Memurlara Şubat ayında 400 TL zam geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Memurlara Şubat ayında 400 TL zam geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 10:40

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan son açıklamada 1,2 milyon memurun derece zammını 15 Şubat tarihinde maaşında göreceği bilgisi verildi. Böylelikle memur maaşlarında diğer zamlar ve derece artışıyla beraber 400 TL’yi bulan yükseliş meydana gelecek.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memurun derece zammıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. 2005 senesinden sonra ilk kez kamuda çalışmaya başlayan yaklaşık 1.2 milyon memur olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, bu memurların derece düzenlemesinden yararlanma talebi olduğunu söyledi. Memurlardan gelen talep üzerine toplu sözleşmeyle beraber konuyla alakalı bir karar verildiğini açıklayan Ağbal, 2005 senesi sonrasında ilk defa kamuya giren memurlara bulundukları dereceye göre bir dereceyi 15 Ocak tarihinde verildiğini belirtti.

Memurların maaşlarında ne kadar artış olacağıyla alakalı net bir rakam verilemeyeceğini söyleyen Ağbal, derece artışına bağlı olarak maaşta ne kadar artış olacağının memurun kadro unvanına, derecesine ve görevine bağlı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

HER MEMUR İÇİN FARKLI

Memur maaşlarında kişinin durumuna bağlı olarak 400 liraya kadar artış olacağının bilgisini veren Bakan Ağbal, 15 Ocak’ta verilen bu hakla beraber ilk ay maaşındaki artışın emekli keseneği olarak SGK’ya gittiğini, ama 15 Şubat tarihinde memurların ikinci maaşlarını derece zammıyla alacaklarını vurguladı.

2016 PLANLAMASINDA VERGİ ARTIŞI YOK

1 Kasım seçimlerinin ardından geçici bütçe yapıldığının da bilgisini veren Bakan Ağbal, asıl bütçenin  TBMM’ye sevk edildiğini bildirdi. Yeni yılda bazı vergi düzenlemelerinin yapıldığını kaydeden Bakan Ağbal, yapılan artışların bütçenin gelir tarafına yazıldığını dile getirdi. Bu nedenle de 2016 senesinde herhangi bir vergi artışı planlanmadığını belirten Ağbal, seçim vaatlerinin yerine getirilmesi için yapılan harcamaların da bütçede gider olarak gösterildiğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!