Meteoroloji açıkladı! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji açıkladı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 16:28

Meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ön görüldü. İç kesimlerde ve yurdun güney kesimlerinde hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklıklıkları git gide artmaya devam edecek. Yurdun genelinde yağış beklenmiyor. Rüzgarın ise kuzey ve batı, Marmara'da ise güney batı yönlerinden ara ara orta derecede rüzgarlar esmesi bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir için hava sıcaklıkları şu şekilde olacak;

Yapılan değerlendirmelere göre İstanbul hava durumu ve Ankara hava durumu için ilerleyen günlerde sıcaklıkar artacak. İzmir hava durumu en yüksek 24 dereceye kadar çıkacak. Antalya hava durumu ise ilerleyen günlerde 23 derece olacak. Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 2-4 derece artacağı tahmin ediliyor. Yağışların sağanak şeklinde Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtiliyor. Bugün öğleden sonra ise ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde toz aşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yola çıkacak vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Meteoroloji açıkladı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu
Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının artmaya devam ederek, ülkemizin güney ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, Marmara'da güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir 5 günlük hava durumu için tıklayınız!

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu sıcaklıkları şu şekilde;

Ankara: Az bulutlu 20
İstanbul: Az bulutlu ve açık 19
İzmir: Az bulutlu ve açık 23
Adana: Az bulutlu 25
Antalya: Az bulutlu ve açık 19
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18
Erzurum: Parçalı bulutlu 9
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18

BAKMADAN GEÇME!