Selim Gülgören Sevenlerine Müjde! 'Oyunculuğa Geri Dönüyorum'

Baba Ocağı, Cennet, İstanbul Bana Dar, Aşıklar Şehri… Anladınız Selim Gülgören bu söyleşimizin konuğu. Baba Ocağı’ndaki karakteriyle onu çok sevdik Cennet’i çok dinledik ve yeni işlerini hep merakla takip ettik. Müzik çalışmalarına bir yandan devam ediyor ama oyunculuğa artık daha çok ağırlık vermek istiyor. Yakında onu yeniden izleme şansımız olacak belli ki. Cemile Gelgeç ile birlikte sevgili Selim Gülgören’le bu samimi söyleşiyi yaptık. Selim’in izleyici ve dinleyicilerini bu röportajda hoş sürprizler bekliyor.

Haberin Devamı

Sevgili Selim; Baba Ocağı, Cennet, İstanbul Bana Dar derken son hız giderken sanki biraz frene basmış gibi oldun ya da bize mi öyle geldi?

Aslında ben hiçbir zaman frene basmadım her sene bir şeyler çıkardım. Sadece baktığın zaman müzik çok değişiyor müziğin ilgi alanı çok değişiyor. Her beş senede bir yeni nesil geliyor. Her beş yılda bir sürekli farklı şeyler oluyor. Zamanla farklı kişiler çıkıyor. Bizde de öyle oluyor pop müzik piyasası sürekli değişiyor hep bir değişkenlik var. Mesela 2010’larda 2011’lerde yaptığımız şarkı hit oluyor sonra 4-5 sene yok oluyorsunuz. Sonra bir süre geliyor ve şimdi rap var yarın öbür gün ondan sıkılacak insanlar bu sefer bizim yaptığımız şarkılar tekrardan başlayacak. Popüler müzik böyledir. Her sene popüler olmanız imkansızdır. Oyuncular için de böyledir. Mesela bakarsınız 2015 yılında bir dizi yapmıştır iki yıl boyunca o dizi yıkılmıştır ondan sonra üst üste üç tane dizi yapmıştır ama dizilerin hiçbiri tutmamıştır. Beş senedir adamı görmezsiniz dersiniz ki sen nerelerdesin.

Haberin Devamı

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Aslında diyorsunki "Ben hiç frene basmadım hep devam ettim."

Aslına bakarsanız bunun yaptığınız şarkıyla da ilgisi yoktur bizim yaptığımız işler bir ürün. Bizimle beraber ismini vermeyim bazı arkadaşlarımız istediği ivmeyi yakalayamadığı için dizilere, sunuculuklara yöneldiler. Yine bir şeyler yapıyorum ama o dönem içindeki dinleyiciler onu dinliyor mu? 2010’da yaptığım şarkıların dinleyicisi acaba onları dinliyor mu? Devam ediyorum tabi bir yandan da yeni şeyleri de yakalamaya çalışıyorum. Ama bu sefer yeni gelen kişiler de daha önce patlamış insanların isimlerini değil kendi isimlerini yaratmaya çalışıyorlar. Yeni nesil kendi sanatçılarını yaratıyor. Bunlar da bitecek tekrardan pop müziğe geri dönülecek. Tekrardan arabeske dönülecek. Belki üç sene önce yapmış olduğum şarkıyı siz bilmiyorsunuz ama tekrar ortaya çıkacak. O yüzden ben bunlara çok alıştım, ben her sene bir şeyler yapıyorum.

Haberin Devamı

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Albüm olarak değil de artık single olarak ilerliyorsun değil mi?

CD satışı yok artık. Senede iki kere mutlaka bir şarkı çıkartıyorum. Belki hit olmamıştır popüler olmamıştır ona ben de hemfikirim ama bunun tamamen bizim yaptığımız şarkıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum dinleyicinin o anki yöneldiği şeyle alakalı.

