GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Yüksek ökçeler Paris’te yarışacak

Bir İngiliz ayakkabı firmasınca düzenlenen Paris Yüksek Ökçeler Yarışması’nın dördüncüsü 3 Aralık’ta düzenlenecek. Bu yıl yarışmaya İngiltere ve Fransa’dan dörder kişilik 32 takım katılıyor. Yarışma, Paris’in 16’ncı bölgesindeki Porte Molitor’da, tarihi yüzme havuzundan bozma parkurda yapılacak. Ödül 2500 sterlinlik (7.2 bin TL) ayakkabı. Tabii ki şampiyonlar seçimi sadece firmanın ürünlerinden yapabiliyor. (www.highheelrace.co.uk/)

Dinlenirken kızak yapımını öğrenin

Kastamonu-Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda ay sonuna kadar marangozhanede kızak yapımı günleri düzenleniyor.
İsteyenler kızak yapımının yanı sıra, ahşaptan hediyelik eşya veya Daday sandalyesi de yapabiliyor. Merkezde bunların yanı sıra at biniş eğitimleri, dağ yürüyüşü, ciple safari, olta balıkçılığı, bisiklet, faytonla şehir turu gibi 50’nin üzerinde aktivite yapabiliyorsunuz. Kasım boyunca standart odada, kişi başı oda kahvaltı konaklama hafta içi 95, hafta sonu 115 TL. (www.iksirresorttown.com)

İspanya’da Puente zamanı

İspanyollar’ın bayramı olarak bilinen Puente, ülkeyi keşfetmek ve tadını çıkarmak için en doğru zamanlardan biri. Her yıl aralık ayının ilk haftası, iki önemli bayramın bir araya geldiği bir tatil dönemi. Anayasa Bayramı ve Meryem Ana Günü’nün kutlandığı Puente zamanında, İspanyollar dünyanın değişik ülkelerine tatil için akın ediyor. Onları taşıyan uçaklar dönüş yolunda İspanya’ya uygun fiyatlara yolcu taşıyor. Bu dönemde tur firmaları da sezon fiyatlarının yarısına varan indirimlerle özel tur paketleri sunuyor. Etstur’un 7 gecelik Madrid-Barselona gezisinin fiyatı 429 Euro, 4 gecelik Endülüs turunun 399 Euro, 4 gecelik Palma de Mallorca turunun 279 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Antalya Piyano Festivali’ne katılın

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 25 Kasım’da başlayan Antalya Piyano Festivali, 17 Aralık tarihine kadar devam edecek. Festivaldeki bazı konserler sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan canlı izlenebiliyor. Facebook’ta sadece ilk 10 dakikasının canlı olarak yayınlanacağı konserler arasında piyanist Dorantes ve grubunun 15 Aralık’ta saat 20.30’da gerçekleştireceği ‘A Piano Abierto’ gecesi ve Moskova Virtüözleri’nin 17 Aralık saat 20.30’da vereceği kapanış konseri yer alıyor. (DHA)
False