Manisa'da engelleri iş hayatına kazandıracak kurs

Güncelleme Tarihi:

Manisada engelleri iş hayatına kazandıracak kurs
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 14:52

MANİSA Girişimciler Derneği (MAGİDER), Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ne kayıtlı 50 engelliyi, iş hayatına kazandırmak için aralık ayı içerisinde 15 gün sürecek girişimcilik kursu açacağını duyurdu.

Haberin Devamı

 

Engellileri topluma kazandırmak ve iş hayatına atılmasını sağlamak için Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) kolları sıvadı. MAGİDER, Manisa Bedensel Engelliler Derneği işbirliğiyle önümüzdeki aralık ayı içerisinde dernek üyesi 50 engelli için 'Engelliler Girişimcilik Kursu' açacak. Konuyla ilgili bilgi veren

MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, engellilerin toplumun en önemli değeri olduğunun altını çizip, "Her zaman söylendiği gibi toplumda hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplumda yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Ancak, en büyük sıkıntıları istihdam. Bu bilinçle hareketle engelli vatandaşlarımın iş hayatına katılımının sağlanması amacıyla derneğimizin kadın kollarıyla birlikte bir çalışma başlattık" dedi.

Haberin Devamı

Engelliler Girişimcilik Kursu'nun aralık ayının ilk haftası başlayacağını ve 10 gün süreceğini dile getiren Aloğlu, kursun ardından verilecek girişimcilik belgesi ile engellilerin KOSGEB'ten 50 bin TL hibe kredi alma imkanının olacağını söyledi. Aloğlu, şöyle devam etti:

"KOSGEB'ten alacakları 50 bin TL ile engelli vatandaşlarımız kendi işini kurma fırsatı kazanmış olacak. Dernek olarak kurmak istedikleri iş konusunda yönlendirme amaçlı gereken desteği vereceğiz. Kurdukları iş ile hem ülke ekonomisine katkı sağlayacakları gibi, hem de kendi kazançlarını elde etmiş olacaklar."

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

 

   

   

   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!