Mermer atıklarına çevreci çözüm

Güncelleme Tarihi:

Mermer atıklarına çevreci çözüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 15:56

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi sınırlarında çevre kirliliğine sebep olan mermer atıkları ile ilgili hazırlanan proje GEKA'nın 2014 yılında yürüttüğü Çevre Mali Destek Programı kapsamında yüzde elli oranında destek almaya hak kazandı.

Haberin Devamı


Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2014 yılında yürüttüğü Çevre Mali Destek programı kapsamında Ermaş Madencilik Turizm San.ve Tic. A.S. tarafından yürütülen 'Termik Santrallerin Baca Gazı Salınımını Engelleyen Mermer Atığı Kalsit ile Temiz Çevre ve Atıkları Ekonomiye Kazandırma' projesine yüzde 50 destek verecek. Proje çevreyi kirleten mermer atıklarını geri dönüştürerek elde edilen kalsit maddesi ile termik santrallerin bacalarından çıkan zehirli gazların arındırılıp çevre ve hava kirliliğine sebep olan unsurların azaltılmasını esas alıyor. Böylece Muğla çevresinde bulunan termik santrallerin baca gazlarının salınımını engelleyen yeni bir ürün elde edilerek ekonomiye kazandırıldı. Mermer atıklarının azaltılması ve termik santrallerin bacalarından çıkan kükürt ve florun arındırılmasında etkin rol oynayan kalsitin baca gazlarını temizlemesiyle, çevre ve hava kirliliğine sebep olan unsurlar azaltılarak çevreye verilen çift taraflı zarar ortadan kaldırıldı.
GEKA'nın çevresel sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ve katma değerin artırılması amacıyla yürüttüğü Çevre Mali Destek Programı kapsamında bölgeden 20 proje ile sözleşme imzalanarak hayata geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!