GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Otoyol canavarları Antwerp’te sahaya çıkıyor

En gözü kara dublörler, gösteri şoförleri bu hafta sonunda Belçika’nın Antwerp kentinde efsanevi Amerikan kamyon ve ciplerinin direksiyonuna geçecek, soluk kesici gösteriler yapacak. 12-13 Eylül’de Antwerp Sportpaleis’teki “Monster Jam-Freestyle Mania”da tekerlekleri insan boyunda, beş tonluk araçlar gösteriye çıkacak. Bu araçlardan bazıları havada 10 metre uçacak. Motosikletçiler havada soluk kesen şovlar yapacak.(www.monsterjam.be)

Helsinki’de çizgi roman şöleni

Avrupa’nın dört bir yanından çizgi roman ve fanzin meraklıları bu hafta sonunda Finlandiya’nın başkentinde buluşacak. Kıtanın en büyük Çizgi Roman Festivali 10 - 12 Eylül arasında, Helsinki’nin Lasipatsi Meydanı’nda 25’inci kez gerçekleştirilecek. Fin Çizgi Roman Derneği’nce düzenlenen etkinlik çizgi roman sanatçıları, yayımcıları ve meraklılarını bir araya getiriyor. Festivali her yıl yaklaşık 20 bin kişi izliyor. Kurulan çadırdaki sergiler, söyleşiler, yarışmalara katılım ücretsiz. Üç günde 21 sergi açılacak, onlarca etkinlik düzenlenecek. Genç çizerler, alternatif yayıncılar için Small Press Heaven adlı özel bir çadır kurulacak. Burada, yarının çizgi romancılığı tartışılacak. (sarjakuvafestivaalit.fi)

Ginseng’e şükran festivali

Ginseng, binlerce yıldır, kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, iştah açıcı, kolesterol düşürücü, cinsel uyarıcı olarak kullanılıyor. İki büyük üreticisinden biri Güney Kore. Ülkenin batısındaki Chungcheongnam-do Eyaleti’nin Geumsan kenti, tek başına ülke üretiminin yüzde 80’ini karşılıyor. Kentte her yıl ağustos ve eylül boyunca Ginseng Festivali düzenleniyor. “Geumsan’da bir gün geçirmek geleceğinizi aydınlatır” sloganıyla düzenlenen festival kapsamında ginseng üretimi, kültürü, çevre tanıtılıyor. (www.geumsan.go.kr)

Vietnam Kamboçya kültür turu

Setur Şeker Bayramı’nda Uzak Doğu ülkeleri Vietnam ve Kamboçya’ya kültür turu düzenliyor. 4-13 Eylül tarihlerinde Singapur Havayolları kullanılarak yapılacak tur süresince Hanoi’de 2, Saigon’da 2, Siem Reap’te 2, Phnom Penh’de bir gün konaklıyorsunuz. Tura iki kişi katıldığınızda kişi başı 4 bin 166 lira ödüyorsunuz. www.setur.com.tr

Süt banyasu ve Kleopatra masajı

Dedeman Antalya Hotel & Convention Center konuklarına “Süt Banyosu ve Kleopatra Masajı” hizmeti vermeye başladı. Özel yapım mermer küvet içinde 50 litrelik su ve süt karışımı ile hazırlanan “süt banyosu” ile cilde parlaklık ve sağlık kazandırmak hedefleniyor. Güzelliğine düşkün özellikle kadın misafirler süt banyosunun ardından “Kleopatra masajı” ile yorgunluklarını atıyorlar. Özel olarak hazırlanmış aromalı bitkisel yağlar eşliğinde yapılan masaj 30 dakika sürüyor. Otelin Life Style International bölümü bünyesinde yapılan bu iki uygulamanın fiyatı 100 TL. (www.dedeman.com)

Tatilcileri melekler taşıyor

Ali Bey Hotels & Resorts zincirinin yeni şubesi Ali Bey Resort Side bu sezon hizmet vermeye başladı. Otel, Toros Dağları ve Akdeniz manzarasıyla dikkat çekiyor. Otelde farklı şekilde tasarlanmış altı tür oda bulunuyor. Deluxe SPA hizmetlerini 1800 metrekarelik, üç katlı “Samara SPA”dan alabiliyorsunuz. Geniş bir korudaki otelde adına “Melek” denilen ve elektrikle çalışan çok sayıda golf aracı var. Müşteriler yorulmamaları için dilerlerse odalarına, havuza, denize veya restorana bu araçlarla götürülüp getiriliyor. Otelde ayrıca çocuklar için Aqua Park, yetişkinler için kaydırak bulunuyor. Bayramda ultra her şey dahil gecelik fiyat 340 TL. (www.alibey.com)

