Melek Büyükçınar ‘Beyaz Zambaklar’la Hayatımıza Hızlı Bir Giriş Yaptı

Bursa Bülbülü filminde Ata Demirer ile birlikte seslendirdiği Beyaz Zambaklar şarkısıyla dikkatleri çeken sevgili Melek Büyükçınar sorularımı yanıtladı.

Haberin Devamı

Sevgili Melek Ata Demirer’in Bursa Bülbülü filminin müziklerinde sesini çok daha fazla insan fark etti. Öncelikle Ata Demirer ile yolunuzun kesişmesi ve filmin müziklerini seslendirme hikayeni öğrenebilir miyiz? Ve tabi Ata Demirer’le çalışmak senin için nasıl bir deneyimdi biraz da işin bu tarafından da bahseder misin?

Merhabalar. Öncelikle herkese sevgiler bu soruyu yanıtlamadan önce Ata Demirer ve Bursa Bülbülü filminde yer almaktan dolayı büyük bir onur duyduğumu belirtmek isterim. Aslında yıllardır müzik camiasının içerisinde olan bir müzisyenim aktif olarak müzik ile uğraşıyorum halen İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı eğitimim devam etmekte. Film müziklerinin yönetmenliğini yapan ve bestelerde de katkısının bulunduğu Müzisyen Taşkın Sabah ile yıllar öncesinden bir tanışıklığımız var.

Haberin Devamı

Ata Demirer ve filmin yönetmeni Hakan Algül filmde Özge Özacar'ın söylediği şarkıların seslendirmesini yapacak ve film müziklerinin tamamını okuyacak 70'li 80'li gazino şarkıcısı tavrına sahip olan bir icracı arayışında oldukları için Taşkın Sabah ile birlikte doğru adresin ben olduğunu düşünmüşler ve bu şekilde Ata Demirer ile birlikte yolumuz stüdyo çalışmalarında kesişti. Ata Demirer'in ne kadar eğlenceli ve renkli bir kişiliği olduğunu söylememe zaten gerek yok yalnız aynı zamanda çok disiplinli, işini aşırı derece de ciddiye alan bir sanatçı. Dolayısı ile kendisinin örnek alınabilecek bir kişilik olduğunu söyleyebilirim. Kendisinin aynı zamanda analitik ve genel kültür alanında gerçekten her bilgiye sahip olduğunu çalışmalarımız esnasında fark etmemek imkansızdı.

Melek Büyükçınar ‘Beyaz Zambaklar’la Hayatımıza Hızlı Bir Giriş Yaptı
Yine film için Ata Demirer ile birlikte seslendirdiğiniz Beyaz Zambaklar çok sevildi çok dinlendi bunda elbette filmin etkisi de çok büyüktür ama sence bu şarkının büyüsü nedir?

Tabii ki Beyaz Zambaklar şarkısının herkes tarafından bu kadar çok sevilmesinin en büyük etkeninin senaryo olduğunu düşünüyorum ancak şarkının melodik yapısı, sözleri ve aranjmanı hepimizi 80'li ve 90'lı yıllara götürdüğü için yüreklerde farklı bir iz bıraktığı kanısındayım.

Haberin Devamı

Bursa Bülbülü filminin müzikleri çalışmasında senin en severek yorumladığın şarkı hangisi oldu?

Gerçekten bu soruya cevap vermek çok zor olacak. Çünkü tüm şarkılar geçmişten cımbızla çekilmiş gibi adeta. Sıralama yapmam imkansız. Seslendirirken hepsi ayrı bir keyif verdi bana ancak Beyaz Zambaklar’ın ayrıcalığını yadsımak mümkün değil.

Melek Büyükçınar ‘Beyaz Zambaklar’la Hayatımıza Hızlı Bir Giriş Yaptı

Dinleyicilerini bekleyen yeni çalışmalar var mı yakın gelecekte?

Uzun zamandır var olan kendime ait bir Youtube kanalım var. Bazen cover, bazen kendi duygularımı yansıttığım bestelerimi bu kanalda paylaşıyorum ancak önümüzdeki süreçte hepimizin severek dinlediği çok özel şarkılardan oluşan değerli bestecilerin şarkılarını seslendirdiğim bir toplu single çalışmalarına hızla başladığımın haberini vermek isterim.

Haberin Devamı

Melek Büyükçınar ‘Beyaz Zambaklar’la Hayatımıza Hızlı Bir Giriş Yaptı

Seni biraz daha yakından tanıyabilir miyiz bugüne kadar neler yaptın ne zamandan beri müzik hayatında?

18 Haziran 1998 doğumluyum. Aslen Adanalıyım. Bestekar Cavit Deringöl’ün torunu olduğum için müziğin içine doğdum diyebiliriz. 9 yaşında Atv'de yayınlanan Bir Şarkısın Sen isimli programda uzun süre yer aldım. 14 yaşında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavlarını kazanarak lise eğitimimi tamamladım. Şu an hala İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teorisi bölümünde eğitim almaya devam ediyorum. Ajda Pekkan, Seda Sayan, Sinan Akçıl gibi birçok ünlü sanatçı ile birlikte sahne ve stüdyo çalışmalarında bulundum. Sözü ve müziği bana ait olan beste çalışmalarımı bazı ünlü sanatçılar albüm ve single çalışmalarında seslendirdiler. Yolculuğumda her zaman müzik adına yapabileceğim her şeyin en iyisini ve kalitelisini yaparak devam etmeye çalışıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları