GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Alplerin sakalları yarışıyor

Her yıl 22 Ağustos’ta İsviçre Alpleri’nin en gür sakallı erkekleri St. Moritz yakınlarındaki Chur’da bir araya geliyor. En Gür Sakallı Erkek Ödülü için yarışıyor. Chur Alpin Sakal Festivali, iki günlük bir sölen. Kasabanın sokaklarına yiyecek ve el işleri satan tezgahlar kuruluyor, yerel müzik grupları konserler veriyor, halk coşkuyla dans ediyor. Bu arada her yıl ortalama 60 yarışmacı, sakallarını yarıştırıyor. Ve bu eğlenceyi izlemek için yaklaşık 100 bin kişi kasabaya akın ediyor. (www.churerfest.org)

Bunyol köyü kırmızıya boyanacak

Dünyanın en ünlü domates savaşı, İspanya’nın Valencia kenti yakınlarındaki Bunyol köyünün ünlü “La Tomatina”sı bu yıl 25 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Tam 125 ton domates kullanılacak iki saat içinde. Köye akın eden 30 bin kişi meydana yığılan domatesle dolduracak torbalarını, uygun bir siper bulup, kalabalık içinden kendilerine hedef seçecek. La Tomatina’da en önemli kural, domatesi ezerek atmak. Bu tuhaf gelenek 1945’te bir grup restoran sahibi tarafından başlatılmış. Önceleri pasta fırlatma savaşıymış. Sonra, maliyet yüksek gelmiş olmalı ki domatese geçilmiş. Sadece iki saatlik savaş sonrasında kırmızıya boyanan sokakların halini görmek için Bunyol’a gitmeye değer. (www.tomatina.es)

Bozcaada’da eski Rum evinde kalın

Katina Hotel, Bozcaada’nın tipik, sevimli, dar bir sokağında butik hotel anlayışıyla restore edilmiş bir taş ev. İsmini
bir zamanlar bu evde yaşamış Madam Katina’dan alıyor. Eski Rum evi, şimdi her odası ayrı bir konsepte sahip olan küçük, samimi bir konuk evi. Rum mahallesinin ortasında, iki sokağın kesiştiği köşedeki konumuyla aydınlık bir mekan. Otelin alt katında ayrı girişiyle dışarıya da hizmet veren bir kafe bulunuyor. Yazın taş duvarların arasında serin serin, kışın ise şömine başında sıcacık oturup keyif yapıyorsunuz. Odalardaki televizyonlar LCD ekran duvara monte edilmiş. Odaların bir köşesinde su ısıtıcısı duruyor, yanında çeşitli çaylar ve kahve çeşitleri yer alıyor. Kablosuz internet, kilitli kasa hizmetleri de mevcut. Oda kahvaltı konaklamanın fiyatı iki kişi 230 TL. (www.katinaas.com)

Konaklarken antik şehirleri de görün

Lale Park Hotel Side’de bulabileceğiniz en iyi otellerden. Büyük, bakımlı bir bahçesi var. Güneşlenmeye açık. Denize sıfır.
Burada konaklarken önemli antik şehirlere gidebilirsiniz: Aspendos, Perge, Seleuikia... En uzağı 60 kilometre mesafede.
Aspendos tiyatrosunda yıl boyunca gösteriler oluyor. Otelin Bitişiğinde disko, bar yok. Sakinliği sevenlere hitap ediyor. Gündüz klasik müzik dinleyebilirsiniz. Odaları da sade. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 100 lira. (www.hotellalepark.com)

