GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Küre Dağları’nda mantar safarisi

Patika Tur 9-10 Ekim’de, Küre Dağları’nda yetişen mantarları doğal ortamı olan ormanlarda görüp toplayabileceğiniz bir flora tanıtıcı tur hazırladı. Yöre insanları ve milli park yetkililerinin desteğiyle yapılacak turda tabiat parkının artık tüm dünyada tanınan karstik yapıtları rehberler eşliğinde görülecek. Ilıca Şelalesi, Horma Kanyonu, Valla Kanyonu, Kerte Tepesi, Kokurdan, Buz Mağarası gezilecek. Rehber eşliğinde mantar toplanacak ve mantar yemekleri tadılacak. Kişi başı 225 TL. (www.patikatour.com)

Toskana’nın ördek festivali

İtalya’nın Toscana bölgesinde, Floransa’ya 40 kilometre uzaklıktaki San Miniato her yıl ekim ayının ikinci pazarında sıradışı bir festivale ev sahipliği yapıyor. Palio del Papero (Ördek Festivali) ortaçağdan bu yana düzenlenen geleneksel bir şölen. Beyaz trüf mantarı, şaraplarıyla ünlü kasaba, festival süresince lezzet avcılarının buluşma mekanına dönüşüyor. Dört mahalleden yarışmacılar ördek dansı dahil birbirinden tuhaf yarışmalar yapıyor, bu arada restoranlarda yöre mutfağının ürünleri pişirilip konuklara sunuluyor. Bu yıl festival 9 - 10 Ekim’de düzenlenecek. (www.comune.san-miniato.pi.it)

Bu otomobiller sizi çok güldürecek

Siz hiç köpekbalığı, katedral şeklinde otomobil, inek şeklinde motosiklet (Cowasaki), dev bir dudak şekline bürünmüş kamyonet gördünüz mü? Düş gücünü zorlayan bu sıradışı tasarımlar bu hafta sonu Kuzey California’nın Berkeley kentinde özel bir geçit yapacak. 1997’den bu yana devam eden Artcar Festivali’ne her yıl Amerika’nın dört bir yanından otomobil ve tasarım meraklıları katılıyor. Özel bir jüri tarafından seçilen 100 araç şehirde geçit yapıyor.(www.artcarfest.com)

Hitit yollarında doğa yürüyüşü yapın

Çorum’daki Hitit yerleşimlerinden Alacahöyük, Hattuşa ve Şapinuva antik kentleri arasındaki yürüyüş, bisiklet rotaları belirleme çalışmaları geçtiğimiz haftalarda başladı. Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın hayat verdiği proje, Ersin Demirel tarafından yürütülüyor. Çalışma alanındaki yollar yürüyüşçülerin işini kolaylaştırmak için uluslararası işaretlerle belirleniyor. Parkurlar tarihi kentlerin yanı sıra İncesu Kanyonu, Alaca Çayı Vadisi gibi doğal güzelliklerden de geçiyor. Yıl sonunda rehber kitabının yayımlanması planlanan Hitit Yolu’nda doğa ve tarih severler keyifli geziler yapabilecek.

Belgrad Ormanı ve Kapalıçarşı’da yön bulma mücadelesi

İstanbul, uluslararası bir orienteering etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “İstanbul 5 days” yarışları, 3-7 Kasım’da gerçekleşecek. Belgrad Ormanı ve Kapalıçarşı yine eğlenceli mücadelelere ev sahipliği yapacak. İOG
(İstanbul Orienteering Kulübü) tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar yine haritalar yardımıyla en kısa sürede hedeflerine ulaşmaya çalışacak. Yarışmalar haritada işaretlenmiş hedefleri en kısa sürede bulmaya dayalı orienteering sporunun Türkiye’de gelişmesi açısından önemli rol oynuyor. (www.ist5days.com)

İstanbul S.O.S üyeleri ile gezin

Atlas Dergisi, okurlarını 9-10 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul’a daha yakından bakmaya, sorunlarını birlikte tartışmaya davet ediyor. Atlasçılar 9 Ekim’de Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu’nda İstanbul S.O.S ile buluşuyor. Baat 10.30’da başlayacak buluşma tüm okurlara, İstanbul’un sorunlarına duyarlı herkese açık. Etkinlik Atlas’ın da dahil olduğu İstanbul S.O.S girişiminin çalışmaları hakkında bilgi vermeyi, sorunlara çözüm bulmayı amaçlıyor. Atlasçılar 10 Ekim’de ise sokağa çıkıyor. Etkinlik kapsamında İstanbul’un tarihi alanlarında rehberli geziler yapılacak, bir gün önce edinilen bilgiler yerinde değerlendirilecek. İstanbul S.O.S’e başından bu yana büyük destek sağlayan gönüllü rehberler ve diğer S.O.S. üyeleri ile üç ayrı alan gezilecek. Ayrıca Haliç kıyısında Son Irmak Doğa Orkestrası bir konser verecek. (www.istanbulsos.wordpress.com)

199 Euro’ya üç gece Roma ve Prag

ETS tur 29 Ekim’deki üç günlük tatil fırsatını değerlendirmek isteyen gezginlere özel fiyatlı bir program hazırladı. Üç gece, dört günlük Prag ve Roma turlarının ücreti 199 Euro’dan (604 TL) başlıyor. Panoramik şehir tanıtım turu fiyata dahil. (www.etstur.com)

Hamam keyfi yapın

The Ritz-Carlton, İstanbul Laveda SPA’da Türk hamamında, özel bakımlar yaptırıp kendinizi şımartabilirsiniz. Ayrıca hamam bakımı alan misafirler sauna, buhar banyosu ve jakuziyi de kullanabiliyorlar. The Ritz-Carlton Hamam Terapisi bakımı, kese ile başlıyor, sabunla yıkama ve ardından 15 dakika köpük masajı ile devam ediyor, nemlendiricilerin uygulanması ile sona eriyor. 45 dakika sürüyor. Fiyatı 160 lira. 30 dakika süren Geleneksel Türk Hamamı bakımı ise geleneksel ve modern teknikleri bir arada sunan, uzman terapistler tarafından uygulanıyor. Fiyatı 110 lira. Rezervasyon için telefon: (0 212) 334 43 53
False