Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

Cihan Mürtezaoğlu, alışılagelen şarkılarından farklı bir sound ve ritme sahip olan Camdan Tepside çalışması ile dinleyiciyi dans ettiriyor. Pozitif enerjili bir dans parçası olan Camdan Tepside haftanın öne çıkanlarından oldu. Diğer heyecan verici çalışma ve gelişmeler de yazının devamında...

Haberin Devamı

Cihan Mürtezaoğlu Camdan Tepside Şarkısı ile Dans Ettirecek

Cihan Mürtezaoğlu, Camdan Tepside ile bir dans şarkısına imza atıyor. Alışılagelen Cihan Mürtezaoğlu şarkılarından farklı bir sound ve ritme sahip olan Camdan Tepside, pozitif enerjili bir dans parçası.

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

Söz yazarı, besteci ve aranjör kimliğiyle alternatif müziğin önde gelen isimlerinden Cihan Mürtezaoğlu’nun yeni şarkısı Camdan Tepside Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlandı. Sözü ve bestesi Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan şarkının düzenlemesi ise Alaca (Mehmet Mutlu & Ata Bornova) imzası taşıyor. Ayrıca şarkının mixi Emre Nişancı, masteringi Dinçer Demirci tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

Sanatçı şarkıyı şu sözlerle anlatıyor: “Camdan Tepside zamanın sosyal meselelerine bakış atarken, dramatik bölgelerin altını ağdalı bir şekilde çizmemeye çabalayan bir şarkı. Zihnin ve kalbin odalarına düşmüşlerin dans şarkısı.”

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

Umut Adan’dan Gönül Tarlası

Umut Adan, Ekim'de başlayacak Avrupa turnesinin öncesinde yeni parçası Gönül Tarlası ile dinleyicisinin karşısına çıktı. Sanatçı çalışmaları aracılığıyla Anadolu’nun ruhunu yeni nesillerle paylaşıyor. Gönül Tarlası, Anadolu’nun ruhani dünyasını, saykedeli geleneğinin buğulu ve buhranlı enerjisiyle bir araya getiriyor. İstanbul çıkışlı müzisyen, daha önce The White Stripes ile Grammy ödülü alan prodüktör Liam Watson ile Bahar adlı albümünü 2019'da dijital olarak yayınlamasının ardından bu sene fizikselde CD ve plak olarak da yayınladı.

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

Haberin Devamı

C'Kay'den Yeni Albüm: Sad Romance

Love Nwantiti' ve Emiliana gibi tüm dünyanın diline dolanan şarkıların sahibi, 2.6 milyar dinlenme sayısı ve 670 milyon YouTube izlenme rakamları ile 2021 yılının en çok dinlenen ve en hızlı yükselen şarkıcısı ünvanına sahip Nijeryalı sanatçı C'Kay, Sad Romance isimli yeni albümünü 23 Eylül Cuma günü paylaştı.

Sad Romance, 5 günde ilk 10 albüm arasında dünya listelerinde yer aldı. 12 şarkıdan oluşan ve acıklı romantizm anlamına gelen Sad Romance isimli albüm, C'Kay'in romantik ilişkilerinden izler taşıyor.

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

‘Kültürü Yaşatmak, Kültürü Yaratmak’

Gedik Sanat 2022-2023 Sanat Sezonu’nda; Gedik Filarmoni Orkestrası Konserleri, II. İstanbul Gedik Üniversitesi Piyano Festivali, İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde Müzik Atölyeleri, Sinepsikoloji Atölyeleri, Dijital Projeler ve Söyleşi – İmza Günlerinden oluşan bir içerik hazırladı. Kurum, gençlerle birleşen projelere büyük oranda yer veriyor. Gedik Filarmoni Orkestrası yeni Müzik Direktörü Cem Mansur öncülüğünde ‘Kültürü Yaşatmak, Kültürü Yaratmak’ başlığıyla bir program hazırladı. Cem Mansur bu yaklaşım ve sezon için şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

“ Gedik Filarmoni Orkestrası ilk konserinden başlayarak Türkiye'nin müzik yaşamına yeni bir soluk getirdi. Konser salonlarının, geçmişin şaheserlerini her defasında yeniden yaşatan mekanların ötesinde birer müze değil, değişenin ve değişmeyenin bir araya geldiği yerler olduğunu yıllardır düşünüyorum. Kısa geçmişinde bu kadar büyük bir fark yaratmış olan bu topluluğun müzik direktörü olarak yöneteceğim ilk konserler bu sıra dışı yaklaşımın ışığında tasarlandı. Altı konserde altı eserin ilk seslendirilişi programları birbirlerine bağlayan ana unsur. Üç konserde yer verdiğimiz 20. yüzyıl klasikleri, ‘Caz Çağı’ diye anılan 1920’lerde popüler akımların çağdaş müziğe nasıl ilham verdiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Orkestralar artık geçmişte olduğu gibi her dönemin müziğini aynı yaklaşım ve alışkanlıklarla çalmıyor. Klasik senfonilerde, yazıldıkları dönemin ruhuna uygun, ‘tozu alınmış’ bir yaklaşımla da sahnede olacağız. Haydn ile başlayarak, Mozart’ın 1788 yazında birkaç hafta içinde yaratığı son üç senfonisine yoğunlaşarak bir stil bütünlüğü arayışında olacağız.

Genç kuşağın en heyecan verici solistlerine ek olarak, orkestranın üyelerini de solist olarak dinleyebileceğiniz programlar her konserin bir ‘hikayesi’ olabileceğini, salonların aynı havayı soluduğumuz, aynı titreşimleri paylaştığımız mekanlar olabileceğini hepimize hatırlatacak.”

Yazarın Tüm Yazıları