Mersin’de renkli Ramazan akşamları

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de renkli Ramazan akşamları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 12:40

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor. Vatandaşlar eğlenceli yarışmalar, Hacivat Karagöz gösterileri ve konserler ile Ramazan coşkusu yaşıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nce 2014 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen Ramazan etkinlikleri, bu yıl da yoğun ilgi görüyor. İftardan sonra başlayan etkinlikler sahur vaktine kadar sürüyor. Farklı konserler ve gösterilerin yer aldığı etkinlikleri her akşam binlerce vatandaş izliyor. 6 Haziran’da Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe konseri ile başlayan etkinliklerde bugüne kadar Selahattin Alpay, Tual Sezi, Ankaralı Coşkun, Canan Sezgin Geylan, İsmail Altunsaray konser verdi. Bundan sonraki günlerde ise Ahmet Coşkun, Bekir Ünlüataer ve Murat Başaran Mersinlilerle buluşacak.

Çocukların da unutulmadığı etkinliklerde Hacivat ve Karagöz ile Kavuklu ve Pişekar, Aşuk ile Maşuk gibi geleneksel gösteriler yer alıyor.

Alana kurulan Feshane Evleri’nde ise Osmanlı mutfağından örnekler sunuluyor. Özellikle çocuklar Osmanlı macununa talep gösteriyor. Hat ve ebru sanatıyla ilgili stantlar da ilgi göruyor. Etkinlikler, 4 Temmuz’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!