GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Rixos’ta konaklayanlara kruvaziyer seyahati hediye

25 Ocak’a kadar Rixos Premium Belek’te beş gece konaklayanlara sekiz, daha fazla konaklayanlara ise 12 günlük kruvaziyer seyahati hediye ediliyor. Kış sezonunu canlandırmak amacıyla başlatılan kampanyaya katılan tatilciler önceden belirleyecekleri tarihler arasında tercihlerine göre Fas - Batı Akdeniz, Batı Akdeniz ya da Kanarya Adaları turuna katılabiliyor. Fas-Batı Akdeniz yolculuğu Cenova, Barselona, Kazablanka, Cebelitarık, Valensiya ve Marsilya’yı; Batı Akdeniz turu, Cenova, Barselona, Malta, Tunus, Civitavecchia (Roma) ve Marsilya’yı; balayı ve romantik çiftlere hitap eden Kanarya Adaları turu ise Cenova, Barselona, Kasablanka, Tenerife, Malaga ve Civitavecchia’yı (Roma) kapsıyor. Rixos Premium Belek’te, her şey dahil kişi başı, gecelik 280 TL’den başlayan fiyatlarla konaklayabilirsiniz. (www.rixos.com)

İstanbul’un kum kaplanları

16 tematik alanı ve yağmur ormanı, bin 500 farklı türde 15 bin canlısıyla dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip İstanbul Akvaryum, dört yeni kum kaplanı köpekbalığına ev sahipliği yapacak. Güney Afrika’dan gelen ve yaklaşık 2 metre boylarında olan dört köpekbalığı artık yaşamlarını İstanbul Akvaryum’da sürdürecek. Genellikle geceleri ortaya çıkan, su yüzeyinde yüzen, suya batmasını ayarlamak için hava yutan ve böylece herhangi bir derinlikte kalabilen tek köpekbalığı türü olan kum kaplanı köpekbalıkları üç metreye kadar büyüyebiliyor. Mürenler ve küçük köpekbalıkları ile beslenen kum kaplanı köpekbalıklarının en bilinen özellikleri; hem üst çenede hem de alt çenede sürekli görünen, üç sıra arka arkaya dizilmiş, öne çıkık, uzun ve hançer formlu dişleri. (www.istanbulakvaryum.com)


İki kişi 130 TL’ye Amasya’da tatil keyfi

Emin Efendi Konakları, Amasya’da, standart, Fatma Hanım Konağı ve suit Gül Evi ahşap odaları olmak üzere toplam 37 odalı.
Konaklar Kral Mezarları ve Sultan Bayezıd Külliyesi’ne 100’er metre uzaklıkta. Yeşilırmak manzaralı iki restoranı, değişik zevklere hitap eden zengin mönüye sahip. 12 ay açık konaklarda iki kişi standart odada kahvaltı dahil konaklamanın fiyatı 130 TL. (www.eminefendi.com)

Sonbaharda doğayı keşfedin

Geziciyak Turizm, 26-27 Kasım’da İğneada, Dupnisa Mağarası ve Kıyıköy turu düzenliyor. Doğada kuş gözlemi yapılacak bir gece konaklamalı turun fiyatı kişi başı 225 TL. (www.geziciyak.com)

Festival ateşi pazar günü yanacak

İtalya’nın kuzeyinde, Ravenna kenti yakınlarındaki Terra del Sole, Rönesans döneminin mükemmel mimariye sahip şehirlerinden biri. 12,5 metre yüksekliğinde kalın duvarlarla çevrili bir kalenin ortasına kurulan şehir yerel kültürünü özenle koruyor. Geçmişin pagan ritüellerini, yemeklerini, müziğini, danslarını birleştirip her yıl kasım sonunda La Fugarena adlı bir günlük festival düzenliyor. Sabah saat 9.00’da kent meydanında başlayan festivalde yağlı dans, yemek, yağlı direğe tırmanma yarışmaları yapılıyor. Ayrıca İtalya’yı baştan başa geçecek süper maraton başlatılıyor. Yarışmalara her yıl yaklaşık 2 bin kişi katılıyor. Festival süresince restoranlarda yerel yemekler sunuluyor. Akşam meydanda dev bir ateş yakılıyor, müzik eşliğinde dans ediliyor. Ateş yakma geleneğinin paganizm dönemine uzandığı, tanrılara bereketli bir hasat sezonu için teşekkür etmeyi amaçladığı söyleniyor. (www.terradelsole.org)
False