Necmi dede için seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Necmi dede için seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 14:26

MANİSA’da güvenlik kamerası görüntülerinden en son mezarlığa girerken görülen ancak sonrasında evine dönmeyen 89 yaşındaki Necmi Avcı’dan dört gündür haber yok. Şehzadeler Kaymakamlığı’nın kararı sonrası 100 kişilik AKUT ve AFAD ekibi ile 50 kişilik gönüllü vatandaş grubu, Necmi dedeyi bulmak için dağ taş demeden arama çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Necmi dede için seferberlik

Şehzadeler’in Karaoğlanlı Mahallesi’nde oturan iki çocuk babası olan çiftçi Necmi Avcı, dört gün önce evinden çıkarak emlak vergisini ödemek amacıyla kent merkezine gitti. İlçedeki Kırtık Mezarlığı’na girdiği kamera kayıtlarında görülen Avcı’dan daha sonra haber alınamadı. Güvenlik güçlerinin aramaları sonuç vermeyince, Şehzadeler Kaymakamlığı geniş çaplı arama çalışması başlatılması amacıyla karar aldı.

GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI

Manisa AFAD İl Müdürlüğü, İzmir AFAD İl Müdürlüğü, İzmir ve Manisa AKUT gönüllüleri, TRAC Manisa Şubesi ekipleri, jandarma ekipleri olmak üzere 100 kişilik resmi ekip ile Karaoğlanlı ile Çobanisa Mahalleleri’nden gelen gönüllü 50 kişilik vatandaş grubu, çalışmalara başladı. Çalışmaları Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumloğlu ile AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen de yakından takip ediyor. Kırtık Mezarlığı’nın çevresindeki 8 kilometrelik alan içindeki her bölgeyi üç grup halinde arayan ekipler, halen bir sonuca ulaşamadı.

"UMUTLUYUZ"

Kaymakam Çorumoğlu, "Geniş bir alanda arama yapacağız. Geniş kitleli bir arama çalışmasında sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz. Değişik noktalar söylendi. Turgutlu’da olduğu söylendi ve o bölgede arama yapıldı. Karaoğlanlı Mahallesi’ne kadar yol kenarında arama yapıldı. Umutluyuz. İnşallah kaybolan vatandaşımızı bulacağız" dedi.

AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, arama çalışması için bir harita çıkarıldığını belirtti. AFAD İl Müdürü Bekir Şen de drone denilen insansız hava aracının da katılacağını ve sonuç almak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Necmi dede için seferberlik


CEBİNDE 600 TL VARDI

Kayıp Necmi Avcı’nın oğlu Hamza Avcı, babasının kaybolduğu gün cebinde yaklaşık 600 TL para bulunduğunu belirterek, "Dört günden beri babam kayıp. Buradaki kameralarda sadece girişi görünüyor. Şehitlik Ormanlığı’na kadar ama çıkışı yok. Burada ziyaret ettiği bir kabir yok. O gün cebinde yaklaşık 600 TL para vardı. Zannedersem yolunu şaşırdı, mezarlığa girdi. Sonra şehitlikleri gezmeye meraklıdır. Sanırım oraya gezmeye geldi. Ama çıkışı olmadı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!