GeriGüzellik Reçeteleri Yüzde Yağ Kaybı Yaşlı Görünmenize Neden Olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yüzde Yağ Kaybı Yaşlı Görünmenize Neden Olabilir

Yüzde Yağ Kaybı Yaşlı Görünmenize Neden Olabilir

"Kadınlarda sıklıkla görülen orta yüz eksikliği ile ilgili merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu anlattı."

Alt göz kapağı, iç burun, dış kulakların önü ve ağız köşesinden başlayan bölge, genellikle orta yüz olarak adlandırılır. Orta yüz, kemikleşme özellikleri ile belirgin anatomik bir bölgedir. Elmacık kemiklerinin dolgunluğu, gençlik ve kadınlığın bir göstergesi olarak kabul edilir. İdeal olarak, ağza doğru incelen yuvarlak bir orta yüz, estetik açıdan tercih edilen bir özelliktir.

Yanaklar ve elmacık kemikleri, orta yüz bölgesinin en belirgin özelliklerindendir

Orta yüz bölgesi, yüz dengesini ve uyumunu sağlamak açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu bölgenin uyumlu olması, gençlik, canlılık ve güzellik için önemlidir.

Yanaklar ve elmacık kemikleri, orta yüz bölgesinin en belirgin özelliklerindendir. Yanaklar, yüzün dolgunluğunu ve gençliğini temsil ederken, elmacık kemikleri yüz hatlarını belirginleştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda alın bölgesi, kaşların üzerinde bulunur ve yüz ifadesini belirleyen kaş kıvrımının bir parçasını oluşturur. Göz kapakları, genellikle yaşlanma belirtilerini ilk gösteren bölgelerden biridir.

Yaş ilerledikçe, yüzü dolgunlaştıran yağ adacıkları hacim kaybeder. Bu yağ adacıklarını yerinde tutan bağların gevşemesi nedeniyle aşağı doğru sarkmalar meydana gelir. Bu durum, hapsedilen yağ adalarının ve yanak yağ adalarının birbirinden ayrılmasına neden olabilir. Aynı zamanda göz altındaki yağları hapseden zarın gevşemesi, göz altında hale şeklinde bir oluk oluşumuna yol açar. Yanak yağları düşmeye devam ettikçe, burun kenarlarındaki olukların derinliği artar. Daha ileri seviyelerde ise çene kenarlarında ceplerin görülmesi mümkündür. Bu yaşlanma belirtileri, orta yüz bölgesindeki değişiklikleri yansıtarak genel yüz estetiğini etkileyebilir.

Orta yüz eksikliği giderilebilir!

Yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı olarak orta yüzde deformasyonlar meydana gelebilir. Bu deformasyonlar, cilt, yağ dokuları ve kemik yapısını olumsuz etkileyebilir. Tüm bu etkilerin sonucunda kişi, olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünebilir.

Trinity Lift operasyonu yaşlanmaya bağlı deformasyonları ortadan kaldırarak yüzü üç noktadan yukarı kaldırır. Yaşlanmayı görünür kılan 3 bölge; göz altları, yanaklar ve nazolabial çizgiler bu ameliyata ismini verir ve “tri” yani 3 bölgeden kaldırarak toplam üst yüz gençleştirme sağlar. Bu yöntemi tercih eden hastalar genellikle sıkı, canlı ve kusursuz bir cilt görünümü hedeflemektedir.

Orta yaş sonrası yağ enjeksiyonunu ve dolguları çok önermediğimizden var olan yağ dokularını kaldırarak yüzü de büyütmeden gençlik elde ederiz.

 

 

 

False