GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sakura şöleni başlıyor

Japonya’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanında doğaseverler nefeslerini tutmuş, kiraz ağaçlarının çiçeklenmesini bekliyor. Meteorologlar tahminlerini açıkladı. Japonya’nın 11 kentinde sakuraların çiçeklenme tarihleri belli oldu. Buna göre ilk çiçekler yarın Fukuoka’da açacak. 22 Mart’ta Kagoshima ve Nagoya, sonra birer gün arayla Hiroşima, Tokyo, Nara, Kyoto, Kanazawa, Nigata ve sonunda Nagano’da kiraz çiçeği tomurcukları patlayacak. 23 Mart’ta başlayan festivaller 10 Nisan’a kadar sürecek. (www.japan-guide.com) Amerika’da ise beş kentte sakura kutlamaları yapılıyor. En kapsamlısı Washington’ın ünlü Ulusal Sakura Festivali. 28 Mart’ta başlayan festival 12 Nisan’a kadar sürecek. (www.nationalcherryblossomfestival.org) Festival süresince Washington’daki bazı oteller sakura tatil paketleri hazırladı. Affinia Hotel müşterilerini çiçekli kiraz dalıyla karşılıyor, lezzetli yiyecek, içeceklerle dolu piknik sepetini ücretsiz sunuyor, 10 adet el yapımı sakura kartı veriyor. Fiyatlar gecesi 223 dolardan başlıyor. (www.affinia.com) Fairmont Washington ise Jake McGuire’ın sakura fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye ediyor müşterilerine. Sakura paketinde gecelik konaklama ücreti 189 dolardan başlıyor. (www.fairmont.com/washington) Türkiye’de henüz sakura festivali düzenleyen belediye yok. Ancak sakura ağaçlarına ilgi duyuyorsanız İstanbul’da Emirgan Korusu ve Erenköy Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde gelecek haftadan itibaren kendi sakura festivalinizi düzenleyebilirsiniz.

Dikkat, kar bombası patlamaya hazır

Alplerin en renkli festivali Avusturya’da 29 Mart’ta başlıyor. Mayrhofen’deki “Kar Bombası” yaklaşık bin metre irtifada düzenlenen bir rock ve dans şöleni. Bu yılın yıldızları Dizzee Rascal ve Fatboy Slim. Altı gece konaklamalı festival biletini 600 TL’ye festivalin web sitesinden alabilirsiniz. Zirveye yakın kurulan igloo’daki Arctic Disko’ya giriş için 50 TL ödemeniz gerekiyor.( www.snowbombing.com)

Ege ayağınıza geliyor

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Marriott Hotel Asia, Ege esintisini balık-rakı eşliğinde yaşatmayı hedefliyor. Otelde mayısa kadar her cuma ve cumartesi akşamı Orange Southern Mediterranean Grill’de Ege mutfağı yemekleri var. Bu lezzetleri Aşçıbaşı Eyüp Kemal Sevinç hazırlıyor. Soğuk ve sıcak mezelerden oluşan mönüye isteğinize göre pişirilmiş balık ve limitli rakı eklemeniz mümkün. Ayrıca Balkan ezgilerinin yorumcusu Buzuki Orhan ve ekibinin söyledikleri Rumca ve Türkçe şarkıları da unutmamak gerek. Mönü içki hariç kişi başı 79 TL. (0216 570 00 00)

Kuzu göbeğine müzikli, panelli festival

Fethiye, Yeşilüzümlü köyü bu yıl Kuzu Göbeği Mantar Festivali başlatıyor. 10 - 12 Nisan arasında düzenlenecek festival, dünya mutfaklarının ayrıcalıklı lezzeti olan kuzu göbeği ve diğer mantar türlerinin tanıtımına, bölgedeki zenginliğine, ekonomik değerine, toplanmasına ve bilinçli tüketilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Bu arada ekolojik turizmin gelişmesine de katkıda bulunacak. Festivaldeki konferanslarda Jilber Barutcıyan amatör mantarcılık ve kuzu göbeği hakkında bilgi verecek. Muğla Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu yöre mantarlarını tanıtacak. Aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Hakan Allı mantar zehirlenmelerinden korunma yöntemlerini anlatacak. Festivalde mantar avı, atölye çalışmaları, geziler, sergiler, konserler, söyleşiler düzenlenecek. (www.kuzugobegifest.com)

23 Nisan fırsatlarını kaçırmayın

Etstur, perşembe gününe denk gelen 23 Nisan tatilini hafta sonuyla birleştirmek isteyenler için yurtdışı fırsatları sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle: 21 Nisan’da THY ya da Delta Havayolları hareketli New York turu. 5 gece sürecek tur, 1. sınıf otellerde oda konaklama ve panaromik şehir tanıtımıyla birlikte sunuluyor. 20 Nisan çıkışlı Los Angeles - Las Vegas - San Francisco turu, sekiz gece sürüyor. Lufthansa Havayolları’nın tarifeli seferiyle 1. sınıf otellerde oda konaklamalı olarak gerçekleşiyor. Panaromik şehir gezileri de dahil. New York -Orlando - Miami turu, Delta Havayolları’nın tarifeli seferleri ile gerçekleşiyor. 20 Nisan’da yola çıkılıp 8 gün sürüyor. 1. sınıf otellerde oda konaklanıyor. Turların fiyatları 1299 Euro’dan başlıyor. Yunanistan’ın en güzel dört şehri; Selanik, Atina, Kalambaka ve Kavala baharın güzel günlerinde görülmeye değer. 21 Nisan’da lüks otobüslerle hareket edilecek tur, 4 ve 5 yıldızlı otellerde oda kahvaltı konaklamalı. Fiyatı 329 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)
False