GeriBeslenme Önerileri Zeytin Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Zeytin Çekirdeği Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytin Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Zeytin Çekirdeği Faydaları

Zeytin Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Zeytin Çekirdeği Faydaları

"Zeytin sağlığa yararlı besinler arasında yer almaktadır. Şifalı bitkiler arasında yer alan zeytin her evde mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca zeytin çekirdeğinin tüketimi de çok büyük bir öneme sahiptir. Zeytin çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Zeytin çekirdeği sindirim sistemine iyi gelmesi ile bilinir. Bağırsak problemlerini kısa sürede çözen zeytin çekirdekleri mide asidi tarafından kısa süre içerisinde eritilerek hazmedilmektedir.

Zeytin Çekirdeği Nedir?

Günümüzde özellikle Ege Bölgesi'nde yetişen zeytinlerin yapraklarından çekirdeklerine kadar her detayları şifa vericidir. İçinde özel bir yağ barındıran zeytinin yağı da çekirdeği sağlığa son derece yararlıdır. Türkiye'de yoğun miktarda bulunan zeytinin çekirdeği kısa sürede tüm bağırsak problemlerini çözmesi ile bilinir. Midedeki zeytin çekirdekleri genel olarak mide asidini de eritmektedir. Halk arasında en çok bilinen besinlerden birisi olan zeytinin çekirdeği pek çok farklı alanda da kullanılmaktadır.

Zeytin Çekirdeği Neye İyi Gelir?

Zeytin çekirdeğinin sağlığa pek çok yararı bulunur. Zeytin çekirdeği özellikle basur ve hemoroid gibi rahatsızlıkları tedavi eder. Zeytin çekirdeği doğal olduğu için herhangi bir yan etkisi de bulunmaz. Sağlık problemlerinin çözümü için özellikle işlenmemiş zeytinin çekirdekleri tercih edilmektedir. Halk arasında da çok bilinen zeytin çekirdeği cildi de güzelleştirmektedir.

Zeytin Çekirdeği Faydaları

Zeytin çekirdeğinin en büyük faydası mideyi korumasıdır. Mide asidi tarafından kısa sürece eritilen zeytin çekirdekleri bağırsak hastalıklarını da önlemektedir. Bunun yanı sıra mide ve bağırsak problemlerini de çözen zeytin çekirdekleri sindirim sisteminin daha etkili çalışmasını sağlar. Basur ve hemoroid sorunu olan kişiler de mutlaka zeytin çekirdeği tüketmeliler. Çünkü bu sayede basur ve hemoroid problemi de çözülecektir.

Zeytin Çekirdeği Zararları Var mıdır?

Günümüzde sık sık tüketilen zeytinin sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle zeytin çekirdeği yutulduğunda sağlığa çok faydalıdır. Zeytin çekirdeğinin yutulması bazı kişiler tarafından tavsiye edilmemektedir. Bunun da nedeni zeytin çekirdeğinin yapısıdır. Zeytin çekirdeğinin yapısı sert ve sivri uçludur. Bu nedenle zeytin çekirdeğinin midede batma yaratacağı düşünülebilir. O nedenle zeytin çekirdeğinin toz haline getirilip tüketilmesi de önerilir.

Zeytin Çekirdeği Yutulur mu?

Zeytinin etli kısmı tüketilebileceği gibi zeytin çekirdekleri de rahat bir şekilde tüketilebilir. Zeytin çekirdeği yutulduğu takdirde mide asidi çekirdekleri eriterek kısa sürede hazmedilmesini sağlar. Dolayısı ile zeytin çekirdeği yutmak tehlikeli bir durum değildir. Vücut direncini koruyan zeytin çekirdeği mide sağlığına da iyi gelmektedir.

Hemoroid sorunu yaşayanlar zeytin çekirdeğini olduğu gibi yuttukları takdirde bu çekirdek sindirildikten sonra dışarı çıkarken hemoroid yaralarına zarar verebilir. O nedenle hemoroid sorunu yaşayan kişiler zeytin çekirdeğini toz haline getirerek de tüketebilirler. O yüzden zeytin çekirdeği farklı yöntemler kullanılarak da yutulabilir. Zeytin çekirdeğinin herhangi bir zararını görmek istemeyen kişiler mutlaka bir doktora danışmalılar. Doktora danışan kişiler de rahat bir şekilde zeytin çekirdeği tüketebilirler.

Zeytin Çekirdeği Yutmak

Zeytin çekirdeği yutmak mide sorunlarına ve bağırsak sorunlarına çok iyi gelmektedir. Sağlığa pek çok yararı olan zeytin çekirdeğini yutmak da dikkat gerektirir. Zeytin çekirdeğinin faydalarından yararlanmak için bu çekirdekler toz haline getirilebilir. Bu şekilde tüketilebilir. Ayrıca zeytin çekirdekleri yutulacak ise mutlaka küçük zeytin çekirdeği olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Zeytin Çekirdeği Yenir mi ya da Nasıl Yenir?

Türkiye genelinde özellikle Ege Bölgesi'nde yetişen zeytinlerin genellikle etli kısmı tüketilir. Bazı alternatif tıp yöntemlerine göre zeytinin çekirdeği de yutulabilir. Bu zeytinin çekirdeği su ile yutulabildiği gibi toz haline de getirilebilir. Zeytin çekirdekleri bu şekilde yutulur.

 

False