GeriSeyahat Mr.Gurme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mr.Gurme

Mr.Gurme

1999’un en iyi 10 restoranı

Yılın en iyilerini seçmek tatsız bir iş ama yapılması gereken bir iş.

Çünkü yemekte zevkler son derece farklı olabiliyor ve profesyonel olarak yemek yazarlığı yapanların her zaman doğru seçim yaptıklarını söyleyebilmek de ne yazık ki imkansız.

Ama buna rağmen ‘en iyiler' listeleri bir anlamda potansiyel müşteriye kararlarında ilk adımı oluşturacak rehber işlevi görürse bence yeterlidir.

‘İlk adım' nitelendirmesini unutmayarak tavsiyelerimi denerseniz memnun olurum.

Denemezseniz de sizin bana tavsiyelerinizi beklerim:

* * *

Yılın en iyi restorantları: (sıralandırma herhangi bir kritere göre yapılmamıştır)

1- NEW YORKER

Cevdetpaşa Caddesi Manolya sokak no.224 Bebek Tel: 2636080.

Yılın en büyük sürprizlerinden. En azından bu yıl bir İtalyan restoranını listeye dahil etmeyeceğimi düşünüyordum ancak New Yorker kendisini farklılaştırmayı başardı.

2- BOĞAZİÇİ BORSA RESTAURANT

Lütfü Kırdar Kongre Merkezi, Harbiye. Tel: 2324201.

Türk mutfağının en güzel örneklerini şık bir ortamda ve şık bir sunumla müşteriye veren, bence son yılların en başarılı işletmesi.

3- SCHNITZEL RESTAURANT

Mega Residence Hotel, Maçka, Tel; 2313161.

Viyana'dan sonra Avrupa'da en iyi şinitzel yiyeceğiniz 10 mekandan bir tanesi.

4- TAKARABUNE JAPANESE RESTAURANT

Hyatt Regency Hotel. Tel: 2311283

Bu restoranın performansı üç yıl içine inanılmaz bir yükseliş göstermiş. En son ziyaret ettiğimde sushi'ler New York'a yediklerim kadar taze ve lezzetliydi. Muhakkak gidin. Şefi değişen bu mekanı yeni yılda ayrıca tekrar yazacağım.

5- FAN FANG

Akmerkez'in Food Court'u içindeki bu küçük Çin lokantası bence İstanbul'un şu anda en iyisi. Hoppala, haydi canım olur mu öyle şey demeden bir gidip deneyin lütfen.

6- VİLLA KEYİF

Akasyalı Sokak No.2 4.levent Tel: 2640720 Yılın diğer bir sürprizi. Tapas'larıyla servisiyle, şık ortamıyla yeni yılda sık sık uğrayacağım mekan.

7- YÜZEVLER

Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi No.21 Göztepe. Adana'nın klasiğini İstanbul'a taşıyan resorant. Kebabı lokum gibi ağızda eriyiveriyor.

8- VERANDA

Mahmut Çavuş Sokak No.10 İstinye Tel:2778718

Harika fondü yapıyorlar. Sunuş da çok zevkli. Ayrıca mermerde bonfileyi de tavsiye ediyorum. Bu da geçen yıl sürpriz yapan mekanlardan.

9- AMBASSADEURS

Bebek Oteli Cevdet Paşa caddesi No.113 Tel: 2633002

Yemeğin hazırlanışında minimalist yaklaşımın usta ellerde en güzel lezzeti yakalayacağının kanıtı bu mekan. Burada yenilen bir yemek bir aylık stresinizi alacak nitelikte.

10- TİKE

Hacı Adil Caddesi 4.Aralık No.1, ikinci Levent Tel: 2818871

Dünyadaki en şık ocakbaşı. Mezeler, kebaplar harika. Şalgam suyu Adana'dan geliyor. Yüzevler ile Tike İstanbul'u kebapta Türkiye lideri yaptılar.

* * *

İşte böyle.

Yeni yılda restorancılık gibi bir zor meslekte ekmeğini kazanmaya çalışan komisinden sahibine bütün sektör çalışanlarına mutlu, sıhhatli ve başarılı günler dilerim.

İnşallah neşeli ortamlarda yeniden görüşmek üzere.

False