteyenler için cazip bir adres. Tesis sadece 10 kişilik gruplar için açılıyor. Kişi başı tam pansiyon gecelik fiyat 120 TL. (www.ay-fi.com.tr)

Yeni yıla Mardin’de girin

Glad Tour, 30 Aralık- 1 Ocak’ta Mardin’e yılbaşı turu düzenliyor. Dara, Kıllit, Savur, Midyat, Hasankeyf gezilecek yerler arasında. Yeni yıl Suriye ovasına bakan Mardin’in ünlü konaklarından Cercis Murat Konağı’nda özel bir mönü ile karşılanacak. Çift kişilik odada tek kişi fiyat 630 TL. Tur kayıtları için son tarih 16 Aralık. (www.gladtour.com)

Batı Karadeniz’de ormanların içinde

Lucky Deer, Bolu’nun ormanlarla çevrili Mengen ilçesinde. Beş odalı butik otelde güveç kaplarında, sac tavalarda ve taş fırında hazırlanan özel mönüler servis ediliyor. Bölgede yürüyüş en önemli aktivitelerden biri. Çevredeki yaylalara safari yapabilirsiniz. Tam pansiyon iki kişi konaklamanın fiyatı 240 TL. (www.luckydeer.net)
False