Senin müziğin zamanın ruhuna göre değişti mi?

Değişiyor ister istemez değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Yaptığımız işin adı popüler müzik Türk Sanat Müziği değil. Popüler müziğe yönelik bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Rap çıktı mesela ve hiçbirimizin anladığı bir şey değil.

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Son dönemin popüler işleri arasında pop müziğin arasına rap koymak var, Sen kendi şarkılarında rap kullanmayı düşündün mü?

Haberin Devamı

Garip bir şey var şu ara aslında hiçbir şekilde pop değil. Arabesk trap bir öyle bir şey var bir de tamamen yabancı şarkıların aynısı yapıp autotune’larla oynayıp bir şey çıkarıyorlar biz bu değiliz.

Katar için bir çalışma yaptım Katar’da çok dikkat çekti. Türkiye’nin Katar’la siyaset dışında bir ilişkisi olmadığı için çok fazla dikkat edilmedi. Türkçe Arapça bir şarkı. Orda çok ilgi gördü şarkı. Şarkının ismi Gülün Soldu mu? Biz burada çok daha milyonlara ulaşabileceğini zannederken orda dikkat çekti burada istediğimiz ivmeyi alamadık. Şunu diyemiyorsunuz o şarkın çok güzeldi sen hiç onun gibisini yapamadın gibi bir durum değil. En basit örnek benim en çok patlayan şarkılarımdan biri Cennet şarkısı, ben şarkıyı çıkardım bir sene sonra patladı şarkı. Niye hemen patlamadı. Ben çıkarttım ondan sonra single’lar gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Cennet, İstanbul Bana Dar yılları senin için ne ifade ediyor?

Toyluk yıllarım. Tek bildiğim şey müzik yapmaktı. Çünkü stüdyoda büyümüş bir adam olduğum için tek anladığım şey müziği yapmaktı ama çok toydum. Bir de çok fazla kafadan ses çıkıyordu. Keşke şu yaşlardaki kafamla o dönemi yaşıyor olsaydım.

Bu kafayla o yaşlara dönsen neyi farklı yapardın?

Çok daha bilinçli olurdum. Yol haritam değişirdi bu olgunluk dönemini o zaman yaşasaydım. Herkesin kafasına uymazdım. Her ses çıktığında bir susun oturun birazcık da beni dinleyin derdim. Örnek veriyorum bir sürü dizilerden teklifler geliyor biri diyor ki “saçmalama senin dizide ne işin var gidiyorsun bir konserde şu kadar para kazanıyorsun gidip yedi gün onunla mı uğraşacaksın. Sen deli misin.” Ama şu anki kafam olsa o projede yer alıp onunla birlikte konserlerime devam etmek çok isterdim. Bana sorulmadı.

Haberin Devamı

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Baba Ocağı dizisinde oynadın, çok sevildin ve sen sanki ondan sonra durmuş gibi oldun oyunculuk işlerinde ne dersin?

Oyunculuğa devam etsem Cennet olmayacaktı. O çıkan şarkıların hiçbiri olmayacaktı. Birazcık ben seçtim biraz da yönlendirilmeler. Orda insanlar bir süre sonra sizin kariyerinizi değil sizden kazandığı paraya bakarak kariyer belirlemeye çalışıyorlar. İsim vermiyorum çok güzel bir diziden proje geliyor konserde bir saatte kazanılan paradan aldığı komisyonu bir hafta bağladığı işten daha iyi görüyor. Biraz ticaret her iki sektörün de yoğun ve işlerin çakışıyor olması bunu getirdi.

