Manisa’da Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 14:10

MANİSA’da düzenlenen Teknotarım 9’uncu Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, üreticilere kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Teknotarım 9’uncu Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na; tarımsal alanda makine ve ekipman üretimi yapan 132 firma katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, birlik başkanları ile çiftçiler fuar açılışına katıldı.

Konuşma yapan Vali Bektaş, ilin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu ancak yeteri kadar değerinin bilinmediğini dile getirdi. Vali Bektaş, "Manisa’da ciddi bir tarım potansiyeli var. Bu tarımın avantajları var ama tehditleri de var. Bu tehditlere karşı tarımın korumaya alınması gerekiyor. Nedir bu tehditler, öncelikle önemli otoyol projelerin birçoğu ilimiz sınırları içinden veya kenarından geçiyor. Büyüyen bir OSB’miz var. Kentimizdeki betonlaşma giderek artıyor. Bu projeleri üretirken öncelikle tarımsal alanlarımızı dikkate almamız gerekir. Gelişmenin olduğu kadar, gelişmenin yanında getireceği tehlikelere karşı tedbirlerimizi almamız gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Manisa’nın OSB’lerinin çoğunun dolduğunu belirten Vali Bektaş, yeni OSB’ler açıldığına dikkati çekti. İstihdam yükü ağır sanayi arayışında olmadıklarını belirten Vali Bektaş, "İhtisas OSB’lerle, yüksek teknolojik karakterli bir sanayi, katma değeri yüksek bir sanayi, ürün üreten bir sanayi, ihracat kapasitesi yüksek bir sanayi ihtiyacındayız, hevesindeyiz, isteğindeyiz" dedi.

8 KASIM’A KADAR AÇIK

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılan fuarı protokol üyeleri gezdi. Fuarın 8 Kasım Pazar akşamına kadar saat 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebileceği belirtildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçeden kaldıracağı araçlarla üreticileri fuara ücretsiz olarak taşıyacağı kaydedidi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!