GeriSeyahat Mutfaklara neşe getirdi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mutfaklara neşe getirdi

Mutfaklara neşe getirdi

15 yıldır yeme-içme sektöründe olan Elif Edes Tapan, “Yeni Evliler için Misafir Sofraları” adlı yemek kitabını piyasaya sürdü. Bir süredir bu eğlenceli kitabın telaşını yaşayan Tapan, rahata erdiği günlerde de Hello! dergisiyle buluştu ve eşi Okan Tapan’dan çok özel mönülerine uzanan keyifli bir röportaj verdi.

* Bu kitabı yazarken nereden yola çıktınız? 

- Sofralar, sevdiklerimizle birlikte mutlulukla paylaştığımız sürece keyifli oluyor. Serinin adı; sevgiyle pişirilen yemekleri, mutlulukla oturulan sofraları hatırlatması ve herkesin hayatına bu duyguları taşıması amacıyla ‘Mutlu Mutfak’ oldu. Böyle neşeyle oturduğumuz bir sofra, eşim Okan’a kitap serimin adı için ilham verdi. Ayrıca senelerdir birikmiş çok tarifim ve paylaşmak istediklerim vardı. Her şeyi bir kitapta toplamam mümkün olmayacaktı. Seriyi esprili bir şekilde bölmek istedim: ‘Afrodizyak Yemekler: 44 Tabak Aşk’, ‘Anne Babamın 44. Evlilik Yıldönümleri ıçin’, ‘Tüy Siklet’, ‘Çocuklara Çocuklar ıçin’, ‘Bir Tava, Bir Spatula’ ve eşim Okan tarafından derlenmekte olan ‘Karımın Bana Yapamadığı Yemekler’.
 
* Yemek tarifleri çok anlaşılır ve pratik...      

- Yemek tariflerimi Türkiye’nin hemen hemen her yerinde bulunabilecek malzemelerden yola çıkarak yazıyorum. Çok daha zor tarifler verebilirim ama önemli olan kolay tariflerle herkesi yemek yapmaya teşvik etmek.

* Yemek yapmayı meditasyon olarak niteliyorsunuz sanki...

- Mutfakta kendimi iyi hissediyorum. Yemek yapmaktan büyük bir keyif ve zevk alıyorum. Ancak bu zevk başkalarıyla paylaştığımda bir anlam buluyor. Ben kahveyi ya da bir kadeh şarabı bile tek başıma çok ender içerim.

AŞK TARİFİMİZ BİBERLİ ÇİKOLATALI ÇİLEK

* Eşiniz sizin en çok hangi yemeğinizi beğeniyor?


- Uzakdoğu yemeklerimi. Pirincin yanına acılı, kişnişli veya tatlı ekşi karides, et, tavuk gibi...

* Okan Tapan hangi yemekleri güzel yapıyor?

- Mene-men, çoban salata, Ankara tava, domatesli biberli pirzola, acılı sosis..
.
* Birlikte yemek yaparken ya da sofrada neleri konuşuyorsunuz?


- Yine yemek ve başka sofralar konuşuluyor. Ya da “şu arkadaşlarımızı çağıralım da onlara bu yemeği yapalım” gibi şeyler konuşuyoruz.

* Sizin aşk yemeğinizin tarifini verir misiniz?

- Chili biberli çikolataya batırılmış çilek, aşkın yemeği olabilir. Acılı tatlı, vazgeçilmeyecek kadar caziptir ve hafızada, damakta, gözde, midede iz bırakır.

* “Harika yemek pişiren pek çok kişi uyumlu mönü oluşturmayı ve yemek mönüsü yapmayı bilmiyor” diyorsunuz.

- Türkiye’de çok güzel yemek yapan kişiler var. Fakat bir tek iyi yemek yapmak yeterli olmuyor. Bir de onu doğru sunmak lazım. Mönü doğru yapılmadığı zaman mide rahatsızlığı ya da şişkinlik olur. Yani yemeğin de akıcı olması gerekiyor.

EVLENMEMİZ BİZİ BİLE ÇIKARTTI

* Okan Tapan ile evlenerek büyük bir sürpriz yaptınız...

- Kendimizi de şaşırttık. ıkimiz de doğru zamanda doğru şeyi görme şansını yakaladık. Belki de birçok şeyi fark etmeden bırakıp gidiyoruz. Ne mutlu ki, biz bunun geçip gitmesine izin vermedik.

* Oğlunuzla ilişkileri nasıl?

- Çok iyi anlaşıyorlar. Okan son derece olgun ve eğlenceli biri. Oğlum biz evlenirken “Çok eğlenceli olacak” demişti. Dediği gibi oldu. ,

False