Daha sıkı bir cilde sahip olmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Aynaya baktığınızda kendinizi yüzünüzdeki deriyi hafifçe geri çekerken ve orada kalmasını dilerken buluyor musunuz? Kollarınızın üst kısmındaki sallanma sizi rahatsız ediyor mu?

Haberin Devamı

Gevşek cildi doğal olarak sıkılaştırmak zordur. Sabır, zaman ve çaba gerektirir. Bu sarkık ciltten nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmek için birazdan öğrenecekleriniz sizin için büyük bir kurtarıcı olacak.

Gevşek ve sarkık cilde ne sebep olur?

- Ani kilo kaybı
- Gebelik
- Yaşlanma
Bunlar sarkık cildin üç ana nedenleri arasında yer alır.

Gevşek/sarkık cilt genellikle yüz, boyun, kollar, bacaklar ve kalçalarda görülür. Doğal olarak veya kozmetik işlemlerle iyileştirilebilir. Peki, nasıl?

Yüzdeki sarkık ve gevşek cilt nasıl sıkılaştırılır?

Kremler ve losyonlar

Bu reçetesiz satılan kremlerden herhangi birini kullanmadan önce bir yama testi yapın. Cildinizin tepki verdiğini görürseniz veya herhangi bir olumsuz yan etki fark ederseniz güzellik uzmanına başvurun.

Kolajen bazlı kremler

Kolajen ciltte doğal olarak bulunur. Cildi yumuşak ve elastik tutmak esastır. 

Yaşlandıkça vücuttaki kolajen üretimi yavaşlar. Kolajen içeren ürünler kullanmak, sağlıklı cildin korunmasına ve elastikiyetin artmasına yardımcı olabilir. Bu cildinizin daha sıkı görünmesini sağlayacaktır. Yine bu kremlerin bir cilt uzmanı veya estetisyen tarafından önerilmesi, cildinizin sağlığı ve maksimum fayda sağlanabilmesi için oldukça önemlidir.

C vitamini

Çalışmalar, C vitamini eksikliğinin cilt yaşlanmasına neden olabileceğini göstermektedir. C vitamini içeren kremler ve losyonlar cilt elastikiyetini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu, cildinizin dokusunu ve görünümünü iyileştirir.

Hyalüronik asit

Hyalüronik asit, cildinizi nemli ve dolgun tutmaya yardımcı olan su bağlayıcı özelliklere sahiptir. Bu durum, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir.

Hyalüronik asit, kırışıklıkları azaltmada ve cilt elastikiyetini artırmada önemli bir bileşen olarak kabul edilir. Cildinizin genel dokusunu iyileştirmeye ve daha sıkı görünmesine yardımcı olabilir. Bir uzmana danışarak bu tür işlemler için yardım almanız oldukça faydalı olacaktır.

Glikolik asit veya laktik asit

İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olarak cildinizin daha sıkı görünmesini sağlayabilirler.
Glikolik veya laktik asit içeren topikal ürünler cildinizin güneşe karşı duyarlılığını artırabilir. Bu tarz ürünleri kullanırken güneş kremi de kullanmak gerektiğini unutmayınız.

Yazarın Tüm Yazıları