Münih'te polis ikinci kez alarma geçti

Güncelleme Tarihi:

Münihte polis ikinci kez alarma geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:02

Münih'te yılbaşı gecesi canlı bomba eyleminden endişe eden polis, iki tren istasyonunu boşaltırken, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecede gelen ihbar üzerine yine terör korkusuyla tren istasyonunu ve çevresini boşalttı. Ancak bu ihbar da asılsız çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'da olası İslami terör saldırısı nedeniyle güvenlik güçleri alarmda. Polis son üç günde Münih kentinde bomba patlatılacağı ve saldırı düzenleneceği ihtimali üzerine iki kez alarma geçti, her iki ihbar asılsız çıktı.

İKİ KEZ ASILSIZ ihbar

Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece polis ikinci kez alarma geçti. Pasing tren istasyonu çevresinde bomba patlatılacağı yönünde ihbar alan emniyet güçleri, çevrede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Münihte polis ikinci kez alarma geçti


Patlama riskine karşı çevre binalar boşaltıldı. Bölgedeki sokaklar ve caddeler de araba trafiğine bir süreliğine kapatıldı. Ancak yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanılmadığı gibi, hiçbir şüpheli de bulunamadı.

Münihte polis ikinci kez alarma geçti



Polis kentte bomba korkusu yüzünden yılbaşı gecesi de alarma geçmişti. Münih ana tren garı ile Pasing tren istasyonunda canlı bomba eylemi yapacağı yönündeki istihbarat üzerine alarma geçen emniyet güçleri, her iki tren istasyonunu boşlatmıştı. Tren seferleri saatlerce durmuş, uzun süre ağır silahlarla bölgede önlem alan polis, istihbarat bilgisinin doğru çıkmaması üzerine istasyonları yeniden ulaşıma açmıştı.

Haberin Devamı

BAKAN SAHİP ÇIKTI

Şehirde patlama olacağı yönünde istihbarat alan ve alarma geçen polisin, her iki seferde de ne patlayıcı ne de eylemci bulamayan polise Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann sahip çıktı. Herrmann, ülkede terör riski bulunduğunu ve polisin her ihtimali göz önüne alarak çalıştığını belirtti.

Almanya'da İslami terör saldırısı ihtimali üzerine geçtiğimiz Kasım ayında, Almanya ile Hollanda arasında Hannover kentinde oynanması planlan özel milli maç, karşılaşmanın başlamasına 1.5 saat kala gelen, teröristler eylem yapacak istihbarat bilgisi oynanamamıştı. Stat ve çevresine patlayıcılar yerleştirildiği ihbarı alan polis, karşılaşmayı iptal edip, seyircileri stattan çıkartmıştı. Statta ve çevresinde yapılan aramalarda ise herhangi bir patlayıcıya rastlanılmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!