NLP İle Zihinsel Detoks

Duyular, duygular, kullanılan dil ve davranışlar arasındaki bağlantıları inceleyen NLP, yani beynin dilinin yeniden kurgulanması hayatınızdaki pek çok soruna farklı bir açıdan, hatta karşıdan bakmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır NLP Uzmanı ve Eğitmeni olan Cengiz Eren, NLP teknikleri ve değişim süreçleri hakkında bilgi verirken, “NLP İle Zihinsel Detoks değişim sürecinizi kendi kararlarınızla organize etmenizi ve hayatınızı yönetmeye başlamanızı kolaylıkla sağlayabilir” diyor. Peki hangi durumlarda NLP ile tanışmanızda fayda var? Eren’e göre; ”Kaza geçirdiyseniz, ameliyat olduysanız, bir yakınınızı kaybettiyseniz, doğum yaptıysanız, donup kaldıysanız, nedenini bilmeden ağlamaya başlıyorsanız, kendi saçlarınızı veya kaşınızı koparıyorsanız, sınavlarda bildiğiniz soruları cevaplayamıyorsanız, başkalarının ne yaptığını sürekli olarak sosyal medyadan takip ediyorsanız, iş ve özel hayatınızdan istediğiniz sonuçlara ulaşamıyorsanız, aşırı kilo alıp veremiyorsanız,karar veremiyor ve harekete geçemiyorsanız, sürekli sinirlenip patlamalar yaşıyorsanız, cinsellik yaşadıktan sonra gözyaşı döküyorsanız, uçak, deprem, panik atak benzeri korkularınız ve bunlardan sadece biri bile var ise. mutlaka bu yöntemle tanışmanız size yarar sağlayabilir.

Haberin Devamı

Kaynaklarınızı yeniden kullanın

Zihinsel Detoks kişinin kendi kaynaklarını kullanabilmesi, farkında olmadan yaratılan sınırların ötelenebilmesi ve yaratıcılığın kullanılabilmesi amacı ile uygulanıyor. Bu şekilde kişi yeniden kaynaklarını kullanabilir hale geleceği gibi, panik atak, uçak korkusu, sınav stresi, deprem korkusu, depresyon benzeri durumlardan da kolaylıkla kurtulabiliyor. Bu değişim bu kadar kolay gerçekleşebilir mi? diye sorguluyorsanız, farkında olmadan gösterdiğiniz değişime direncin farkına varmanız gerekiyor.

Eren süreci özetlerken şunları söylüyor: “Beynimize aktarılan sayısız bilgi ve yaşadıktan sonra anlamlandırdığımız binlerce tecrübe var. Bu tecrübelerden bazılarını iyi bazılarını da kötü olarak hatırlıyor ve hatırladığımızda da geçmişte yaşadığımız duyguları yeniden ve yeniden artarak hissediyoruz. Bir de hiç farkında olmadığımız hayatımızı, yaşadığımız modeli etkileyen stratejilerin arka plandaki etkileri kişinin istenen sonuçlara ulaşmasını da engellediğinde durum biraz daha karışık gibi görünüyor olabilir. Ancak fark edilmesi gereken zihinsel sistemin mükemmel ve mantıksız çalıştığı. Sistem yaşadıklarımıza ait duyguları ve oluşan stratejileri kullandığı için benzer sonuçları almaya devam ediyoruz. Yaşanan tecrübelerin duygusal etkileri ortadan kalktığında ise sistem mükemmel çalışacağı için kişi kaynaklarına uygun ve istenen sonuçlara kolaylıkla ulaşabilecektir.”

Haberin Devamı

NLP ile Zihinsel Detoks Sonuçları

  • Farkında olmadan ya da farkında olarak oluşan ve sizi engelleyen sınırların ortadan kalkmasını,
  • Verdiğiniz kararları uygulamaya başlayıp hemen harekete geçmeyi,
  • Düşünmeden verdiğiniz "evet" cevaplarının kişisel özgürlük alanlarınızda yarattığı sorunlardan kurtulmayı,
  • Yaşadığınız korku ve tedirginlikleri kendinizi koruyamadığında beyninizin sizi korumak için oluşturduğunu,
  • Geçmişte yaşadığınız tecrübelerin farkında olmadığınız önemli sonuçlar ortaya çıkardığını,
  • Beynimizin içeriksiz düşündüğünü ve "içeriksiz" düşünmenin ne anlama geldiğini,
  • Değişime direncin varoluş nedenini ve nasıl ortadan kaldırılabileceğini,
  • Geleceğinizi kaynaklarınıza uygun olarak planladığınızda bu sonuçlara kolayca ulaşabileceğinizi göreceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları