Markalı büfe 3 yılda kârda

Güncelleme Tarihi:

Markalı büfe 3 yılda kârda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 13:33

Dışarıda yeme-içme sektörünün büyümesiyle büfe konsepti de yatırımcıların hedefine girdi. 10 farklı zincir markanın bulunduğu pazarda öne çıkan Etiler Marmaris, 2017’de yeni girişimciler arıyor. Türkiye’de 44 şubesi bulunan marka ortalama 300 bin liralık bir yatırımı 36 ayda geri döndürüyor.

Haberin Devamı

SON yıllarda hızlı büyüyen dışarıda yeme içme sektöründe yatırımcıların gözdesi markalı büfeler oldu. Bugün 10 markanın aktif faaliyet gösterdiği sektörde öne çıkan Etiler Marmaris, yeni yılda da şube sayısını arttırmak için franchise verecek. Türkiye’de 44 şube ile 50 yıldır faaliyet gösterdiklerini anlatan Etiler Marmaris Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmed Nureddin Çevik, “Bugun ortalama 300 bin liralık bir yatırımla açılan Etiler marmaris şubesi 36 ayda yatırımını çıkarabiliyor” dedi. Markaya yatırım yapacak girişimcilere tavsiyelerde bulunan Mehmed Nureddin Çevik, şu değerlendirmeyi yaptı:

10 MARKA BULUNUYOR
- Globalleşen dünya kavramı, hayatımızı daha da hızlı yaşadığımızın bir göstergesi.
- Daha az zamanda daha çok konu ile ilgili olmak zorunda kalıyoruz.
- Bu da yemek için ayırdığımız zamanı kısıtlamamıza neden oluyor.
- Amerika, Fransa, Kanada gibi ülkelerde fast food yiyecekler tüketimin yüzde 50’sine sahip.
- İçinde bulunduğumuz dijital çağ fast food sektörünün tüketim alışkanlıklarında daha büyük bir pay alacağının bir göstergesidir.
- Son yıllarda büfe yatırımları hızla artmaya başladı ancak müşterilerin hijyenik ürün talebi bu yatırımları güvenilir markalar altında topladı.
- Sektör 50 yılı aşkın süredir Türkiye’de markalaşma çabasında.
- Bununla birlikte Türkiye’de 10’un üzerinde markalı ve kurumsal şubeleşmiş çalışan firma yer alıyor.

YATIRIM TUTARI NE KADAR?
- Express, büfe ve consept olarak farklı m2 büyüklerinde ve hizmet biçimlerinde üç ayrı işletme modelimiz var.
- Bugün 60 metrekarelik bir büfenin anahtar teslim fiyatı ortalama 300 bin TL tutarında.
- Franchise bedellerimizi ülkemize destek olmak amacıyla Türk Lirasına çevirdik.
- Franchise giriş bedeli olarak şube işletme modeline uygun olarak 55 bin TL, 90 bin TL ve 125 bin TL tutarında giriş ücretlerimiz mevcut.
- Bununla birlikte şube faaliyete geçtikten sonra yüzde 3 oranında aylık ciro üzerinden royalty bedeli, yüzde 2 oranında da reklam katılım payı talep ediyoruz.
- Yarımcılarımız için bizim en önemsediğimiz konu açılacak yeni şubemizin konumu.
- Marka bilinirliği ile hizmet verdiğiniz noktanın kazanç üzerinde çarpan etkisini efektif kullanılmasını teşvik ediyoruz.
- Tercih edilecek lokasyon kira tutarını çok değiştiriyor.
- Buna karşılık etkili bir noktanın ciroya büyük katkısı oluyor.
- Şubelerimizin satınalmaları aylık olarak 30 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor.
- Etiler Marmaris olarak şubelerimizde satılan ürünleri merkezi olarak kendi depomuzdan tedarik ediyoruz.
- Tedarik edilen ürün çeşitliliği konusunda yelpazemize her gün yeni ürünler ekliyoruz.

Haberin Devamı

Girişimci ruha sahip olmaları önemli
MARKAYA yatırım yapacak girişimci-lerde aradıkları özellikleri sıralayan Etiler Marmaris Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmed Nureddin Çevik, şunları söyledi: “Yatırımcılarımızda aradığımız temel özellik, girişimci ruha sahip, işine tutkuyla bağlı olacak kişilerdir. Sektörel deneyimin çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz. Kurumsal olarak her türlü desteği veriyoruz. Bilgili ve deneyimli bir ekibimiz var. Yatırımcılarımızın ilk giriş anından açılışa ve sonrasında işletme sürecinde daima yanında oluyoruz. Yatırım yapacak olan müteşebbislerin yatırım yapacağı markaya başvuru sürecinden, markanın genel merkezini ziyaretine kadar her noktada atılan adımlara dikkat etmesini tavsiye ediyoruz. Kalite yönetiminin bir süreç olduğuna inanıyoruz ve ilk adımdan itibaren yatırım yapacak girişimci bunu hissetmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!