Malazgirt’te Soba Satıcılarının Yüzü Gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Malazgirt’te Soba Satıcılarının Yüzü Gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:57

MALAZGİRTTEKİ SOBACILAR SOĞUK HAVALARIN YAKLAŞMASINDAN DOLAYI İŞLERİNİN ARTTIĞINI BELİRTİLER

Muş’un Malazgirt ilçesinde sobacılık yapan esnaflar, kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde işlerinin açıldığını söylediler.
Bir kış mevsimini daha odun ve kömürün sıcaklığında geçirmek isteyen Malazgirtliler; soba, boru, kova gibi ihtiyaçlarını karşılamak için sobacıların yolunu tuttu. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte soba satıcılarında oluşan yoğunluk, sobaya olan ilginin bitmediğini gösteriyor. Soba satışlarının arttığı bugünlerde sobacı esnafı Murat Yağmur, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte soba satışlarının da arttığını söyledi. Özellikle kovalı sobalarda talebin oldukça yoğun olduğunu dile getiren Yağmur, “Vatandaşlar kovalı sobaları daha rahat kullanıyor. Sobanın iyi yanması için ilk önce vatandaşlarımızın bacalarını temizletmeleri gerekiyor” dedi.
Soba fiyatları hakkında da bilgi veren Yağmur; şunları söyledi: “İlçemizde ve köylerimizde halen revaçta olan tezek sobaları çok rağbet görüyor. Tezek sobaları 30 ile 90 TL, fırınlı sobalar 130 TL’den başlıyor 300 TL’ye kadar değişiyor. Kovalı sabalar 130 ile 170 TL arası, banyo sobaları 30 ile 60 TL arasında değişiyor. Borular 3 ile 5 TL arası, soba altı tablalar ise 10 TL.”
Sadece bu yıl boru fiyatlarının arttığını belirten Yağmur, “Yıllardır zam gelmeyen soba borusuna zam geldi. Bizler de vatandaşlarımıza uygun fiyattan satmaya çalışıyoruz” dedi.
Bu fiyatlara rağmen insanların sobadan vazgeçmediğini belirten Yağmur, alım gücüne göre ısınmanın da değiştiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!