GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Anadolu’da kültür turu yapın

Setur, Kurban Bayramı’nda Anadolu’ya kültür turları düzenliyor. Dileyen, 2 gece 3 gün ya da 3 gece 4 gün Kapadokya-Kayseri turuna katılarak Ihlara, Derinkuyu, Ürgüp, Avanos, Göreme, Kayseri, Hacıbektaş’ı ziyaret edebiliyor. Bir diğer alternatif 14-20 Kasım arasında uçakla Antakya-Halep turu. Bu tur kapsamında Halep, Antakya, Gaziantep, Zeugma, Halfeti, Şanlıurfa, Harran, Mardin, Midyat, Halfeti güzergâhındaki doğal ve tarihi güzellikler geziliyor. Antakya - Halep turu 1635 TL, Kapadokya-Kayseri turu 758 TL. (www.setur.com.tr)

Vizesiz Dubrovnik turu

Vip Turizm, Kurban Bayramı’nda Hırvatistan’ın en turistik yerlerinden biri, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış olan Dubrovnik’e tur düzenliyor. Vizesiz yapılan turda Eski Şehir (Stari Grad), Stradun Caddesi, Marco Polo’nun doğum yeri Korcula, şaraplarıyla ünlü Peljesac kasabası ve köprüler şehri Mostar gezilecek yerler arasında. 17 - 21 Kasım tarihleri arasında, 4 gece 5 günlük turun fiyatı 437 Euro’dan başlıyor. www.vipturizm.com.tr

29 Ekim’e özel gezi paketi

Do!Break, 27-31 Ekim arasında Beyrut’u, Şam’ı ve Antakya’yı kapsayan bir gezi paketi hazırladı. Tura katılanlar Avrupai ve modern binalarla Osmanlı ve Doğu mimarisinin iç içe geçtiği Beyrut’u gezerken Arap geceleri ve Batı tarzı bar ve gece kulüplerindeki eğlencelere katılacak. Gezinin diğer bölümünde ise tarih boyunca farklı medeniyet ve dinlere ev sahipliği yapmış, halen de çok kültürlü yapısını devam ettiren Antakya’nın caddelerini ve sokaklarını keşfedecek. Fiyatı 1099 TL. (www.dobreak.com)

Pegasus’la 39.99’a uçun

Biletlerini flypgs.com’dan hemen alanlar, 27 Mart - 29 Ekim 2011 arasında iç hatlarda vergiler dahil 39.99 TL’den, dış hatlarda 59.99 Euro’dan ve Kıbrıs’a 49.99 TL’den başlayan fiyatlarla uçma fırsatını yakalıyor. www.flypgs.com

Tarihi konakta kalın

Manisa’nın Kula ilçesindeki Anemon Kula Hotel, 120 yıllık tarihi konak restore edildikten sonra hizmet vermeye başlamış. 4 frenchbed, 5 twin, olmak üzere toplam 9 tarihi odası bulunuyor. Oda kahvaltı hizmet veriyor. Standart odasında iki kişilik konaklamanın fiyatı 100 TL. Tel: (www.anemonhotels.com)

Nostaljik otelde konaklayın

Antakya’daki Savon Hotel, sabunhane olarak 1860’lı yıllarda Osmanlı döneminde inşa edilmiş. Uzun yıllar zeytinyağı ve sabun imalathanesi olarak faaliyette bulunmuş. Uzun süre kapalı kalan bina 2001’de başlayan restorasyonla Mayıs 2003’te kapılarını butik otel olarak açmış. 36 standart, 2’si jakuzili 4 süper lüks ve 3 suit odası var. 150 kişilik restoranında yöresel mutfaklardan yemekler servis ediliyor. 100 kişilik şömineli bar, oyun odası, 225 kişilik toplantı odası ve piyanolu lobisi de bulunuyor. İki kişilik standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 90 Euro. (www.savonhotel.com.tr)

Ürdün, Suriye Mısır’da sekiz gece

Suriye Dostluk Derneği, Aykon Tour’la Kurban Bayramı tatilinde Ortadoğu’da üç ülkeyi kapsayan bir tur düzenliyor. Tur, 12 Kasım’da Ankara’da başlayıp Amman, Şarm El Şeyh, Akabe, Kahire, İskenderiye, Petra, Ölü Deniz, Suveyş Kanalı, Şam, Halep’ten sonra Ankara’da bitecek. 8 gece konaklama ve akşam yemeği ayrıca tüm ulaşımlar dahil fiyatı 749 Euro. (www.aykongroup.com)

7 gece kal 6 gece öde

Sheraton Çeşme’de Kurban Bayramı’nda 7 gece kal, 6 gece öde kampanyası var. Ayrıca 7 gece konaklayan misafirlere, KLM ile gidiş-dönüş uçak biletleri dahil, Mövenpick Hotel Amsterdam’da 2 gece 3 gün tatil hediye ediliyor. Starwood SPA Collection üyesi olan Sheraton Çeşme Botanica Thermal SPA Merkezi’nde, konuklara özel veya var olan sağlık paket programlarından seçim yapabilme imkanı sunuluyor. Diğer yandan kişisel ihtiyaçlara yönelik programlar da hazırlanan otelde, tüm bakım ve kürler Uzakdoğulu uzmanlar tarafından özel tekniklerle yapılıyor. Kurban Bayramı için yarım pansiyon konaklamanın fiyatı gecelik kişi başı 195 TL. (www.sheratoncesme.com)
False