Merhum Başman’a onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Merhum Başman’a onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:42

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın bu yılki ‘Onur Ödülü Altın Madalyası’na sanata katkılarından dolayı geçen sene vefat eden eski Vakıf Başkanı Mehmet Başman layık görüldü.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Şura Salonu’ndaki ödül törenine, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, eski bakanlardan Ertuğrul Günay, Hikmet Sami Türk ve Şevket Bülent Yahnici, besteci Muammer Sun, iş adamları Yüksel Erimtan ve eşi Nurdan Erimtan, Mehmet Aydıner ve eşi Nirvana Aydıner gibi Ankara’nın önde gelen isimleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman, ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın, her yıl oy birliği ile Türkiye’de müziğe en çok katkıda bulunan bir kişi ya da kuruma verildiğini söyledi. Başman, vakıftan altın madalya alan kişilerin arasına, Ankara müzik ve sanat hayatına 40 yılı aşkın süre hizmet ve destek veren vakıf kurucularından, eski vakıf başkanı, sanatsever ve vatansever Mehmet Başman’ın katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

ÇOK UZAKLARA GİTTİ

Mehmet Başman’ın ödülünü, eşi Sevgi Başman aldı. Sevgi Başman’a ödülü, oğulları Vakıf Başkanı Ali ve Başkan Yardımcısı Murat Başman takdim etti. Sevgi Başman, “Bu ödülü onun almasını görmeyi çok isterdim ama ne yazık ki beni bırakıp çok uzaklara gitti. Yapacağım bir şey yok. Ailem adına onun hatırasını anmak üzere bu güzel armağanı alıyorum” dedi. Törende, Orhun Orhon yönetimindeki Birleşmiş Ankara Orkestrası konser verdi. Beethoven’ın 5 numaralı piyano konçertosunun seslendirildiği konserin solistliğini piyanist Emre Yavuz üstlendi.

BAKMADAN GEÇME!