Oyunculuk ve şarkıcılık ikisini de bir arada yapma imkanınız çok zor olan işler. Dışardan görüldüğü gibi değil. Oyunculuk dediğiniz zaman haftanın 6 günü sette olmanız lazım. Haftanın bir günü var ve o bir gün de salı gününe ya da pazar gününe denk gelecek. Biz önümüzdeki iki yıl Avrupa konserleri için elli tane sözleşme imzalamışız buradaki festivaller için kırk tane sözleşme imzalatmışlar bana. Onların hepsini ekarte edip diziye evet dediğimde kusura bakmayın bu bölümde beni yok sayın dediğim zaman tamam öde tazminatını git diyecekler. Bu sefer hayatım boyunca oyunculuk kariyerimi bitirmiş olacağım.

Şu an nasıl bakıyorsun oyunculuğa artık daha çok zaman ayırabilirim diyor musun?

Şu anki hedefimi birazcık değiştirmek istiyorum aslında öyle bir planım var artık oyunculuğa yönelmek istiyorum. Müzikte istediğim birçok şeyi yaşadım oradan alabileceğim şey belli. Bir de bizim ülkeden dünya starı olmuyor olamaz. Bir yere kadar.

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Peki seni hali hazırda yakın gelecekte bir projede oynarken görebilecek miyiz?

En son oturup artık mail okuyorum mail okumak benim çok hoşuma gidiyor. Gerçekten insanların bana olan sevgisini görüyorum. Herkes beni şarkıcı olarak görmekten ziyade televizyonda görmek istiyor. Benim dinleyicim de buna yönelmiş enteresan bir şekilde. Mesela herkes şarkıcı şu an. Dijital platformları açıyorum artık şarkı kusuyorum.

Dijital platformlar müzik sektörünü nasıl etkiledi? Sen bu platformlardan önce de vardın ve ve şu anda da çalışmalarını yayınlamaya devam ediyorsun bu platformlar aracılığıyla. Seni nasıl etkiledi?

Sürekli bir şey yapman lazım. Müzik çok önemli, böyle olmamalıydı bence. Tamam şimdi herkes bir şeyler yapmak istiyor diyecek lafım yok yetenekliler de var yapsınlar ama ben birini sosyal medyada gece gündüz görmek istemiyorum hayal ettiğim sevdiğim o sanatçıyı biz öyle büyüdük. O tarih gelsin onun şarkısı çıksın ki ben onu aylarca dinleyeyim. Şimdi biri çıkıyor evet patlıyor tutuluyor ama sonra 20 gün sonra yeni bir şarkı on gün sonra başka bir şarkı ben neyi dinlediğimi bilmiyorum şu an. Mesela bana kızıyorlar niye sosyal medyada çok yoksun ben zaten hiç öyle bir adam değildim. Şimdi kalkıp TikTok’ta dans edemem ben. Ben yaptığım işlerle var olmayı seven bir adamım.

Sosyal medyanın gücünü hiç azımsamamak lazım. Sen belli bir yerdesin tabi ama o mecralarda da görmek istiyor insanlar sevdiği isimleri.

Zaten onun için arada paylaşımlar yapıyorum ama ben şimdi insanların karşısına işimle çıkmak isterim. Çalışmalarımla var olmak istiyorum. İnsanların önüne işlerimle çıkayım.

Eskisi gibi albümler yapılmıyor satılmıyor senin bir albüm yapmaya motivasyonun var mı?

Her sene Spotify’ın istediği gibi şarkılar 5,4,3 sonra 2.5 dakikaya kadar düştü hatta şimdi iki dakikaya düştü bunun sebebi de şu, dinleyici bir şarkıyı iki dakikadan fazla dinlemiyor. En sevdiği şarkı dahi olsa. İki dakikadan sonra dinleyici şarkıyı kapatıyor. Bu hale gelmişken bir albüm dediğiniz yaklaşık 55 dakikalık bir çalışma. Bunu kime dinleteceğiz. Siz dinleyeceksiniz ben dinleyeceğim ama çoğunluk dinlemeyecek. Bunca emek masraf zaman nasıl geri dönecek.

Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Sence dinleyici neden böyle bir dinleme alışkanlığı edindi?