Sarıgerme’de yaz tatili yapın

Hilton Worldwide Resort zincirinin Türkiye’deki ilk oteli olan Hilton Dalaman Resort & Spa, Dalaman Havaalanı’ndan sadece 15 kilometre uzaklıkta Sarıgerme plajında. Tesis, SPA’sı, Dalaman Çayı ile turkuaz denizin buluştuğu Sarıgerme plajı ve Anadolu medeniyetlerinin izlerini taşıyan özel mimarisi ile dikkat çekiyor. Otelin, 11 farklı tipte odası ve lüks suitleri bulunuyor. Odalarının deniz, dağ ve nehir manzarası alternatifleri var. 410 odadan oluşan resort’un, birbirine bağlı yüzme havuzları, özel A la carte restoranları ve barları bunuyor. Standart odada iki kişilik ultra her şey dahil konaklamanın fiyatı 580 lira. (Tel: 0252 286 86 86)

Stratonikeia Amfi Tiyatrosu açılıyor

Muğla Yatağan’da kazı çalışmaları Doç. Dr. Bilal Söğüt ve ekibi tarafından yürütülen Stratonikeia Antik Kenti’nin içinde yer alan 15 bin kişilik amfi tiyatrosu, işlevsel hale getirildi. Mekanda 22 Ağustos’ta saat 21.00’de Karsanat I. Staratonikeia Barok Festivali düzenlenecek. Böylece amfi tiyatro 1650 yıl sonra ilk kez bir konserle tekrar hayata dönecek. Etkinlik, hiçbir ses düzeni kullanılmadan amfi tiyatronun tamamı ile kendi akustik şartları içerisinde gerçekleşecek. İzleyiciler konserde, Karsanat’ın bünyesinde kurduğu Karya Barok Topluluğu’ndan, Barok Dönemi’nin ünlü bestecilerinin aryalarını dinleyecek. Ayrıca Dr. Nevzat Atlığ’nın danışmanlığında aynı döneme ait Dedeefendi’den eserler, Nihan Atlığ Simpson’un düzenlemeleriyle soprano Özge Eyüpoğlu ve kanun icracısı Sefa Hastaoğlu tarafından seslendirilecek.

Ege ve Akdeniz lezzetleri sizi bekliyor

Kandela Restaurant-Bar ve Butik Otel, Çeşme Alaçatı’da 23 Temmuz’da açıldı. Romantik bir bahçedeki restoran ve bistro günün her saatinde Akdeniz ve Ege lezzetleri sunuyor. Sabah Ege kahvaltısıyla başlayan gün, yine yöresel atıştırmalıkların, günün yemeğinin ve İtalyan pizzasının bulunduğu mönü seçenekleriyle devam ediyor. Murat Çakıroğlu’nun şefliğindeki mönüde pizza, paella ve risotto, sakızlı, ıtırlı ve ıhlamurlu deniz mahsulleri, İzmir bölgesinin kekik kokan kırmızı etleri dikkat çekiyor. İki kişilik standart oda fiyatı kahvaltı dahil 300 lira. (Tel:0232 716 8311)

7800 Çeşme ’de pilates flex ile yarım saatte forma girin

7800 Çeşme Residences & Hotel’de pilates hocaları Pelin & Çetin Cin çifti eşliğinde body flex çubukları ile yapılan ve “pilates flex” olarak adlandırılan grup pilates dersleri başladı. 7800 Çeşme Beach Club’ın çimlerinde grupça yapılan plates flex dersleri ile yarım saatte forma girmek mümkün. Hergün sabah saatlerinde çimlerde grup olarak yapılan dersler, günboyu hem zindelik hem de esneklik kazandırıyor. Pilates flex için tatilde bile olsanız yarım saatinizi ayırmanız yeterli. (Tel: 0232 712 00 87)

En iyi 45 otel arasında

Argos in Cappadocia, Travel and Leisure Dergisi’nce “45 en yeni ve iyi otel” arasında gösterildi. Uçhisar’da bulunuyor. Otel, birbirinden bağımsız 4 konak ve geniş peyzaj alanlarından oluşuyor. Toplam oda - süit ve splendid süit sayısı 33. Oda büyüklükleri 20 ile 50, süit büyüklükleri 40 ile 120 metrekare arasında değişiyor. Standart odada çift kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 130 Euro. (Tel: 0384 219 31 30)
False