Peptitli Cilt Bakım Kremleri Faydalı mı?

Cilt bakım ürünleri, her gün yeni markalar, yeni içeriklerle bize genç ve sağlıklı bir cilt vaat eder. Bazıları gereğinden fazla abartılırken, diğerleri gerçekten faydalıdır.

Haberin Devamı

Peptitler son yıllarda cilt bakım ürünlerinde sıkça karşılaştığımız içerikler, bunlarla ilgili söylenenler ne kadar doğru? Cilt bakım rutinimizde peptitler olmalı mı?

Peptitler, amino asitlerden oluşur ve cilde topikal uygulandığında kolayca emilir. Bu özellik, cilt bakımında kolaylık sağlar, çünkü cilt güçlü bir bariyerdir ve pek çok içerik yeterli olarak ciltten emilemez.

Peptitler, kollajen, elastin gibi proteinlerin yapı taşları görevi gören kısa amino asit zincirleridir. Ciltte kolajen ve elastin üretimini uyararak etki eder. Kolajen artışı daha dolgun, nemli cilt görünümü sağlar, ince çizgi ve kırışıklıları azaltır. Elastin artışı daha sıkı ve gergin cilt yapısı kazandırır. Kısaca söylemek gerekirse, bu proteinler cildinizin temelleridir. Sağlıklı, güçlü ve genç cilt yapısı için önemlidir.

Haberin Devamı

Peptitler, cilt bariyerini güçlendirir. Güçlü cilt bariyeri ultraviyole, bakteri, toksin ve çevresel kirliliğe karşı cildin dayanıklılığını arttırır.

Antiinflamatuvar, antioksidan ve antimikrobiyal etkileriyle cildi onarır ve yatıştırır. Renk tonunu düzenler. Daha ışıltılı, pürüzsüz bir cilt görünümü sağlar.

Ayrıca peptitli cilt bakım ürünleri hassasiyet yaratmadan, yaşlanma karşıtı etki oluşturabildiği için her mevsimde kullanımı kolaydır.

Sonuç olarak, peptitler son derece etkili bileşenlerdir.  Bu grup ürünler cilt yaşlanmasının bütün sorunlarını çözemez, ancak özellikle 35 yaş üzerinde, her cilt tipinde antiaging etkileri nedeniyle güzel bir seçenek olacaktır. Bu tarz içerikler antioksidan, nemlendirici ve diğer onarıcı içeriklerle bir araya getirilirse daha güzel sonuçlar verir.

INSTAGRAM

Yazarın Tüm Yazıları