GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Çiçeklerin doğum gününü kutluyorlar

Çin’in en eski Taoist tapınağı Qingyang Sarayı yaklaşık bin yıldır baharın gelişini Chengdu Çiçek Festivali’yle kutluyor. Ay takvimine göre, ikinci ayın 15’inde, yani nisanın ilk haftasında başlayan kutlamalar dört hafta sürüyor. Başlangıç tarihi o yılın çiçekleri için doğum günü kabul ediliyor. Bu gün aynı zamanda Taoizmin kurucusu Li Laojun’un doğumgünü. Gelenek Tang ve Song döneminde başlatılmış. Bölge halkının coşkuyla katıldığı bu festival süresince çiçeklerden dev kompozisyonlar hazırlanıyor, akrobasi gösterileri düzenleniyor, bölge mutfağının ürünlerinden lezzet meraklıları için yemekler pişiriliyor. Bölgenin ünlü pandaları da bu şölenlerden payını alıyor. (www.china.org.cn)

Gladyatörlerin son üç günü

Roma İmparatorluğu’yla gurur duyan Romalılar, her yıl 10-21 Nisan arasında Ölümsüz Şehir’in kuruluşunu özel törenlerle kutluyor. Antik Roma’da gladyatör dövüşlerinin düzenlendiği en büyük arena olan Circus Maximus’ta buluşan “Gruppo Storico Romano” üyeleri, Romalı kıyafetleriyle geçit töreni düzenliyor, gladyatör dövüşleri yapıyor. Bu arada yılın Roma güzelini seçmek üzere Dea Roma yarışması düzenleniyor. Törenlerin en coşkulu günü 21 Nisan. Tüm gösteriler ücretsiz. (www.gsr-roma.com)

Sporun her dalı var

Datça Yarımadası’ndaki Select Maris, yaklaşık üç aylık tadilatın ardından bu ay sonunda açılıyor. Altı ayrı özel koyda 156 dönümlük alana kurulan otelin ana binası, denizden 45 metre yüksekliğindeki volkanik kayaların üzerinde. Dokuz farklı kategoride 274 odalı. Geniş koylarıyla sörf, yelken, su kayağı, dalış gibi su sporları için ideal ortam sunuyor. Kuvarz kumlu tenis kortları, küçük futbol sahası, plaj voleybolu ve yepyeni ekipmanlarla donatılmış aerobik alanı, farklı spor aktiviteleri yapma imkanı veriyor. Bin 800 metrekarelik SPA’sındaki manzaralı kapalı havuz, sauna, hamam ve buhar banyosu ruhu dinlendiriyor. (252 441 20 00)

Bitkileri tanımanın zamanı

Fest Travel, 2 Mayıs’ta Belgrad Ormanı Florası - Atatürk Arboretumu gezisi düzenliyor. Gezi kapsamında Belgrad Ormanı’nın bitki örtüsü ve bitki toplulukları inceleniyor. Kayın, kestane, gürgen, ıhlamur ve meşe çeşitlerinden oluşan yapraklı orman örtüsü geziliyor. Diğer ağaç, çalı ve otsu bitkiler tanıtılıyor. Canlı ağaç müzesi olan Atatürk Arboretumu’ndaki dünyanın değişik yerlerinde yetişen ağaçlar görülüyor. Özellikler anlatılıyor. Tur ücreti 75 TL. (212 216 10 36)

Kendinizi cennette hissedin

Gökçeada mimarisiyle inşa edilen Zeytindalı Hotel, eski sokakları, taş konakları, kökleri tarih öncesine dayanan kültürü ve günümüze de yansıttığı geçmişiyle, koruma altına alınan Zeytinli Köyü’nde bulunuyor. Adanın en tarihi mekanında yer alan otel kekik kokularıyla, kuş sesleriyle kendinizi cennetin içinde hissetmenizi sağlıyor. Kapalı restoranında lezzetli Türk ve Rum mezeleri, halis zeytinyağıyla hazırlanmış ada ve Ege kültürünü yansıtan yemekler sunuluyor. Hazirana kadar çift kişi oda kahvaltı 200 TL. (286 887 37 07)

Şarköy’de Hıdrellez buluşması

Ganohora Kültürlerarası İletişim Derneği, Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ndeki Uçmakdere Köyü’nde 8 - 9 Mayıs’ta “Hıdrellez Buluşması” düzenliyor. Derneğin amacı bu geleneği farklı grupları buluşturan geniş katılımlı bir şenliğe dönüştürmek. Şenlikte köy tanıtılacak, sahildeki asırlık çınarların altında müzik eşliğinde köylülerle sofraya oturulup hıdrellez börekleri tadılacak. Akşam yemeğinde Gaziköy’de deniz kenarında ateşler yakılacak. Bölge şarapları eşliğinde yemek yenecek. Ertesi sabah, Melen Şarapçılık’ın Hoşköy’ün denize bakan yamaçlarında yer alan bağlarındaki Aya Yanni Manastı’rının bahçesinde kahvaltı edilecek. Ardından Hoşköy sahilinde Sema ve Luxus grubunun halka açık konseri dinlenecek, devamında Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenliği yapılacak. İstanbul çıkışlı turun fiyatı, yemek, kahvaltı, konaklama dahil 180 TL. (0532 485 91 91)

İsteyene eğlence isteyen dinlence

Antalya Lara’daki Delphin Diva Premiere ve Delphin Palace birbirinden farklı eğlence seçenekleri sunuyor. Diva Premiere’de içindeki barlar ve gece kulübü keyifli dakikalar vaad ediyor. Her yaşa uygun çeşitli animasyonların olduğu otelde, çocuklu aileler için tatili kolaylaştıracak alternatifler sunuluyor. Delphin Otelleri’nde lunapark, çocuk diskosu, çocuk sineması, çocuk dinlenme odaları ve çocuk mönüleri var. Yeşillikler ve palmiye ağaçları içinde otellerin her yanına dağılan Bali evleriyse bahçe rahatlığı ve konforunu sunuyor. www.delphinhotel.com.

Nar ve portakal ağaçları içinde tatil

İpek Butik Otel, Antalya’nın Kemer İlçesi’nde. Çamyuva’nın nar ve portakal ağaçları arasındaki otelin 10 odası klasik ve geleneksel tarzda dekore edilmiş. TV, klimalı. Sabahları ev yapımı kahvaltı sunuluyor. Açık büfede salatalar, mezeler, zeytinyağlılar ve ev yemekleri sizi bekliyor. Yarım pansiyon kişi başı 60 TL. (242 824 56 66)
False