GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Kanarya Adaları’nda kruvaziyerle 12 gün

Hey Travel, 14, 15 ve 26 Mart’ta Costa Concordia ile Kanarya Adaları turu düzenliyor. Fas, İspanya, Endülüs, İtalya ülkelerinden geçecek kruvaziyer turu 12 gün 11 gece sürecek. Costa Concordia gemisi şov salonu, disko ve barları ile yüzer tatil köyü niteliğinde. Ayrıca içinde spor yapabileceğiniz jimnastik merkezi, masaj salonu, sauna ve güzellik salonu gibi aktivitelerin bulunduğu bölümler yer alıyor. İç kabinde kişi başı fiyat 1150 Euro, dış kabinde kişi başı fiyat 1350 Euro, balkonlu kabinde kişi başı fiyat 1450 Euro. (www.heytraveltrends.com)

Tarihi konakta 50 TL’ye

Çeşmeli Konak, Safranbolu’nun merkezinde bulunuyor. Şehir merkezindeki gezilip görülmesi gereken tarihi ve görkemli yapıların en uzak olanına yürüyüş mesafesi olarak 10 dakika uzaklıkta. Geleneksel Türk evi ve mimarisinin özelliklerini yansıtan konağın birbirinden farklı yapı ve dekora sahip 8 odası bulunuyor. Şubat ayı sonuna kadar oda-kahvaltı çift kişi konaklamanın fiyatı 100 TL. (www.cesmelikonak.com.tr)


Kışın kaloriferli bungalov keyfi

Bolu Mengen’deki Hindiba Pansiyon, Yedigöller yolu üzerinde. Ormanın içinde, sessiz ve sakin bir atmosfere sahip. Taş ve ahşaptan inşa edilmiş 9 bungalov ve bir hizmet binasından oluşuyor. Merkezi sistem kaloriferle ısınıyor, 24 saat sıcak su bulunuyor. Ana hizmet binasında ortak kullanım alanı olarak şömineli 120 metrekarelik bir salonu bulunuyor. İçinden küçük bir derenin geçtiği, yörenin zengin bitki örtüsünü barındıran bahçesi, her mevsimde kendine özgü bir peyzaj sunuyor. İki kişilik konaklamanın fiyatı hafta içi kahvaltı ve akşam yemeği dahil 130 TL. Bu fiyat hafta sonu 176 TL oluyor. (www.hindibapansiyon.com.tr)


St. Valentin’de âşıklar günü festivalle kutlanacak

Adını Aziz Valentin’den alan 14 Şubat, Fransa’nın Saint Valentin köyünde bir hafta süren özel etkinliklerle kutlanıyor. Orta Fransa’daki Bourges kenti yakınlarındaki 260 nüfuslu köy, hafta boyunca dünyanın dört bir yanından âşıklarla doluyor. Sokaklarda konserler veriliyor, âşıklar Bahçesi’nde özel etkinlikler düzenleniyor. Sevgilisine evlenme teklif etmek isteyenler için özel organizasyonlar yapılıyor. (www.village-saint-valentin.com


Sevgililer Günü’nde Paris

VIP Turizm, 12-15 Şubat arasında Paris’e tur düzenliyor. Sevgililer Günü temalı tur Fransız mutfağından tatları, şarapları; kruvasanı, kahvesi, büyülü sokakları ve parizyen eğlence tarzıyla ışıklar kenti Paris’te romantizmi keşfetmeyi vaat ediyor. 4 yıldızlı otellerde konaklamalı turun fiyatı kişi başı 610 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)


Büyülü Fas’ı keşfedin

Fest Travel, 5-12 Mart arasında Fas’a, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 4 yeri içeren bir tur düzenliyor. Eski Fez, Marakeş, Meknes şehirleri, Volubilis antik kenti, Fez, Varzazat, Büyük Sahra’nın en ünlü kum tepelerinin yer aldığı Merguza Çölü, vahalar, Atlas Dağları, vadiler, köyler gezilecek yerler arasında. Tur fiyatı 1.650 Euro’dan başlıyor. (www.festtravel.com)

İskandinav coğrafyasını 599 Euro’ya keşfedin

Pronto Tur, 18 Şubat, 4 ve 18 Mart’ta yedi günlük İskandinavya turları düzenliyor. Tur boyunca İskandinavya’nın üç başkenti Kopenhag, Oslo ve Stockholm gezilecek. Oslo’ya, Kopenhag’dan DFDS firmasının lüks yolcu gemisi ile geçilecek. Bir gün denizde gecelenecek. Gemideki vergisiz alışveriş mağazasından, restoran, eğlence ve barlardan yararlanılabilecek. Tur boyunca İskandinav coğrafyası, kültürü, yemekleri keşfedilebilecek. Dünyanın en pahalı üç ülkesine 599 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edebilme imkânı sağlanacak.
(www.prontotour.com.tr)

 

Çıplağa dokunanın şansı açılıyor

Japonya’nın Inazawa kentinde tam 2 bin 767 yıldır 15 Åžubat’ta tuhaf bir gelenek sergileniyor. Hadaka Matsuri, ÅŸehrin erkeklerini ÅŸanssızlıklardan, kötülüklerden korumak için düzenleniyor. Bunun için bir Budist rahip günlerce meditasyon yapıp kötülüklerden arınıyor, vücudundaki tüm kılları tıraÅŸ edip, çıplak ÅŸekilde sokaÄŸa çıkıyor. Åžehrin ana caddesinden geçip Kounomiya Mabedi’ne kadar yürüyor. Yol boyunca, çıplak rahibe sadece fundoshi adlı özel giysiyi ve tabl adlı terliÄŸi giyen erkekler dokunabiliyor. Çıplak rahip, yani Shin-otokoa caddelere dizilen ve sumo güreşçileri gibi giyinen yaklaşık 9 bin kiÅŸi tarafından korunuyor. Buna karşın üstüne saldıran kalabalıklardan kaçarken kimi zaman düşen, tartaklanan, bayılan rahip mabede ulaÅŸtığında üstünü giyinip, arınmak için tekrar meditasyon yapıyor. (www.konomiya.or.jp)  Â

 

 


 

False