GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Paris’te karnaval zamanı

Paris sokaklarında 1274 yılından bu yana martın ilk pazarında neşeli, rengarenk bir karnaval gerçekleştiriliyor. Kimilerine göre bu karnavalın adı Promenade du Boeuf Gras, yani Şişman İnek Korteji. Rivayete göre, ilk karnavallarda kortejin başında şişman inekler yürürmüş, ismini buradan almış. Bugün Paris Karnavalı olarak anılıyor. Pazar günü saat 13.30’da Gambetta metro istasyonunun (Hat 3) çıkışındaki meydanda toplanan göstericiler, saat 15.00’te yürüyüşe geçiyor ve saat 19.00’da belediye binasının önüne varıyorlar. Kortejin önünde trompetçiler ve diğer müzisyenler yürüyor. Onları kıyafet balosunu andıran, neşeli bir kalabalık izliyor. (http://carnaval-paris.org)

Cadılar Catemaco’da toplanıyor

Güney doğu Meksika’da, Veracruz kenti yakınlarındaki Catemaco Gölü, tarih boyunca doğaüstü güçlerle, büyücülükle ilgilenenlerin merkezi oldu. Bölgedeki kalıntılar, büyücülük uygulamalarının iki bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor. Sean Connery’nin rol aldığı 1992 yapımı Medicine Man filminin çekildiği Catemaco, her yıl mart başında Geleneksel Büyücü Buluşması’na ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 4 Mart’ta gerçekleştirilecek etkinliğin resmi adı “Congreso de Brujos / Ulusrararası Alternatif Tedavi Kongresi,” fakat başlıkta kullanılan brujos sözcüğü aslında büyücü anlamına geliyor. Dünyanın dört bir yanında binlerce turisti bölgeye çeken festivalde farklı ülkelerden gelen büyücüler gösteriler yapıyor, alternatif yöntemler üzerine tartışıyor.

Ağva’da doğayla iç içe

Ağva’yı saran iki nehirden biri olan Göksu’nun kenarında 60 metre’den uzun kıyı şeridi ve 3 bin 500 metrekare yeşil alan üzerine kurulu Wineport Lodge’un 12 odası bulunuyor. Şarap tadım odası, restoranı, mahzeni, iskelesi, havuz ve güneşlenme terası var. İki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 250 TL. Doğayla iç içe, sakin bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. (www.wineport.com.tr)

Göçmen kuşları seyredin

Villa Fe, Çatalca’da, Atatürk Hava Limanı’ndan 45 dakika uzaklıktaki 150 dönümlük fidanlığın içinde bulunuyor. Akdeniz mimarisinde inşa edilmiş yapının çoğu antika eşya ile düzenlenmiş. Bir süit, bir king süit daireyle 8 kişi ve 7 avlu odasında 14 kişi toplam 22 kişi ağırlayabiliyor. Kuşların göç yollarının toprakları üzerinde bulunan Villa Fe’den gündoğumu ve günbatımını da rahatlıkla izleyebilir, şöminenin yanında dinlenebilirsiniz. Standart odada iki kişi konaklamanın fiyatı 240 TL. (www.villafe.com)

Fotoğraf yarışmasına katıl bedava tatil kazan

Letoonia Resorts, sezon başında tatil planlayanlar için kampanya başlattı. Letoonialife facebook sayfası üzerinden yapılacak olan yarışma sonunda tatilcileri ödüller bekliyor. Herkesin katılabileceği Letoonia Resorts Fotoğraf Yarışması’nda, en güzel tatil fotoğrafını çekip, yarışma sayfasına yüklenmesi yeterli. Paylaşıma sunulan fotoğraflar arasında en çok beğenilen fotoğrafın sahibi, 4 gün Club & Hotel Letoonia Fethiye’de beş yıldızlı bir tatil ve hemen sonrasında Fethiye ve Göcek’in koylarında 3 gün süren bir mavi tur kazanacak. Son katılımın 31 Mart olduğu fotoğraf yarışmasında sadece en çok beğenilen fotoğrafı çeken ödül kazanmayacak. Yarışmaya fotoğraf gönderen bütün katılımcılar Letoonia Golf Resort veya Club & Hotel Letoonia için yaptıkları rezervasyonlarda ekstra yüzde 10 indirim kazanacak. (Tel: 444 0 280)

Ucuz tatil fırsatlarından yararlanın

Üyelerine özel indirimli turizm fırsatları sunan Piriveta, Türkiye’de ve dünyadaki otellerde konaklama ve gezilerde indirim alternatifleri sağlıyor. Sitede yer alan fırsatların her biri yalnızca belirli bir süre için satışta oluyor. Bu süre içerisinde fırsat belirli sayıda Piriveta üyesinin satın almasıyla birlikte gerçekleşiyor. Piriveta, aynı zamanda turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere, hizmetlerini pazarlayabilecekleri farklı bir internet platformu da sunuyor. Önceden rezervasyon ve toplu satın almalarla avantajlı fiyatlardan yararlanmak; uzun tatilleri beklemeden, hafta sonlarını tatille değerlendirmek isteyenlere hitap ediyor. (www.piriveta.com)

Trenle Ilgaz

TCDD Vakfı’nın yan kuruluşu olan Ray Tur, 6 Mart’ta Ilgaz’a günübirlik tur düzenliyor. Sabah saat 07.00’da Ankara Tren Garı’ndan hareket edecek tren, doğal manzaralar eşliğinde Ilgaz’a varacak. Ilgaz’da karlar üzerinde açık büfe mangal keyfi yapılacak. Sahlep ve sıcak şarap ikramı olacak. Belirlenen saatte Ankara’ya dönülecek. Tur ücreti kişi başı 65 TL. (www.raytur.com.tr)

Uludağ’da kar yürüyüşü

Patika Tur, 5-6 Mart’ta Uludağ’a bir günlük yürüyüş turu. Konaklama yeri Uludağ tabiat parkı içerisinde bulunan Kirazlı Yayla. Tur sırasında hem kayak yapılabilecek hem de Uludağ’ın kış manzarasının seyredebileceği kar yürüyüşüne katılmak mümkün olacak. Tur bedeli kişi başı 245 TL. (www.patikatour.com)

Gümüşhane çevresindeki saklı güzellikleri keşfedin

Fest Travel, 13-19 Ağustos arasında Gümüşhane ve çevresine kültür turu düzenliyor. Faruk Pekin eşliğindeki tur kapsamında Bayburt, Aydıntepe yeraltı kenti, Koy Kalesi, Olucak köyü kiliseleri, İmera Manastırı, Büyük Çit Vadisi, Hayvana, Avliyana köyleri, Krom Vadisi kiliseleri, Santa kiliseleri görülüyor, Gümüşhane dağlarının vahşi vadilerinde yürüyüşe çıkılıyor. Tur ücreti 1400 TL. (www.festtravel.com)

False