Burası bir kafe sizi buraya oturttum her şeyi size sunuyorum siz beş kuruş para vermeyeceksiniz. Durmadan bir şeyler getiriyorlar her şey sürekli önünüze geliyor ve sürekli yiyorsunuz bir süre sonra diyeceksiniz ki mide fesadı geçiriyorum istemiyorum. O kadar çok içerik düşüyor ki. Milyonlarca içerik. Şu an şarkı çıkarmayan yok.

Bunun sebebi ne herkes müziği mi çok seviyor ünlü mü olmak istiyor?

Genel olarak ünlü olmak istiyor. Fotoğraf çektirdiğim on kişiden sekizi benim de şarkım var ben de şarkımı yayınlamak istiyorum oyuncu olmak istiyorum diyor. Biri de cerrah olmak istiyorum demiyor.

Sen şu sıra kimleri dinliyorsun?

Ben hep eskileri dinliyorum. Kendi şarkımı çıkarttığım zaman çalmış mı diye hiç bakmıyorum bile. Artık bu saatten sonra müzik olayı beni çok sıkmaya başladı. Çünkü yaptığınız şeyin bir anlamı kalmadı. Şu an müzik dinleyicisinin ne dinlediğini de bilmiyoruz herkes bu işi yaptığı için algoritmalar bile şaşırıyor.

 Selim Gülgören Sevenlerine Müjde Oyunculuğa Geri Dönüyorum

Çabuk küser misin?

Hayır çabuk küsmem bakın hala devam ediyorum. Burada bahsettiğim dinleyicilerim değil bahsettiğim sektörde her şeyin allak bullak olması. Şu an bir değişim süreci var ve bu değişim süreci o kadar karışık ki ne yaparsan yap bunu gün yüzüne çıkartmak için her türlü üç kağıda girmen lazım. Bu da bize göre bir şey değil artık. Oyunculuk da hep benim hayatımda vardı reklam yaptım filmlerde rol aldım. Sadece oyunculuğa devam edemememin nedeni o dönem bu bahsettiğim şeyler.

Şimdilerde ne yapmak istiyorsun?

Müzik hep var. Biraz daha oyunculuğa yönelmek istiyorum. Oyunculuğa geri dönmek istiyorum.

Yeni bir şarkı gelecek mi?

Üç tane şarkı hazır şu an. Ama bu aralar oyunculukla ilgili neler yapıp edeceğimle ilgili düşünüyorum. Bugün bir görüşmem vardı bir sitcom yazmıştım onu sundum. Bu ara hep bir görüşmeler var.

Sevenlerin seni oyunculuğunla da izleyecekler yine o halde.

Evet ama yine söylüyorum bu müzikten bıktığım için değil

İlk nasıl girdin sektöre?

Ben yedi yaşındayken rahmetli ablam çok büyük bir reklam film şirketine girdi. Reklam filmleri çekiyorlardı çok büyük markalara. Ben yedi yaşında onların içine girdim. 16 yaşında reklam müziği yapmaya başladım. Çok sevilmişti. 16 yaşında bir başladım okul-iş beraber gitti. 17 yaşımda birçok isimle sahne almaya başladım. Orkestra kurdum. Kendi orkestramla çalmaya başladım. Bir yandan reklam müzikleri devam ediyordu sonra bir dönüm noktası oldu sonra 18 yaşında bir reklam filmi geldi orda reklam oyunculuğuna başladım. Birçok markanın reklam filmi geldi. Oyunculuğa giriş yaptım. Kısa filmlerde oynadım. Oyunculuk başladı. Sonra dizi başladı Baba Ocağı.

Seni sevenlere ne söylemek istersin?

İnsanların karşısına boş çıkmak istemiyorum. İnsanlar hep beni bir şey yaparak gördüler. Beni seven insanlar beni işimle birlikte sevsinler hala da öyle düşünüyorum. İnsanların karşısına doğru düzgün işlerle çıkmak istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları