Evdeki Saat’ten Elektronik Altyapılı ‘Adana Köprü Başı’ Cover'ı

Evdeki Saat ‘Huzursuzluğun Meyvesi’ isimli albümünü 3 Haziran’da yayınladı. Bu albümde dinleyicinin çok seveceği bir de sürpriz cover var. Gerdan kırmaya, omuz titretmeye hazır mısınız? Evdeki Saat’in ilk cover çalışması olan ‘Adana Köprü Başı’ elektronik altyapısı ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

‘Huzursuzluğun Meyvesi’nde boş yok. Albümü dinlemeye başlayınca bu şarkıyı da atlayıp ötekine geçeyim demiyorsunuz. Bütün şarkılar ve ‘Adana Köprü Başı’ coverı ayrı güzel olsa da albümde favori şarkılarım ‘Sustum’, ‘İyi Nöbetler’ ve ‘Sarmaşık’ oldu.

Evdeki Saat’ten Elektronik Altyapılı ‘Adana Köprü Başı’ Coverı

Albüm ‘Sustum’la açılıyor nakarata eşlik ederken dans etmeye başlıyoruz. ‘Sustum’un etkisinden çıkamamışken ‘Eksildi İçimizden’ başlıyor ve öyle bir kaptırıyoruz ki kendimizi bu şarkıya aynı hızla dans etmeye devam ediyoruz ‘Eksildi İçimizden’le. ‘Rüyadasın’ ise uyanmak istemediğimiz bir rüya gibi adeta ve hemen arkasından ‘Sarmaşık’ çalmaya başlayınca üst üste dinlemeden bırakamıyoruz bu şarkıyı. ‘Böyle İyiyim’le dans modundan çıkıp sakinleşip şarkının sözlerine kendimizi bırakıyoruz. Bu şarkıyı sadece dinlemiyoruz izliyoruz da. ‘Böyle İyiyim’i dinlerken kafamızın içinde film karesi gibi görüntüler beliriyor. En sevdiklerimden biri olan ‘İyi Nöbetler’de elektronik altyapılı yerel tınılar pek hoş olmuş. ‘İyi Nöbetler’in ardından ‘Adana Köprü Başı’yla kendimizi tamamen ortalara atıp oynamaya başlıyoruz. Bir bakıyoruz ki bütün albümü dinleyip bitirmişiz ve tadı damağımızda kalmış.

Haberin Devamı

‘Adana Köprü Başı’, yeni albümün son şarkısı ve Evdeki Saat’in de ilk cover çalışması. Eserin söz ve bestesi Selahattin Sarıkaya’ya ait. ‘Adana Köprü Başı’ klibinin çekimleri ‘Tuhafier’de, Melike Başlı yönetmenliğinde yapılırken yapımcılığı ise ‘By Willow’ üstleniyor. ‘Huzursuzluğun Meyvesi’nin kapak tasarımı, ‘Rüyadasın’ ve ‘Sarmaşık’ın da kapak tasarımlarını üstlenen Afterwork’e ait.

Evdeki Saat’ten Elektronik Altyapılı ‘Adana Köprü Başı’ Coverı

Evdeki Saat’in ‘Uzunlar’ını bundan iki yıl önce bayıla bayıla dinlemiştik. Aradan geçen zamanda Eren Alıcı boş durmadı ve tekliler yayınlamaya devam etti. ‘Uzunlar’, ‘Hiç Uyanmasam’, ‘Dibi Ne Kadar’, ‘Biraz Olsun’ ve yeni albümden ‘Sustum’, ‘Sarmaşık’, ‘İyi Nöbetler’ benim en sevdiğim Evdeki Saat şarkıları arasında. ‘Adana Köprü Başı’ da dinler dinlemez en sevdiğim coverlar arasına girdi.

Haberin Devamı

Evdeki Saat şarkılarını dinlerken Eren Alıcı’nın söz yazarlığının ne kadar iyi olduğu hemen dikkat çekiyor. Özellikle yeni albümde favorim olan ‘Sustum’daki “Çok haber aldım azı güzel” sözleri beni hemen yakaladı. Bu şarkının sözlerini ilgili ilgisiz her yerde kullanırım şu sıralar.

Melankolik sözlerin, elektronik altyapıların üzerine yerleştiği Evdeki Saat albümü ‘Huzursuzluğun Meyvesi’ geçtiğimiz senelerde Twitter’da Cihat Akbel isimli bir kullanıcı tarafından atılan Tweet’e ithafen konulmuş bir isim. “Hiçbir zaman huzuru bulacağımı düşünmüyorum fakat artık bu huzursuzluk meyvesini vermeli.” Bu düşünceye katılmamak elde değil. ‘Huzursuzluğun Meyvesi’ albümündeki şarkıları canlı canlı dinlemek ve dans etmek için Evdeki Saat’in bir konserini mutlaka izleyin derim.

Yazarın Tüm Yazıları