GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Mary King hayalet festivali

İngiltere’nin ünlü hayalet festivali Mary King Ghost Fest, bu hafta perşembe günü Edinburg’da başlıyor. 23 Mayıs’a kadar sürecek festival süresince hayalet avcıları, meraklılarla birlikte kentin esrarengiz bölgelerini gezecek, hayalet öyküleri anlatacak. Altı gün boyunca düzenlenecek sayısız etkinlikten birkaçı şunlar: TV programcısı Chris Conway meraklılarla birlikte ilk kez Real Mary King’s Close’a girecek. Dr. Ciaran O’Keeffe ve Steve Parsons “Hayalet Avcısı mı Olmak İstiyorsunuz” başlıklı atölye çalışması yapacak. The Scotsman Hotel’de hayaletlerle ilgili filmler gösterilecek. Edinburg Parapsikoloji Merkezi’nde özel bir fuar düzenlenecek. Ayrıca kentin gizemli yönlerinin anlatıldığı Burke ve Hare Cinayet Turu, Doğaötesi Olaylar Turu gibi etkinlikler yapılacak. www.marykingsghostfest.com/

Cordoba köyünde kılıç gösterisi

Bugünlerde düzenlenen ucuz paskalya turlarıyla yolunuz Güney İspanya’ya düşerse bu gösteriyi kaçırmayın: Cordoba kentinin yaklaşık 30 kilometre kuzeyinde, 1700 nüfuslu küçük bir kasaba Obejo. Kasabanın erkekleri yılda iki kez Aziz Benito’yu anmak için kılıç dansı gösterisi düzenliyor. Küçük kasaba dünyanın dört bir yanından gelen meraklılarla doluyor. Baile de las Espedas ya da Palatu Dance adıyla bilinen gösteriye onlarca iddialı genç katılıyor. Gençler dar pantolon, beyaz gömlek giyiyor ve kırmızı bileklik takıyor. Caddelerde akordeon ve tef eşliğinde kılıç dansı yapıyor. Bu arada Aziz Benito’nun onlarla birlikte ilerleyen heykeline, günahlarından arınmak isteyenler, kağıt para yapıştırıyor. 21 Mart’taki gösteri, grup liderinin sembolik olarak idam edilmesiyle noktalanıyor. Aziz Benito’nun heykeli ise köy kilisesine teslim ediliyor.

Prag’da Kempinski Oteli

Lüks oteller zinciri Kempinski, Prag’da da Kempinski Hybernska adında yeni bir otel açtı. Otel uluslararası Prag Havaalanı Ruzyni’ye 13 kilometre, merkez tren istasyonuna 500 metre uzaklıkta. 75 odası, balkonlu ve süit olarak tasarlandı. Le Grill Restaurant yerel ve dünya mutfaklarından tadlar sunuyor. Yine aynı katta yer alan Two Steps Bar’da gün boyu tapas stili lezzetler tadılabiliyor. Otelin Genel Müdürü, Kempinski Oteller koleksiyonunda yıllarca satış - pazarlama ve genel müdürlük görevlerinde bulunan Sedat Nemli. (www.kempinski.com/prag)

Çamtepe de Ekolojik Yaşam

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kaz Dağları’nın eteklerinde, Çanakkale Küçükkuyu’daki Adatepebaşı köyünde kurduğu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi 21 Mart’ta açılıyor. Merkez aynı zamanda Buğday Derneği’nin ekolojik mimari ve yaşayan gelenekler hakkında yürüttüğü araştırma-geliştirme projelerinin kırsal ofisi olacak. Açılışın programı şöyle: 09.00-13.00 doğa yürüyüşü, 13.00-17.00 Çamtepe Merkez açılış etkinlikleri, açılış konuşmaları, tanıtım, Çamtepe Merkezi’nin 2010 programı ve sabun yapımı. Açılışa katılmak isteyenlerin, 0212 252 52 55 nolu telefondan Buğday Derneği’yle bağlantı kurması gerekiyor. Ulaşım, konaklamadan katılımcılar sorumlu. (www.camtepe.org)

Anı fotoğraflarınız tatil kazandırıyor

Etstur, yeni paylaşım sitesi www.istebenimtatilim.com ile tatil severleri sosyal medyada buluşturmaya başladı. Tatil anılarına ev sahipliği yapan yeni internet sitesi, gönderilen tatil fotoğraflarını ziyaretçilerle paylaşarak çok özel tatil hediyeleri kazanma fırsatı sunuyor. Özel jürinin büyük ödüle değer bulduğu fotoğrafçılara Etsgroup portföyündeki 4 veya 5 yıldızlı otellerde dört gece, çift kişilik, her şey dahil konaklamalı tatil hediye edilecek. Ayrıca birinci seçilen fotoğrafçı Etstur’un reklam kampanyalarının yıldızı olma şansına kavuşacak. Her ayın sonunda, diğer üyeler tarafından oylanarak birinci olan fotoğrafın sahibiyse iki yurtiçi Atlasjet bileti kazanacak.

Sekiz dağ evi var

Butik Superisi Otel İzmir Kemalpaşa’da. Şehir merkezine 25, Kemalpaşa’ya üç kilometre mesafede. Bir ana bina ve sekiz dağ evinden oluşuyor. Bir kral dairesi, üç suit olmak üzere 24 odaya sahip. Odalarda, klima, televizyon, uydu yayını, wireless internet, direkt telefon hattı ve mini bar bulunuyor. Ayrıca SPA sağlık merkezi ve yazlık-kışlık ısıtmalı havuz da mevcut. 12 ay açık. Çift kişi oda kahvaltı 160 TL. (0232 878 44 04)

Erken rezervasyon kazandırıyor

Parolu Kart sahiplerine özel yurtiçi seyahatlerde yüzde 35’e varan erken rezervasyon ikinci dönem indirimleri iki kat paropuan avantajıyla devam ediyor. Ayrıca Setur ofislerinden yapacağınız Seyahat İptal Sigortası ile 72 saat öncesine kadar rezervasyonlarını cezasız iptal edebilecek ve Worldcard’a özel altı taksit avantajından yararlanabileceksiniz. (0212 444 07 38)

Paskalya’da farklı şehirler keşfediliyor

Bamtur Paskalya için farklı seçenekler sunuyor. 2 Nisan hareketli Paskalya turlarından bazıları şöyle; İtalya’nın şehirleri Roma, Floransa, Venedik, Katanya, Palermo, Sicilya Adası, Milano, Fransa’nın güneşi Nice, Ortaçağdan kalma şehir Prag, süper ada Palma de Mallorca alternatifleri üç gece ve dört gece olarak sunuluyor. 199 Euro’dan başlayan fiyatlara alan vergisi, sigorta, rehberlik hizmetleri ve tüm transferler dahil oluyor.

False