GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Cafetur, bayram tatilini lezzet odaklı kültür turuyla değerlendirmek isteyenler için dört günlük özel bir program hazırladı

İştah açan bayram rotası

“Güneydoğu’nun Kültür ve Lezzet Durakları” başlıklı tur Adana, Antakya, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. 27 Kasım sabahı uçakla İstanbul’dan ayrılan lezzet avcıları, aynı gün Adana’da Merkez Camii’ni, Taş Köprü’yü görecek. Yemek molasından sonra Antakya’da Mozaik Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Harbiye’ye uğrayacak. Ertesi gün Gaziantep’e hareket edip, Arkeoloji Müzesi, Elmacı Pazarı’nı görecek. Birecik’te Rumkale’ye uğrayıp Şanlıurfa’ya varacak. Burada Halil ül Rahman Camii, Ayn-i Zeliha Gölü, Mevlid-i Halil Camii, Gümrük Hanı gezilecek. Gece sıra gecesi eşliğinde yerel lezzetler tadılacak. Üçüncü günün programında Harran ve Mardin var. Kırklar Kilisesi, Ulu Cami, Deyr-ül Zafaran Manastırı, büyüleyici taş işçiliğiyle dikkat çeken eski PTT binası turun uğrayacağı başlıca yerler. Gezinin son gününde Mardin, Hasankeyf, Diyarbakır’ın tarihi mekanlarından Konuk Evi, Küçük Saray, Taşköprü, Ongözlü Köprü, Ulu Cami’nin yanı sıra Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu müze ev ziyaret edilecek. Dört ve beş yıldızlı otellerde konaklayacak turun fiyatı 765 TL.

Sağlıklı yemeklerle form koruyun masaj ve SPA ile rahatlayın

Sapanca Gölü’nün kıyısındaki Richmond Nua Wellness-Spa, bayram tatilinde ruhunu ve bedenini dinlendirmek isteyenlere hitap ediyor. Sonbaharın son günlerine denk gelen kurban bayramı için otel özel bir program hazırlandı. Bu program dahilinde tam donanımlı SPA’da rahatlarken, masaj ve terapi seanslarında vücudunuzun yenileyebilirsiniz. Aynı zamanda doğa yürüyüşlerine çıkabilir, yoga eğitmenleri eşliğinde yoga ve meditasyon seanslarına katılabilirsiniz. Nua’nın şefleri tarafından bayrama özel olarak hazırlanan sağlıklı açık büfe mönüler de formunuzu korurken size eşsiz lezzetler tattırmayı vaat ediyor. Ayrıca gün boyu arp ve piyano dinletisi sizi bekliyor. (Tel: 0264 582 21 00)

200 metrekare alanda yoga, pilates ve step

Dedeman Antalya Hotel & Convention Center, Life Style bünyesinde hizmete giren özel salonunda, uzman eğitmenler eşliğinde yoga, pilates, step, aerobik derslerine devam ediyor. 200 metrekare büyüklüğündeki özel salon, günün stresinden uzaklaşmanız için tasarlanmış. Burada haftanın altı günü pilates, üç günü step ve iki günü yoga derslerinden faydalanabilirsiniz. Yıllık üyeliklerin yanısıra haftanın üç günü için de aylık promosyon üyelik imkanları var. Ayrıca Life Style’da 27,5 derece su, 30 derece iç mekan sıcaklığıyla kapalı havuzla özel çocuk havuzu bölümü mevcut. (Tel: 0242 310 99 99)

Kurban Bayramı’nda GAP turuyla efsaneleri keşfedin

Etstur Kurban Bayramı tatiline yönelik GAP turları gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Turda bir çok efsane sizi bekliyor. Nemrut Heykellerini yaptıran Antiochos, Balıklı Göl mucizesini yaşayan Hz. İbrahim, yılanların şahı Şahmaran, hikayeleri kutsal kitaplarda yer alan Yedi Uyurlar (Ashab-ı Kehf), Zeugma, ilk Hıristiyanlık kelimesinin kullanıldığı St. Pierre Kilisesi, Hıristiyanlığı Avrupa’ya yayan St. Paulus’un kuyusu gibi... Tur kapsamında Adana, İskenderun, Hatay, St.Pierre Kilisesi, Gaziantep, Şanlıurfa, Harran, Balıklı Göl, Atatürk Barajı, Adıyaman, Nemrut, Mardin, Nusaybin, Midyat, Hasankeyf ve Diyarbakır geziliyor. Yörenin en güzel yemekleri tadılıyor. Katılmak isteyenler için ulaşım, çevre gezileri ve ikramlar dahil fiyatlar 505 TL’den başlıyor. (Tel: 444 03 87)

12 saatlik kurs sonunda yüzen araçları kullanın

İstanbul Sailing Academy’nin “Amatör Denizci Belgesi” kursları 14-15 Kasım ve 21-22 Kasım tarihleri arasında başlıyor. Eğitimler toplam 12 saat sürüyor. Kurs sonunda 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan tüm yüzen araçları tek başınıza kullanacak ustalığı kazanıyorsunuz. (Tel: 0216 449 95 60)

11 milyon kişinin yararlanacağı kampanya

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Londra’daki Luton ve Gatwick, İsviçre’de ise Basel’e uçan havayolu şirketi easyJet, 4 Ocak-30 Mart 2010 arasındaki biletlerinde yüzde 30’a varan indirim uygulayacak. Londra veya İsviçre’ye gitmeyi planlayanlar, 10 Kasım’a kadar www.easyjet.com sitesini tıkladıklarında bu indirimden yararlanıyor. Avrupa’nın en önemli metropollerinden Londra’ya hergün, İsviçre’nin Ren Nehri kıyısındaki şehri Basel’e ise haftanın dört günü uçan easyJet’in kampanyasından 29 bini Türkiye’den olmak üzere toplam 11 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. (www.easyjet.com)

Zihin ve ruh bütünlüğünüzü sağlayın

Antalya Lara bölgesinde yer alan ve uçak konseptiyle ilgi çeken, Concorde De Luxe Resort Hotel, kış aylarında da Carpe Diem Spa Merkezi’nde vücut ve cilt bakımlarıyla iddialı. Toplam 4 bin metrekare alana kurulan iki katlı SPA, bakım kabinleri, sessiz ve huzurlu atmosferiyle beden, zihin, ruh bütünlüğünü sağlamayı hedefliyor. Bütün uygulamalar SPA Cafe’de içilen çayla sonlandırılabiliyor. (www.concordehotel.com.tr)

7 kıta 100 ülke 300 program sizi bekliyor

VIP Turizm, 41 yıllık deneyimiyle 7 kıtadaki 100 ülkede 300 farklı program içeren bir rehber hazırladı. Firma, bu kitapla müşterilerine düzenlediği turlarla ilgili ayrıntılı bilgi sunuyor. Dünyanın bilinmeyen güzelliklerinin ve farklı seyahat destinasyonlarının tanıtıldığı kitap, tüm VİP acentalarında ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Ayrıca kitapta yer alan bilgilerle ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler için online bilgi ve danışma hattı hizmeti veriliyor.

False