İnternet rezervasyonuna yüzde 25 indirim

Kartepe’deki The Green Park Resort, bayramda İstanbul’a yakın yerlerde tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. 1700 metre irtifadaki otel, dört mevsimin tüm güzelliklerini keşfetme imkanı sağlıyor. Otelde güne Osmanlı Restoran’da Sultan Kahvaltısı ile başlıyorsunuz. Gün boyu animasyon, sürpriz sanatçılar eşliğinde neşeli akşamlar, canlı müzik ve fasıl etkinlikleri sürüyor. Ayrıca ATV, dağ bisikleti, fayton ya da atla çevre keşfine çıkabiliyorsunuz. Paintball, günün yorgunluğunu atmak için kapalı havuz, sauna, masaj ve Türk Hamamı diğer seçenekler arasında. Bayramda çift kişi tam pansiyon konaklama 300 TL: İnternet rezarvasyonları yüzde 25 indirimli. (www.karteperesort.com)

Edremit Körfezi’nde dinamik bayram tatili

Patikatur, bayram tatilinde heyecan arayanlar için özel bir program hazırladı. 8-12 Eylül arasında Assos ve Kaz Dağları’nda düzenlenecek turda, Assos antik limanında, doğa harikası Kadırga Koyu’nda kanoyla safariye çıkılacak. Kaz Dağı’nın zirvesinden doğan derelerin yataklarında kanyon geçişi yapılacak. Dağlarda yürüyüşe çıkılacak. Zeus Altarı ve Adatepe Köyü’nde foto safari düzenlenecek. Üç günlük tur bedeli 345 TL. (www.patikatur.com)

Melen’de 1,5 saatlik rafting

GeziciYak, bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar için 11 Eylül’de Kocaeli’ndeki Melen Çayı’nda rafting turu düzenledi. İstanbul’dan sabah saat 7.30’da minibüslerle yola çıkan ekip, saat 10.00’da Dokuzdeğirmen Köyü’ne ulaşıyor. Rafting konusunda bilgi ve güvenlik önlemleriyle ilgili talimatlar verildikten sonra rehberler yönetimindeki botlarla 11 kilometrelik rafting parkuruna giriliyor. Neopren elbise, koruyucu rüzgarlık, can yeleği, kask şirket tarafından sağlanıyor. Turun ücreti 130 TL. (www.geziciyak.com)

Mimarisi sörften ilham almış

İzmir Alaçatı’daki Lale Lodge Otel, butik otel konseptiyle hizmet veriyor. Sörften ilham alan özel mimarisi, dört double, beş suit olmak üzere 9 adet konforlu odası, restoranları ve İsviçre Mutfağı’na özel spesiyal yemekleriyle dikkat çekiyor. Standart odada, gün boyu sakin bir ortamda ve hazır şezlonglarda güneşlenip yüzebiliyor, organik köy kahvaltısından yararlanabiliyorsunuz. Bayramda iki kişi konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 270 TL. (www.lalelodge.com)

Çevre ödüllü otel

Antalya Tekirova’da çam ağaçları ile çevrili mitolojik dağların eteklerinde kendine özel bir koyda yer alan Rixos Otel Tekirova, Avrupa’nın en büyük tatil yorum sitelerinden Zoover.com’un “En İyiler Listesi’nde” yerini aldı. Otel daha önce de “Yeşil Tesis” ve “Travel Life” olmak üzere iki çevre ödülü aldı. Rixos Tekirova’nın, A ve B tipi 2 türlü bungolov olmak üzere toplam 600 odası bulunuyor. Otelde en büyüğü dört su kaydıraklı olmak üzere dört havuz var. Özel masörlerin bulunduğu Rixos Royal SPA’da, iki sauna, hamam, geniş bir dinlenme odası bulunuyor. Bayramda standart odada iki kişi tam pansiyon konaklama 480 TL. (www.rixos.com)

Kartacaların izinde Tunus

VIP Turizm, bayramda vize telaşı yaşamadan yurtdışına çıkmak isteyenler için dört günlük Tunus turu hazırladı. “Kartacaların İzinde” başlıklı tur 9 Eylül’de başlıyor. İlk durak platin kumlu plajları, portakal bahçeleriyle ünlü Hammamet. İkinci gün başkent Tunus, Kartaca, Bardo, Sidi Boou Said’e günübirlik turlar düzenleniyor. Dördüncü gün ciplerle Berberi köylerine gidiliyor. Grup pazartesi İstanbul’a dönüyor. Tur ücreti 942 TL’den başlıyor. (www.vip.com)
False