Mersin ve Burdur da Hürriyet'le birlikte

Güncelleme Tarihi:

Mersin ve Burdur da Hürriyetle birlikte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 22:07

Hürriyet Pazar’ın, toplu taşıma araçlarında yaşanan taciz olaylarına yönelik başlattığı ‘Tacize Yer Yok’ kampanyasına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Burdur Belediyesi desteklerini açıkladı.

Haberin Devamı

BURHANETTİN KOCAMAZ (MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI): ÖZGECAN MİLAT OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi önemseyen, bu konuda önemli adımlar atan ve sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen bir kurumuz. Ne yazık ki şehrimizde yaşanan Özgecan Aslan cinayeti, durumun vahametini görünür kıldı. Yaşanan bu olay sonrasında geç de olsa çeşitli önlemler alınmaya ve farkındalık çalışmaları yapılmaya başlandı. 2015 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm otobüsler kamera, alarm ve araç takip sistemleriyle donatıldı ve otobüslere yolcuların acil ve panik durumlarında kullanabilecekleri panik butonları kondu. Özellikle kadın yolcuların, en yoğun saatlerde bile yardıma ihtiyaç duydukları anda basabilmeleri için butonlar otobüslerin ön, orta ve arka olmak üzere üç farklı yere yerleştirildi. Ayrıca şoförlere verilen kart ile otobüsün kimin tarafından kullanıldığı merkez tarafından takip edilmekte ve yine Kent Kart sayesinde yolcuların hangi araca ve saat kaçta bindiği görülebilmekte. Tacize uğrayan kadınlar “ALO 153” Çağrı Merkezimizi arayarak günün her saati şikâyette bulunabilirler. Kadın Danışma Merkezimiz ile mağdur kadınlara psikolojik destek sağlıyoruz.

Haberin Devamı

ALİ ORKUN ERCENGİZ (BURDUR BELEDİYE BAŞKANI): ŞİKÂYET HATTIMIZ VAR

Burdur Belediyesi olarak; kadınlara yönelik tacizin önlenmesi için çeşitli adımlar atıyoruz. Biliyoruz ki aydınlık sokaklar suçun oluşmasında engelleyici faktör olarak caydırıcı bir yöntem. Bu doğrultuda özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız için huzur ve güven ortamının oluşması amacıyla sokak aydınlatmalarına büyük önem veriyoruz. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı alanları daha aydınlık hale getirerek kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyoruz. Toplu ulaşımlarımızda sesli ve görüntülü kayıt yapıyoruz. Kadınlara yönelik olumsuz davranışlarla ilgili 153 ve WhatsApp şikâyet hatlarımıza gelen ihbarlara öncelik vererek hızla sonuca yönelik adımlar atıyoruz. Kadınlarımıza yönelik tacizin yanı sıra şiddet ve ayrımcılığın da karşısındayız. Toplu iş sözleşmelerimiz de personelimizin eşlerine yönelik olumsuz davranışlar sergilediği anlaşıldığı andan itibaren maaşlarını eşlerine veriyoruz. Özellikle son dönemde artış gösteren bu tür olaylara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Hürriyet Pazar’ın başlattığı ‘Tacize Yer Yok’ kampanyasında Burdur Belediyesi olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!