GeriKadın Sağlığı Vücuttaki Leke ve Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücuttaki Leke ve Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir?

Vücuttaki Leke ve Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir?

"Ciltteki yara izi, ameliyat izi, sivilce izi, lekeler, kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan çatlaklar ve kırışıklıklar gibi sorunlar radyofrekans tekniği ile tedavi edilebiliyor. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, konuyla ilgili bilgiler verdi."

Kadınların korkulu rüyalarından biri ciltteki leke ve çatlak izleridir. Radyofrekans tekniği ise bu izleri tedavi etme yöntemlerinden birisi.

Radyofrekans tekniği, titreşimli radyo dalgalarının su molekülleri ile etkileşmesi sonucu ortaya çıkan enerjinin, ısıya dönüşmesi esasına dayanan cilt gençleştirme yöntemidir.

Radyofrekans tekniği nasıl uygulanır?

Tedavi edilecek alana son 3 ay içerisinde derin kimyasal peeling, lazer, radyofrekans gibi işlemler uygulanmamış olmalıdır. Son 1 ay içerisinde Botox, dolgu ve yağ enjeksiyonu gibi uygulamalar yaptırmamalı ve tedavi edilecek alanda dövme veya kalıcı makyaj olmamalıdır. 

Cilt güneşten korunmalı

İşlemden sonra hasta, 1-2 gün sonra rahatlıkla sosyal yaşamına geri dönebiliyor. İşlem sonrası düzenli olarak cilt tipine uygun nemlendirici krem kullanılmalı ve güneşten etkin korunmaya özen gösterilmeli. Uygulama sonrası etkiler 2-6 ayda gözlenir.

Radyofrekans uygulaması her mevsim yapılabilir

Hasta konforu için uygulamadan bir saat önce uygulama alanlarına lokal anestezik kremler sürülür. Radyofrekans uygulaması her mevsim yapılabilir. İşlem sonrası etkiyi güçlendirmek için cilde PRP kitleri, büyüme faktörleri ve hyalüronik asit içeren ürünler uygulanabilir.

Kimler yaptıramaz?

Radyofrekans tedavisi, vücudunda metal protezi veya kalp pili olanlara, otoimmün hastalığı olanlara, radyoaktif tedavi altında olanlara ve uygulama bölgesinde yara veya dermatiti olanlara uygulanamıyor.

Bu hastalıkların yanı sıra gebelere ve emziren annelere, aktif kanser tedavisi gören hastalara, tedavi edilecek alana son 3 ay içerisinde cerrahi müdahale uygulanmış hastalara, keloid gibi kötü yara iyileşme öyküsü olan hastalara ve cildi çok ince, aşırı kuru ve yağ dokusunun iyi olmadığı hastalara da radyofrekans tedavisi uygulanması doğru bulunmuyor. 

False