Mimarlardan ‘bize bilgi verilmedi’ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mimarlardan ‘bize bilgi verilmedi’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 16:37

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ay kabul edilen 2038 Ankara Çevre Düzeni Planı’yla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Meclisteki görüşmeler sırasında İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç’un Mimarlar Odası’nın bilgilendirildiği yönündeki konuşması üzerine yazılı bir açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları kaydetti: “Plan yapma sürecinde, katılımcılık en önemli süreçlerden biridir. Bu süreçte Mimarlar Odasına bilgi vermediği halde bilgilendirdik diyerek doğru bilgi vermeyen Büyükşehir Belediyesi’nin planının tartışmalı olacağı çok açıktır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çevre düzeni planı ile ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesine ilişkin talebimiz karşılıksız kalmıştır. 

UMARIZ BİZİ YANILTIR

Büyükşehir Belediyesi algıyı yönetmeye çalışmaktadır. Bugüne kadar Ankara’ya yönelik yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Çevre Düzeni planı, bugüne kadar kent ölçeğinde yaptığı hukuksuzluklarının meşrulaşacağı bir plan mıdır göreceğiz. Umarız bizi yanıltır. Ancak ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ankara’nın bugün hukuksuz ve bilimsel planlama süreçlerinden uzak bir müdahalesi ile karşı karşıyayız. Yapılan bu çevre düzeni planın, hukuksuzluğu hukuk haline sokacak bir yaklaşım içerisinde olması büyük ihtimaldir. Mimarlar Odasına çevre düzeni planı ile ilgili herhangi bir bilgi ve belge verilmediği gibi, bilgi verildi sözleri gerçek dışıdır.”

BAKMADAN GEÇME!