Malezya'dan Ankara'ya badminton tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Malezyadan Ankaraya badminton tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 14:59

Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Vahab, Keçiören’deki Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu’nun spor salonunda ailesi ve büyükelçilik çalışanlarıyla badminton oynuyor.

Haberin Devamı

Badmintonun ülkesinde çok sevilen bir spor olduğunu ve kendisinin de çocukluğundan bu yana oynadığını anlatan Büyükelçi Abd Razak şunları söyledi:
“Ankara’ya geldiğimde, büyükelçilik çalışanlarına ilk sorum ‘Aranızda badminton oynayan var mı?’ oldu. Hepsi oynuyordu ama benim kadar badminton oynama tutkuları yoktu. Badminton’ı çok seviyorum, ama Ankara’da nerede oynayabileceğimi bilmiyordum. İnternette araştırınca ilk etapta kort bulamadım. Sadece Endonezya Büyükelçisi’nin rezidansında bir kort vardı. Kendisi beni davet etti ancak elbette her canım istediğinde oraya gidemezdim. Sonra Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’le tanıştığımda uygun bir yer buldum. Kendisi bu okulda ders olmadığı zaman badminton oynayabileceğimi söyledi.”

Haberin Devamı

HACIBAYRAM’DAN SECCADE

Ankara'nın tepeleri olan, inişli çıkışlı bir kent olduğuna dikkat çeken Abd Razak, "Yaz sonunda Ankara'ya gelmiştim ve 'burada araba kullanacaksam iyi bir kış lastiğine ihtiyacım olacak' diye düşünmüştüm. Resmi kurumların yer aldığı Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hacıbayram ve Kocatepe Camii'ne gidiyorum" ifadelerini kullandı. Zaman zaman Hacıbayram'a gittiğini belirten Abd Razak, "Malezyalı birine Türkiye'den hediye alacaksam, Hacıbayram'a gidip seccade alıyorum. Başka yerlerde yapılmış seccadeleri değil, Türkiye'de dokunmuş seccade almak için Hacıbayram'a gidiyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!