Minikler üniversite yolunda

Güncelleme Tarihi:

Minikler üniversite yolunda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 12:49

Çocukları üniversiteye okumaları için özendirmek amacıyla düzenlenen “Minik Üniversiteliler” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda üniversiteliler, ortaokul 5 ve 6’ncı sınıfta öğrencileriyle buluşarak, ders çalışacak, spor ve kültür başta olmak üzere eğitilecek.

Haberin Devamı

‘Minik Üniversiteliler’ projesiyle öğrencilerin okumaları için özendirilmesi amaçlanıyor. Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrenciler, ortaokul 5 ve 6’ncı sınıftaki öğrencileri, üniversitelilerle buluşturarak üniversiteye kadar öğrenim görmeleri için özendirmek amacıyla ‘Minik Üniversiteliler’ projesini hayata geçirdi. Çamdibi Kordon Birlik Ortaokulu’ndan seçilen 20 öğrenci, iki ay boyunca, hafta sonları Yaşar Üniversitesi’ne gelip gönüllü 22 üniversiteli gençle birlikte ders çalışacak, spor, kültür ve sağlık başta olmak üzere her konuda eğitilecek.

Hedeflerinin olmasına teşvik ediyoruz

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Oya Erbaş, projeyle minik öğrencileri üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeylerini rol modeli olarak almaları ve okumaya, hayatın ilerleyen dönemlerinde hedeflerinin olması için teşvik etmek olduğunu belirtti. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Çamdibi Kordon Birlik Ortaokulu’ndan seçilen 20 öğrenci, okullarından servisle alınarak Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusu’nda gönüllü üniversitelilerle bir araya geldi. Üniversitelilerle birlikte ders çalışan öğrenciler, daha sonra spor salonunda basketbol eğitimi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Abla-Ağabey-Kardeş projesinin kendilerine ilham olduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Oya Erbaş, “Bu çalışmalarımızla, çocukların sosyalleşmesini, yaşamdan beklentilerini yükseltmelerini istiyoruz. Ayrıca, ders araçlarını kullanma istek ve yeteneklerini arttırmayı, kütüphane ve bilgisayar ortamlarında araştırma özelliklerini geliştirerek ödevlerini hazırlamalarına, iletişim becerilerinin karşılıklı olarak gelişmesine de yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ailelerin de çocuklarının üniversite eğitimi almasını istemelerini, değişik kültürel aktivitelere öğrencilerle birlikte katılmalarını amaçlıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!