GeriSeyahat Morrisey otobiyografisinde İstanbul'u anlattı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Morrisey otobiyografisinde İstanbul'u anlattı

Morrisey otobiyografisinde İstanbul'u anlattı

Morrisey, 2006 yılında Parkorman’da verdiği konserine otobiyografi kitabında yer verdi.

'2006 One Love Festivali' kapsamında İstanbul’da sahne alan İngiliz şarkıcı Morrisey, kendi yaşam öyküsünü anlattığı "Autobiography" isimli kitabında İstanbul'a ve konsere dair izlenimlerini de paylaştı.

"SOKAKLAR O KADAR BOŞ Kİ"

Dünyaca ünlü sanatçı İstanbul'u şu cümlelerle anlattı, "İstanbul, birçok beklentinin bir arada olduğu bir yer. Sokaklarda çok az kadın var. Sokaklar o kadar boş ki insanların sessiz mırıldanışları tüm şehre yayılabilir. Din adamları tavsiyelerini verirken, günahkarlar günahlarını işlemeye devam ediyor. Göllerin kenarında pelikanlar toplanıyor. Şehrin en eski hamamında yıkanıp, arındık.

"NEDEN KİMSE BANA BÖYLE BİR ŞEYDEN BAHSETMEDİ"

Hiç beklemediği bir hayran kitlesiyle karşılaşınca yaşadığı şaşkınlığıysa şu satırlarla dile getirdi, "Morrisey konseri için 12 bin kişi toplanmıştı. Konserin sunucusu bana gülerek şöyle dedi, “Buralarda çok popülersin. Şimdi Roy’s Keen şarkını radyoda dinledim.” Bir anda yüzüm düştü. Roy’s Keen mi? Çok sıradan bir seçim.

İstanbul’un gençler şarkılara bir kilise korosu edasında eşlik etti. O güne kadar böyle bir kalabalık olacağından haberim bile yoktu. Hepsi kollarını bir yardım dilenir gibi açmış bana uzanmaya çalışıyordu. Neden kimse bana böyle bir şeyden bahsetmedi. O kadar güzeldi ki orada kalabilir miyim diye düşündüm? O an dünyanın en mutlu insanı bendim. Her şarkı başlar başlamaz eşlik eden çok zeki bir kitlem vardı ve her şarkıya girişte çalınacak şarkıdan memnun olanların çığlıkları ortamı sallıyordu. Ne kadar hızlı yeniden oraya gidebilirim?"

False