GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sadece 1575 basamak

Fazla kilolardan kurtulmak için asansörü hayatından çıkaran, merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirenlerdenseniz ve bu konuda iddialıysanız işte size performansınızı göstermek için bir fırsat: Empire State Merdiven Çıkma Yarışması! Gelecek pazartesi sabahı saat 10.30’da binanın lobisinde toplanan yarışmacılar mola vermeden 86’ıncı kata tırmanacak. Kadınlar rekoru 2007’den bu yana Suzy Walsham’da. 13 dakika 12 saniyede ipi göğüslemişti Walsham. Erkekler rekoru ise 9 dakika 33 saniye ile Paul Crake’de. Yarışmaya katılmak için New York Road Runners Club’a önceden kayıt yaptırmanız gerekiyor. (www.nyrr.org)

Dubai Alışveriş Festivali fırsatları

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek Dubai Alışveriş Festivali, alışveriş meraklılarının ilgisini çekiyor. Emirates Havayolları bu sene 20 Şubat’a kadar sürecek festivale katılacak yolcular için özel gezi paketleri hazırladı. Pek çok sahil ve şehir otelinde dört gece kalanlara bir gece ücretsiz konaklama imkanı sunulacak. Festival süresince turistler alışverişlerinden vergi iadesi alabilmenin yanı sıra yüzde 50’ye varan indirimlerden de yararlanabilecek. Festival sırasında caz konserlerinden, çizgi film gösterimlerine kadar pek çok etkinlik yapılacak. Emirates tarafından sunulan seyahat paketleri 2 kişi için kişi başı 55 dolardan başlıyor. Paket; 1 gece hediye toplam 4 gece konaklama, Dubai Uluslararası Havalimanına gelişte havaalanı desteği, Arabian Adventures hoş geldiniz paketi, özel araçla havaalanı transferleri, kahvaltı, bütün vergiler ve servis ücretlerini kapsıyor. (www.emirates.com.tr)

Çocuklarınız kayak öğrensin

Kartepe’deki Green Park Otel’de kayağa yeni başlayacak öğrenciler için yarıyıl tatilinde özel etkinlikler var. Profesyonel hocalar ve baby lift’le kısa sürede kayak sporu eğitimi, bakıcının da bulunduğu çocuk odası, animasyon gösterileri, çocuk sineması, özel mönüler bunlardan bazıları. Yarı yıl tatilinde hafta içinde minimum 3 gecelik konaklamanın çift kişi için tek gecelik fiyatı 520 TL. 7-12 yaş arası çocukla birlikte bu fiyat 650 TL. Hafta sonu minimum 2 gecelik konaklamanın çift kişi için tek gecelik fiyatı 620 TL. Bu fiyat 7-12 yaş arası çocukla birlikte 775 TL oluyor. Yarım pansiyon hizmet veren otelde 0-6 yaş arası çocuktan ücret alınmıyor. (Tel: 0 262 315 47 00)

12 yaşından küçükler ücretsiz uçabilecek

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu Etihad, yarı yıl tatili heyecanını yaşayan çocuklara karne hediyesi veriyor. Kampanya kapsamında, ebeveynleriyle birlikte Abu Dabi ve Dubai’ye seyahat edecek 12 yaşından küçük çocuklar ücretsiz uçabilecek, turizm firması Hala Abu Dhabi’nin özel tatil paketlerinden faydalanabilecek. Karne kampanyasından yararlanan çocukların anne ve babaları İstanbul’dan Abu Dabi’ye 462 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçabiliyor. Fiyata vergiler dahil, servis ücreti hariç. Kampanyadan yararlanabilmek için biletlerin 31 Ocak’a kadar satın alınması, seyahatin 28 Ocak-14 Şubat arasında gerçekleştirilmesi gerekiyor. Aileler aynı tarihlerde Etihad’ın uçak bileti kampanyasına ek olarak, Hala Abu Dhabi’nin yetişkinler için üç gece kişi başı 186 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunduğu “Kids fly, stay and play free” paketinden de faydalanabiliyor. Bu paket kapsamında her yetişkinle birlikte bir çocuk, Yas Adası’ndaki otellerden birinde üç gece ücretsiz konaklama ve yeni açılan Ferrari World eğlence parkına bir gün ücretsiz giriş hakkında sahip oluyor. (Tel: 0212 326 86 26)

301 Euro’ya Kuveyt

Wataniya Airways’le İstanbul Atatürk Havaalanı ile Kuveyt gidiş-dönüş 301 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. (Tel: 0 212 334 29 00)

Mario Levi temalı İstanbul turu

Antonina Turizm, Doğan Kitap işbirliğiyle Buket Aşçı danışmanlığında, yazar Mario Levi temalı tur düzenliyor. İstanbul’da 6 Şubat pazar günü saat 09.30’da Tünel’de başlayacak tur, Galata rıhtımına kadar sürecek yürüyüş ardından tekneyle Kadıköy, Balık Pazarı’na kadar devam edecek. Sabah kahvaltısı, öğle yemeğinin dahil olduğu turun bedeli 155 TL. (Tel: 0 212 292 28 74)

Çırağan’da ücretsiz okuma günü

Çırağan Palace Kempinski’nin Kalem Ajans’la düzenlediği “Çırağan Okuma”ları şubat ayında Nedim Gürsel’i ağırlayacak.
Gürsel, 8 Şubat saat 19.00’da Çırağan Palace Kempinski Mabeyn Salonu’nda, siyaset ve şiddeti sorgulayan son romanı Melek Şeytan ve Komünist’ten pasajlar okuyacak. Saat 21.00’e kadar sürecek ücretsiz etkinliğe katılım için rezervasyon gerekiyor. (Tel: 0212 245 44 06)

Germanwings ve Lutfhansa rezervasyonları ortak alıyor

Germanwings ve Lufthansa’nın uçuş rezervasyonları ortak noktalardan gerçekleştirebilecek. Bu anlaşma sayesinde yolcular seyahat acenteleri ve Lufthansa bilet satış ofislerinden Germanwings ve Lufthansa uçuşları için ortak rezervasyon yaptırabilecek. Örneğin Lufthansa’dan gidiş biletini satın alan bir yolcu, dönüş biletini Germanwings’ten satın alabilecek. Yolcular bu anlaşma ile hem daha fazla uçuş ve bağlantı imkanından hem de uygun fiyatlardan yararlanabilecek.
False