'MHP sistemin nefesini açmak için devrede'

Güncelleme Tarihi:

MHP sistemin nefesini açmak için devrede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 00:48

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan anayasa değişikliği konusunda, “MHP’nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP’nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir” dedi.

Haberin Devamı

MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin bir basın toplantısı yapan Adan, özetle şöyle konuştu: “Türkiye’de bugün, aynen Cumhuriyet ilanından hemen önce Atatürk döneminde yaşanan siyasi kriz benzeri bir tür tıkanıklık yaşanmaktadır. Bu sürece girilmesinde, 2014’te Cumhurbaşkanı’nın halkoyuyla seçilmesi sonrasında oluşan erkler belirsizliğinin ve karmaşasının payı vardır. Bundan sonra rejim ve bilhassa Anayasa yamalı bohçaya dönmüştür. Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hâsıl olmuştur. Parlamenter sistem; sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. İşte bunun içindir ki Sayın Devlet Bahçeli milletin mercii olan parlamentonun devreye girmesini, ardından da halkın reyine müracaat edilmesini meşru bir çözüm yolu olarak göstermiştir.”

Öte yandan MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bugün saat 14.00’te Bayrampaşa Titanic Otel’de ‘siyasi gelişmelerle ilgili bilgilendirme’ toplantısı gerçekleştireceği belirtildi. 

BAKMADAN GEÇME!